18.10.14

ΕΤΣΙ “ ΕΦΑΓΑΝ “ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ 60 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Τα έκαναν τυρόπιτες, Lexus και εξωτικά ταξίδια

 

 

Έτσι έφαγαν οι συνδικαλιστές τα 60 εκατ. ευρώ της ΠΑΣΕΓΕΣ: Τα έκαναν τυρόπιτες, Lexus και εξωτικά ταξίδια

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΔΕΗ. Οι λέξεις σκάνδαλο και όργιο δεν αρκούν για να αποδώσουν με απόλυτη πιστότητα τα συμπεράσματα του διαχειριστικού ελέγχου που έχει γίνει στις τριτοβάθμιες οργανώσεις των αγροτών ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ τα οποία παραδόθηκαν στον πρόεδρο και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο.

Την ώρα που ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΛΓΑ για την περίοδο 1994 – 2011 από τις γαλαζοπράσινες διοικήσεις οι πρώτες πληροφορίες, όπως τις αποκάλυψε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, είναι αποκαλυπτικές του τρόπου με τον οποίο γινόταν το απόλυτο φαγοπότι.

Τα ευρήματα προέρχονται από έξι ελέγχους, τρεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τρεις από τους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και τα πορίσματα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς αποτελούν μέρος της δικαστικής έρευνας.

Χορός εκατομμυρίων ευρώ

Ειδικότερα, σε ότι αφορά μόνον στην ΠΑΣΕΓΕΣ, οι επιχορηγήσεις της οποίας έφτασαν στα 60 εκατομμύρια ευρώ για τα 17 χρόνια που ερευνήθηκαν, τα πάντα πληρώνονταν από το ταμείο της οργάνωσης. Από τους καφέδες και τις τυρόπιτες έως τα σπίτια, τα ταξίδια, οι αγορές από τα duty free έως το ενοίκιο του σπιτιού του προέδρου της τριτοβάθμιας οργάνωσης.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι συνδικαλιστές ξόδευαν όσα κι αν τους έδιναν. Και μάλιστα το ελληνικό κράτος σε περίοδο που είχε ήδη αρχίσει η κρίση εκτόξευσε την επιχορήγηση μέσω του ΕΛΓΑ από τα 6 εκατομμύρια το 2007 στα 26 εκατομμύρια το 2011.
Αντίστοιχα λοιπόν, τα έξοδα και οι αμοιβές τρίτων εκτινάχθηκαν από τα 2.463.000 ευρώ το 2007 στα 20.621.000 το 2011.

Για παράδειγμα, το 2008 αγοράστηκε έναντι 67.000 ευρώ το πολυτελές Lexus των 3.000 κυβικών για τις μετακινήσεις του προέδρου. Παράλληλα, από το 2006 έως το 2011 για το ενοίκιο του σπιτιού του στον Χολαργό πληρώθηκαν 60.670 ευρώ. Μαζί με 4.559 ευρώ για κοινόχρηστα και μόλις 2.300 ευρώ για τη ΔΕΗ, γεγονός που γεννά υπόνοιες ότι το σπίτι δεν αποτελούσε βασική κατοικία κανενός.

Παράλληλα, στα ευρήματα περιλαμβάνονται ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, δώρα, ρολόγια, κοσμήματα, πλασματικές διανυκτερεύσεις (για να εισπράττουν τα εκτός έδρας), αγορά ρούχων, πλήθος αγορές από τα... duty free (ακόμη και των Σκοπίων).

Ακόμη, εντυπωσιακό είναι το ποσό των 345.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για τις πληρωμές στο κυλικείο της διοίκησης από το 2001 έως το 2011 και τα ποσά που δαπανούσαν κάθε χρόνο για φλουριά στις βασιλόπιες, γαλοπούλες και αρνιά των εργαζόμενων, αγορές λουλουδιών ακόμη και για την Τσικνοπέμπτη. Ολα αυτά μαζί έφτασαν τα 184.000 ευρώ στα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΠΑΣΕΓΕΣ για το 2008 όταν, σύμφωνα με την απόδειξη αγοράστηκε ένα φλουρί αξίας 1.500 ευρώ.

Το σκάνδαλο με το οικόπεδο των 50 στρεμμάτων

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατούσε στον τρόπο λειτουργίας των οργανώσεων αυτών αλλά και της ανυπαρξίας κάθε ελέγχου από τον κρατικό μηχανισμό είναι το ότι το 2009 παραχωρήθηκε σε αγροτοσυνδικαλιστικό σωματείο μία έκταση 50 στρεμμάτων στη Θέρμη για να κατασκευαστούν κτίρια ώστε να γίνονται σε αυτά σεμινάρια επιμόρφωσης συνδικαλιστών.

Λίγους μήνες αργότερα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας δρόμος μέσα σε αυτά τα στρέμματα, υπήρξε απαλλοτρίωση, τα χρήματα της απαλλοτρίωσης τα εισέπραξαν οι αγροτοσυνδικαλιστές (ως νέοι ιδιοκτήτες της εκτάσεως), τα κτίρια δεν έγιναν ποτέ και τα σεμινάρια γίνονται σε μία αίθουσα ξενοδοχείου την οποία και ενοικίασε η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση.

http://www.koolnews.gr/e

No comments: