19.3.08

AΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ...

O αγαπητός χωριανός και φίλος επί..το έργον , στο εργαστήρι του , ετοιμάζεται γιά την...φαλτσετική..επέμβαση , με το γνώριμο χαμόγελό του , θα μας λείψεις..φίλε , θα μας λείψεις , αλλά θα σε θυμόμαστε με αγάπη....

Έφυγε απ' τη ζωή , και κηδεύτηκε στο χωριό μας χθες , ο χωριανός μας και αγαπητός φίλος Χαράλαμπος ( Μπάμπης ) Κλώσσας , ο τελευταίος...γιατρός των παπουτσιών του χωριού μας , αυθεντικός Λιδορικιώτης ο αξέχαστος Μπάμπης , βέρος Βαρουσιώτης , με παρουσία πολλών...δεκαετιών στη Λιδορικιώτικη αγορά , αγαπητός σε όλους , ωραίος οικογενειάρχης , πιστός φίλος , αγωνιστής , ένας ωραίος , με λίγα λόγια , άνθρωπος , ένας ωραίος Λιδορικιώτης ..

Τον θυμάμαι από παιδί , εκεί στ' Αλωνάκι , με το σχωρεμένο τον μπάρμπα Γιώργο τον Αποστολόπουλο , τον Μαρδώνη , σκυμένο πάνω στο τραπεζάκι του , με τη φαλτσέτα και το τσαγκαροσούβλι του , να ..θεραπεύει τις..παπουτσοαθένειες , και μάλιστα σε εποχές που ήταν απολύτως..απαραίτητη η ..παρουσία του , τότε δηλαδή , που τα παπούτσια ..συνταξιοδοτούνταν σύμφωνα με το ..Νομοσχέδιο της κ. Πετραλιά .

Τα δυό - τρία τελευταία χρόνια , που έμενα πολύ στο χωριό , η καλήμερα του Μπάμπη είχε γίνει...καθημερινή συνήθεια , γείτονες , με το μαγαζί του φυσικά , περνούσα κάθε πρωί και τα λέγαμε , το περασμένο μάλιστα καλοκαίρι , στο καφενείο του Γιώργου του Γεροδήμου , αρκετές φορές ήπιαμε καφέ και μου διηγήθηκε , παλιές , όμορφες Λιδορικιώτικες ιστορίες και μάλιστα μου έλυσε κι' ένα πρόβλημα σχετικά με τα τριζάτα παπούτσια , γι' αυτό όμως θα μιλήσουμε μιά άλλη φορά , η σημερινή μας αναφορά στον αγαπημένο φίλο που έφυγε , είναι ένα μικρό , ελάχιστο , δείγμα αγάπης , σεβασμού και βαθειάς εκτίμησης , ένας αποχαιρετισμός .

Καλοτάξειδος κι' αναπαυμένος , καλέ μου φίλε , κρίμα που δεν τελειώσαμε τις όμορφες ιστορίες , που θα πάει όμως θα...ξανασμίξουμε ..

Στην οικογένεια του φίλου Μπάμπη , τι ναπούμε , πως ν' απαλύνουμε τον πόνο τους , δεν είναι και τόσο εύκολο , να τον θυμούνται πάντα , παλληκάρι όπως ήταν...νομίζω είναι..αρκετό..φτάνει ...

No comments: