14.10.14

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

 

14.10.2014

-A +A

Τα 150 πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ήταν μόνο το πρώτο «χτύπημα», αφού χθες ήρθε η «Κίνηση των 75» του Μιχάλη Καρχιμάκη για να αποτελειώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα ηγεσίας.

Η «κίνηση» εξέδωσε ανακοίνωση-καταπέλτη κατά του προέδρου του κόμματος, την οποία συνυπέγραψαν 4.000 Παπανδρεϊκά στελέχη (!), κάτι που προκάλεσε «σεισμό» στη Χαριλάου Τρικούπη και στους «βενιζελικους», οι οποίοι απάντησαν με διαρροές. Στο κείμενό τους οι «75» ασκούν σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος, ενώ παράλληλα ζητούν αλλαγή πολιτικής και διεξαγωγή συνεδρίου.

Οπως σημειώνουν, «το κατασκεύασμα της Ελιάς κατάφερε να χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012, ενώ η συσπείρωση των άλλων μισών επήλθε μέσα από τη συναισθηματική και πολιτική σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ, ως μία ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση του Κινήματος». Και προσθέτουν: «Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως κάποια πράγματα ηχούν ξένα σε κύκλους της ηγεσίας, όμως στο κίνημά μας μάθαμε, μέσα από τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις, να προχωράμε και να έχουμε επιτύχει ώστε το ΠΑΣΟΚ να γράψει ιστορία για την πατρίδα και τον λαό. Γιατί κοινός τόπος αυτών είναι η αγωνία για την παράταξη και για τον τόπο». Καταλήγουν λέγοντας ότι θα πρέπει «να αρνηθούμε ένα μικρό και εξαρτημένο ΠΑΣΟΚ, ουρά είτε της Ν.Δ. είτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά τους οι «ηγετικοί» σχολίαζαν αργότερα ότι πάει πολύ να καταγγέλλουν αποφάσεις άνθρωποι που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα.

Αλέξανδρος Διαμάντης

http://www.dimokratianews.gr/

No comments: