14.10.14

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Που ζήτησε 100€ και τελικά «κατέβηκε» στα 50€

14.10.2014

-A +A

Οργή προκαλεί στη Θεσσαλονίκη η σύλληψη του διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» την ώρα που έβαζε στην τσέπη «φακελάκι» 50 ευρώ από άνεργη! Είναι το δεύτερο περιστατικό χρηματισμού γιατρού που κατέχει διευθυντική θέση σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που προκαλεί, αν μη τι άλλο, προβληματισμό για τα απανωτά περιστατικά χρηματισμού επιστημόνων που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Για επέμβαση ρουτίνας

Ο γιατρός κατηγορείται ότι πήρε φακελάκι για να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας σε ασθενή. Εκπληκτη η γυναίκα, η οποία επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση απόξεσης, που θεωρείται απλή και συνηθισμένη, άκουσε τον γιατρό να απαιτεί ένα δωράκι, όπως της είπε. «Είμαι άνεργη και δεν έχω χρήματα. Δύσκολα θα μπορέσω να βρω χρήματα» φέρεται ότι είπε η ασθενής στον γιατρό, ο οποίος της ζήτησε, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε βάρος του, 100 ευρώ. Οταν η γυναίκα αντέδρασε, ο γιατρός έπεσε στα 50 ευρώ, χρήματα που υποσχέθηκε να βρει η γυναίκα. Ομως, αντί να βγει προς αναζήτηση χρημάτων, πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το πάθημά της.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε την έρευνα και χθες στο ραντεβού που είχαν στο νοσοκομείο ο γιατρός με την ασθενή εμφανίστηκε και ακόμη μία γυναίκα που παρίστανε τη συνοδό της. Την ώρα που η ασθενής έδινε τα χρήματα στον διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής, η αστυνομικός αποκάλυψε την ιδιότητά της και του πέρασε χειροπέδες. Στην κατοχή τού γυναικολόγου βρέθηκε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα, ατράνταχτη απόδειξη του χρηματισμού.

Ο γιατρός οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Είναι το δεύτερο κρούσμα χρηματισμού δημόσιου γιατρού που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις διωκτικές Αρχές της πόλης. Τον προηγούμενο μήνα είχε συλληφθεί, πάλι από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει. Ο κατηγορούμενος -πανεπιστημιακός- γιατρός παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Νίκος Πιτσακίδης

http://www.dimokratianews.gr

No comments: