31.8.10

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ..

Ήρθε ο Πλασίς και υπογράφει για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό


 

Αθήνα

Για την απόκτηση του Νταμιάν Πλεσίς συμφώνησε ο Παναθηναϊκός με τη Λίβερπουλ, με τον 22χρονο Γάλλο αριστεροπόδαρο χαφ να βρίσκεται ήδη στην στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «πράσινους»!
Το απόγευμα της Δευτέρας ο Ολυμπιακός απέσυρε το ενδιαφέρον του καθώς ήθελε τον παίκτη μόνο δανεικό και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε τη... ρεβάνς για την «κλοπή» του Κρίστιαν Νέμεθ, ερχόμενος σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ για την αγορά του παίκτη για τρία χρόνια.

Το σκεπτικό για τη μεταγραφή Πλεσίς

Ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για την απόκτηση του ψηλόσωμου (1.91 ύψος) Γάλλου μέσου με το σκεπτικό να τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο σε όσους αγώνες χρειαστεί ο Κώστας Κατσουράνης να αγωνιστεί στην αμυντική γραμμή, από όπου αποχώρησαν Μπιέρσμιρ και Μελίσσης.

Κοψιά Βιεϊρά, ο διάδοχος του Τζέραρντ

Ο Πλεσίς έχει κοψιά Βιεϊρά και ως τώρα στο Ανφιλντ τον θεωρούσαν τον διάδοχο του Τζέραρντ. Βέβαια, δεν είχε πολλές συμμετοχές, αφού έπαιξε σε 8 παιχνίδια έχοντας σκοράρει και ένα γκολ. Η Λίβερπουλ τον απέκτησε από την Λιόν, σε ηλικία 15 ετών.

Δυσκολεύει για επιθετικό

Ο Πλεσίς αναμένεται να είναι και η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος ωστόσο κάνει την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση και ενός επιθετικού. Ωστόσο ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι εξαιρετικό για να κινήσει τον ενδιαφέρον των «πρασίνων».
Πέταξαν για Πορτογαλία Μάντζιος και Μελίσσης
Κάτοικοι της νήσου Μαδέιρα θα είναι για την επόμενη περίοδο ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Χρήστος Μελίσσης, οι οποίοι παραχωρήθηκαν δανεικοί απο τον Παναθηναϊκό στην Μαρίτιμο.
Οι δύο ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν από τον Κάρλος Φρέιτας μετά την προπόνηση της Δευτέρας και μετά από συζητήσεις που έγιναν συμφώνησαν να πάνε στην Μαρίτιμο.
Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Χρήστος Μελίσσης βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πέταξαν για την Πορτογαλία, όπου αναμένεται να φτάσουν στη Μαδέιρα το απόγευμα.
Κατόπιν θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και μέχρι το βράδυ αναμένεται να υπογράψουν στην ομάδα που τερμάτισε πέμπτη στο περυσινό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και πρόσφατα αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League.

Μαυρίας ως το 2013

Παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι το 2013 θα είναι ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους πράσινους εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις εμφανίσεις του στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της ομάδας.
Ο Νίκος Νιόπλιας από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις που συμμετείχε ο νεαρός μέσος είχε εντυπωσιαστεί από τα προσόντα του και την δουλειά του και έτσι του έδωσε την ευκαιρία να... ανέβει στην μεγάλη ομάδα.
Ετσι, η διοίκηση κάλεσε τον πιτσιρικά και του έκανε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2013. Η ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ο Χάρης Μαυρίας υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2013».
Δανεικός στην Ηλιούπολη ο Λεοντίου
Για άλλη μια φορά ο Σωτήρης Λεοντίου δεν θα ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στην Καβάλα, αλλά φέτος μετείχε στην προετοιμασία των «πρασίνων», παραχωρήθηκε δανεικός στην Ηλιούπολη. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΓΣ Ηλιούπολη για την παραχώρηση του Σωτήρη Λεοντίου με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο».
Ανακοινώθηκε η παραχώρηση του Κλέιτον

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταγραφή με δανεισμό του Σίλβα Κλέιτον από τους «πράσινους» στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν και τα τελευταία φαξ το πρωί της Τρίτης και έτσι η ΠΑΕ ανακοίνωσε την παραχώρηση του Βραζιλιάνου.
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ για την παραχώρηση του Σίλβα Κλέιτον με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου τα διαρκείας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα συνεχιστεί μέχρι την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Ετσι, όποιος φίλος της ομάδας επιθυμεί να κλείσει θέση στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τους νταμπλούχους, θα πρέπει να βιαστεί, καθώς απομένουν λιγότερο από 6 μέρες για να το πράξει...
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει ότι η διάθεση των καρτών διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Σήμερα η διάθεση θα πραγματοποιείται κανονικά τόσο από το ΟΑΚΑ, όσο και από το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στη Λ. Αλεξάνδρας. Από αύριο, και για τις υπόλοιπες μέρες διάθεσης (1,2,3 και 6 Σεπτεμβρίου) το σημείο διάθεσης στο ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό και θα λειτουργεί μόνο το αντίστοιχο στο γήπεδο της 'Λεωφόρου'».

 

Πατσατζόγλου και... με τη βούλα στην ΑΕΚ για έναν χρόνο

Ο Πατσατζόγλου και τυπικά παίκτης της ΑΕΚ

Ο Πατσατζόγλου και τυπικά παίκτης της ΑΕΚ (Φωτογραφία:  ACTION IMAGES )

Αθήνα

Με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Χρήστος Πατσατζόγλου, καθώς υπέγραψε το μεσημέρι της Τρίτης το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και ο Νασούτι, για τον οποίο απομένουν κάποια τυπικά έγγραφα από την Αργεντινή, για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στην «Ένωση».
Ο «Πάτσα», πέρασε το πρωί της Τρίτης από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ, με τα αποτελέσματα να είναι καθαρά, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο 31χρονος (19/03/79) διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους».
Ο Πατσατζόγλου έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό και πήγε στην Ομόνοια Λευκωσίας, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να λύσει το συμβολαιό του, μετά από την πίεση που ασκούσαν οι οπαδοί της ομάδας, αλλά και από απειλές που είχε δεχθεί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να είχα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ πολύ νωρίτερα. Είχα έρθει το 1995 από την Αγία Ελεούσα και έκανα προπονήσεις για περίπου ένα μήνα, με προπονητή τότε τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Σταματιάδη. Εκείνη την εποχή έπαιζα ποδόσφαιρο και δούλευα ταυτόχρονα, γιατί η οικογένειά μου δεν μπορούσε να τα βγάλει εύκολα πέρα. Με είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και με έφεραν για δοκιμή. Είχα παίξει και σε δύο φιλικά με την ΑΕΚ, ένα στο γήπεδο του Παπάγου και ένα στη Νέα Ιωνία. Την ίδια χρονιά μάλιστα είχε έρθει και ο Σάκης Χιώτης. Δεν έμαθα ποτέ γιατί δεν με άφησε η ομάδα μου να έρθω στην ΑΕΚ».
Στη συνέχεια είπε: «Γενικά το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει, όπου και να παίζεις. Το σημαντικό είναι ότι έχω έρθει σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος της είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί γυρίζω στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, που έχει πάντα πολύ υψηλούς στόχους. Οι φιλοδοξίες μου είναι πολύ μεγάλες και μπορώ να τις πραγματοποιήσω στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί ξέρω ότι πρόκειται για μια οικογένεια. Έχω μιλήσει με τα παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες στην εθνική ομάδα και μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, να πάμε καλά και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας και τους στόχους της ομάδας. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πετύχω με την ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα πολλά χρόνια και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο και να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο».
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη περιπέτειά του στην Κύπρο σχολίασε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν. Το παν είναι ότι είμαι καλά, ότι έχω την υγεία μου. Πρόλαβα να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που το ήθελα πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή είμαι σε μια ομάδα που νομίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Δεν έχω σταματήσει καθόλου να προπονούμαι. Δύο ημέρες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησα προπονήσεις, γιατί δεν μου έδωσαν καθόλου άδεια από την παλιά μου ομάδα. Πήγα και έκανα κανονικά προετοιμασία. Μόνο τις 2-3 τελευταίες μέρες έχω σταματήσει τις προπονήσεις, προκειμένου να μαζέψω τα πράγματά μου και να γυρίσω στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα με δει και ο προπονητής μου και θα κρίνει ο ίδιος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω αμέσως. Αν δεν ήμουν έτοιμος, δεν θα έκανα αυτό το άλμα σε μια ομάδα με τόσο πολλές υποχρεώσεις. Έχω παίξει ως δεξί μπακ στην εθνική ομάδα, αλλά και παλαιότερα και δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ οπουδήποτε. Όπου κρίνει ο προπονητής ότι έχει ανάγκη η ομάδα, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Έχω ακούσει διάφορα για μένα. Πολλούς τραυματισμούς δεν έχω περάσει. Αρκετός κόσμος το έχει έτσι στο μυαλό τους. Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω ως ποδοσφαιριστής, είναι να τους δείξω ότι είμαι καλά και αυτό που έχω να κάνω είναι να μιλήσω μέσα στο γήπεδο. Να τους δείξω ότι αξίζω να παίζω σε αυτό το επίπεδο».
Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Ο στόχος μου είναι να τα κερδίσουμε όλα. Ό,τι στόχους έχει η ΑΕΚ να τους κατακτήσουμε. Μαζί με τους συμπαίκτες μου να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε τα πάντα».
Στον Εθνικό Αστέρα ο Παυλής
Στο μεταξύ, με τη φανέλα του Εθνικού Αστέρα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Μιχάλης Παυλής, μετά το ναυάγιο με τη μετακίνησή του στα Τρίκαλα. Ο νεαρός επιθετικός, παραχωρήθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στην ομάδα της Καισαριανής, με στόχο να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση ακόμα και στο βασικό σχήμα της ομάδας.
Ο Παυλής είχε παραχωρηθεί δανεικός στα Τρίκαλα, όπου είχε κάνει και προπονήσεις μάλιστα, ωστόσο ο παίκτης διαφώνησε με τη διοίκηση στο οικονομικό, καθώς δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα. Αρχικά υπήρχε η σκέψη παραμονής του στον Δικέφαλο, αλλά η παρουσία των Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου, Εντερ και Σκόκο, δεν του εξασφάλιζαν χρόνο συμμετοχής, οπότε προτιμήθηκε να παραχωρηθεί εκ νέου.
Έπεισαν Ιντζόγλου, Μαχότο
Παράλληλα, συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ υπέγραψε και ο Λευτέρης Ιντζόγλου. Η εισήγηση για τον 23χρονο ποδοσφαιριστής ήταν θετική και από την ΠΑΕ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λευτέρη Ιντζόγλου. Ο 23χρονος (3/3/1987) ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους».
Παράταση... διαρκείας
Τέλος, παράταση μέχρι τις 17/9 πήρε η διάθεση των καρτών διαρκείας, καθώς -όπως επικαλέστηκε η ΠΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε- παρατηρήθηκε μεγάλη ζήτηση. «Η διάθεσή των διαρκείας θα γίνεται μόνο από τα γραφεία του τμήματος εισιτηρίων στο Μαρούσι, οδός Γράμμου 69-71 και από το τηλεφωνικό κέντρο του τμήματος, τηλ. 801-100-2121 και 210-8056740», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr


    No comments: