18.3.08

TΑ ..ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ..ΧΑΜΠΕΣΗ...

Μιά κι' αναφερθήκαμε , στις εκλογές της παλιάς εκείνης εποχής , και στα..παραλειπόμενά τους , ευκαιρία είναι να σας θυμίσουμε το ιστορικό...ανέκδοτο του...Χαμπεσή απ' την Μπραίλα που ακόμα περιμένει τα γαλόνια του...Νωματάρχη που του 'ταξαν προεκλογικά , το αναφέρει ο αείμνηστος Σταμ-Σταμ , στο βιβλίο του " Ιστορίες του χωριού.." .
" Πάρεδρος ο Χαμπεσής , στενός φίλος και κουμπάρος ενός υποψήφιου Δημάρχου ( ας μη πούμε ποιανού ) " αλλαξοπίστησε " την τελευταία ώρα , πιστεύοντας στην υπόσχεση του αντίθετου κομματικά , Πλεσσιώτη , Χρυσανθάκη , ότι θα τον έκανε...χωροφύλακα ! Έτσι όταν πήγε ο κουμπάρος του υποψήφιος Δήμαρχος , του εδήλωσε κοφτά ότι δεν θα τον ψηφίσει , παρ' όλη την κουμπαριά τους . Ο άλλος , όμως δεν τά 'χασε κι αφού τον κοίταξε επιτιμητικά , του λέει άγρια :
- Δεν ντρέπεσαι , κουμπάρε , εσύ ολόκληρος πάρεδρος μονάχα Χωροφύλακας ; Εγώ θα σε κάνω ..Νωματάρχη !! Και , γυρίζοντας σε κάποιον της ακολουθίας του , συμπλήρωσε με στόμφο : " Γράψε κάτω στον Πίτσιο στα Σάλωνα , να του στείλει αμέσως τη σπάθα και το λοφίο του Νωματάρχη . Ακούς εκεί χωροφύλακας κοτζάμ ..Πάρεδρος ! Ντροπή , καημένε! "
Ο φουκαράς ο Πάρεδρος , παρόλο που ήταν ξύπνιος άνθρωπος , ακούγοντας πως θα του 'στελνε ο Μοίραρχος Πίτσιος απ' τα Σάλωνα τη σπάθα και τα γαλόνια του Νωματάρχη - όπως θα ταίριαζε και στο αξίωμά του - τα 'χασε και κάτι πήγε να ψιθυρίσει . Στο μεταξύ , από πίσω του η γυναίκα του , που ήταν γκαστρωμένη κι είχε κι' άλλο παιδί , που το κούναγε στο μπεσίκι , τον σκούνταγε και τον κλώτσαγε , ψιθυρίζοντάς του ..." Νουματάρχις , άντρα μ' , Νουματάρχις !! "
Φυσικά η υπόσχεση , έπεισε τον πάρεδρο να επανέλθει εις την κομματικήν ποίμνην , μόνο που τα γαλόνια του Νωματάρχη δεν έφτασαν ποτέ στη..Μπραίλα !
Όπως βλέπετε εξ...απανέκαθεν , που λένε κι οι γραμματιζούμενοι , το προεκλογικό...τάξιμο , έδινε κι' έπαιρνε , διαχρονικόν το...έθιμον..βλέπετε.....

Καλό βράδυ αδέρφια και ..μακριά από..προεκλογικά ...ταξίματα..........Κ.-

No comments: