16.10.14

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΤΟΥ ΡΑΛΛΗ

Όχημα έπεσε σε στάση. Δύο οι νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα

 

 

Θανατηφόρο τροχαίο στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου. Έκλεισε η Πέτρου Ράλλη. Smart σκότωσε δύο άτομα ενώ προκάλεσε καραμπόλα (Vid + pics)

Χρήστος Δεμέτης

news247 Οκτώβριος 15 2014 10:52

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη στον αριθμό 24 στο ύψος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στον Ταύρο, στο ρεύμα προς Κηφισό.

Στο σημείο επιχείρησαν πέντε ασθενοφόρα και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ.

Το αυτοκίνητο μάρκας Smart φαίνεται να έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε περίπτερο και στη συνέχεια σε στάση λεωφορείου.

Αποτέλεσμα από το μοιραίο τροχαίο ήταν να χάσουν τη ζωή τους ένας άνδρας και μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής. Σημειώνεται ότι η αρχική ενημέρωση από την Αστυνομία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, το Κέντρο ανταποκρίθηκε μόλις σε 5 λεπτά κατά το σοβαρό τροχαίο, ύστερα από δύο κλήσεις που δέχθηκε σχετικά με το περιστατικό, στις 10:08.

"Παρελήφθησαν: δύο νεκροί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (που ήταν εκτός εφημερίας) και 3 τραυματίες (μία ακρωτηριασμένη γυναίκα και 2 πιο ελαφρά), οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά", αναφέρει το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, και την Τροχαία, νεκροί είναι ο πεζός ο οποίος παρασύρθηκε όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στα σταθμευμένα, πρόκειται για 22χρονο Αστυνομικό ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική Οδό, με απόσπαση στα κρατητήρια της Αμυγδαλέζας, ο οποίος είχε μεταβεί προκειμένου να ενημερωθεί σε σεμινάριο για τον Ebola, καθώς και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην στάση.

Τραυματίες, είναι ο υπαίτιος οδηγός του τροχαίου- οδηγός (SMART), πρόκειται για 35χρονο Αλβανό ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο, ενώ ακρωτηριασμένη μεταφέρθηκε και εισήχθη άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας 65χρονη πεζή γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, κι ένας ακόμα άνδρας οδηγός.

Προανάκριση για το  τροχαίο δυστύχημα (15/10-10.40) διενεργεί η Τροχαία Καλλιθέας.

Όπως διευκρινίζεται, αρχικά είχε αναφερθεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις προανακριτικές Αρχές, ότι μεταξύ των νεκρών ήταν κι ένα ανήλικο κορίτσι-ηλικίας περίπου 10ετών-, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε υπήρξε συγκεχυμένη ενημέρωση, λόγω του κοντόσωμου μεγέθους της 35χρονοης γυναίκας η οποία επιβεβαιώνεται νεκρή, στο τροχαίο δυστύχημα.

Βαρύτατα τραυματισμένη είναι μία γυναίκα, η οποία -όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία- έχασε τα δύο της πόδια, και ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, επίσης αλβανικής υπηκοότητας και ένας ακόμα αλλοδαπός, αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την προανάκριση της Τροχαίας, ο οδηγός του Smart, ενώ κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος περίπου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, συγκρούστηκε με ταξί και προσπάθησε να διαφύγει πατώντας γκάζι, για να αποφύγει τις συνέπειες. Έχασε όμως τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το μακελειό.

Αρχικά «θέρισε» την άτυχη γυναίκα, η οποία είχε μόλις κατέβει από το πεζοδρόμιο μαζί με τον σύζυγό της για να περάσει απέναντι, η οποία εξέπνευσε επιτόπου. Στη συνέχεια το «τρελό» ΙΧ έπεσε διαδοχικά πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, παρέσυρε τη δεύτερη γυναίκα που ακρωτηριάστηκε, τον αλλοδαπό και τελευταίο τον αστυνομικό και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο οδηγός, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, ενώ ο οδηγός θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο οδηγός έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα για να προλάβει το κόκκινο φανάρι, ενώ δήλωσαν ότι τα θύματα είχαν διαμελιστεί.

Οι πρώτες διασταυρωμένες πληροφορίες του ΕΚΑΒ έκαναν εξ αρχής λόγο για πέντε σοβαρά τραυματισμένους πεζούς που είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νίκαιας και το Τζάνειο Νοσοκομείο.

No comments: