Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- 150γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
για τη βινεγκρέτ
- 60ml ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 120ml ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και κόβουμε τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και το σουσάμι.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες;
-
Οι
ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου
Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Περισσότερα εδώ
-
Σέσκουλα:
Οι ιδιότητές τους.
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Περισσότερα εδώ
-
Οι
ευεργετικές ιδιότητες της λιαστής ντομάτας
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Περισσότερα εδώ
-
Οι
ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα..
www.lidoriki.com
No comments:
Post a Comment