30.8.10

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ..

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Φωκίδα, Δράμα, Φθιώτιδα

Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν για άλλη μία φορά σε όλη τη χώρα
Δεκάδες πυρκαγιές ξέσπασαν για άλλη μία φορά σε όλη τη χώρα (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα

Υπό έλεγχο τέθηκαν νωρίς τη Δευτέρα οι πυρκαγιές στον Ελαιώνα Φωκίδας, στο Μαυροκορδάτο Δράμας και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας.
Στη Φωκίδα, όπου καιγόταν δασική έκταση, επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Στο Μαυροκορδάτο Δράμας επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας παρέμεναν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Την Κυριακή ξέσπασαν δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα. Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά στον Αμπελιώνα Φιλιάτων του νομού Θεσπρωτίας, ενώ νωρίτερα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής, στα Λεχαινά και στην περιοχή Δόβραινα Βοιωτίας, κοντά στη Θήβα.

Newsroom ΔΟΛ

 

Αποτυχίες για το πρώην ΠΟΚ

Στραβοπάτησε και η ΑΕΚ, με το δεξί ΠΑΟΚ, Αρης και Αστέρας Τρίπολης

Η Κέρκυρα έκανε την τρίτη έκπληξη της πρεμιέρας
Η Κέρκυρα έκανε την τρίτη έκπληξη της πρεμιέρας (Φωτογραφία:  ACTION IMAGES )

Αθήνα

Η ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από τη «νεοφώτιστη» Κέρκυρα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ολοκλήρωσε το κακό ξεκίνημα των ομάδων του πρώην ΠΟΚ στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Αντιθέτως, οι νίκες των Αρη (1-0 στην Καβάλα) και ΠΑΟΚ (δύσκολα 3-2 επί του μαχητικού Πανσερραϊκού) ολοκλήρωσε τη εντυπωσιακή πρεμιέρα των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Με το δεξί μπήκε και ο Αστέρας Τρίπολης, που πήρε πολύτιμο «διπλό» με 1-0 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

 

 

 

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Το παζάρι της Κίρρας

Αναρτήθηκε από iteanet

Έχει ξεκινήαει από χτες το παραδοσιακό παζάρι της Κίρρας.
Στην φωτογραφία βλέπετε έναν πωλητή με την πραμάτεια του, στον τοίχο
Ξύλινες βέργες που χρησιμεύουν για το τίναγμα της ελιάς στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, με τα πανύψηλα δένδρα και την μοναδικής ποιότητας καρπό.
Αυτή είναι η Ελλάδα, η παράδοση ...
μαζί με την πλαστική καρέκλα , τους λουκουμάδες τον γύρο και τα εντοιχισμένα αγάλματα στους τοίχους των σπιτιών της Κίρρας. Ένα παραδοσιακό παζάρι σε έναν τόπο που κουβαλάει αιώνες παραδόσεων. Μην ξεχαστείτε και δεν πάρετε εσώρουχα, ρούχα και καμιά ψησταριά για τις ώρες που ο κόσμος γεμίζει το σπίτι σας. Άρχισε το παζάρι μην ξεχαστείτε.

No comments: