30.9.16

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!!

Βιασμός 16χρονου Πακιστανού από ομοεθνείς του


29.09.2016
 
Συνέλαβαν τους 17χρονους, που είχαν βιντεοσκοπήσει με τα κινητά τους την εγκληματική πράξη τους
Σκηνές ανεπανάληπτης φρίκης, με πρωταγωνιστές τέσσερις 17χρονους Πακιστανούς που βίασαν ομαδικά έναν 16χρονο ομοεθνή τους, εκτυλίχθηκαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο! Τον βιασμό επιβεβαίωσαν τόσο ο ιατροδικαστής όσο και η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, στέλεχος της οποίας ειδοποίησε τις Αρχές, με συνέπεια οι τέσσερις νεαροί να συλληφθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όμως αποκαλύφθηκε χθες, όταν το θύμα έλυσε τη σιωπή του και μίλησε σε έναν συνεργάτη των Γιατρών του Κόσμου. Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων, ακολούθησε η κατάθεση του θύματος, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου.
Οπως προέκυψε, οι τέσσερις νεαροί χτύπησαν τον 16χρονο, τον απείλησαν με σιδερολοστούς, ενώ κατέγραψαν τον ομαδικό βιασμό σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να βρεθεί τυχόν ενοχοποιητικό υλικό!
Για κακούργημα
Σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διαδικασία διορισμού συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων, οι τέσσερις δικηγόροι που ορίστηκαν αυτεπάγγελτα παραιτήθηκαν αμέσως μόλις διάβασαν τη δικογραφία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια στάση κράτησαν και άλλοι δικηγόροι του νησιού!
Σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν ότι το περιστατικό «επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει η κράτηση στην ψυχική τους υγεία», ενώ απευθύνουν έκκληση ώστε οι ανήλικοι που διαμένουν στη Μόρια να μεταφερθούν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.
Καζάνι που βράζει η Χίος
Από μια κλωστή μοιάζει να κρέμεται η ηρεμία στη Χίο, όπου έχουν αρχίσει ήδη να εκδίδονται οι πρώτες απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου των προσφύγων που φιλοξενούνται στο νησί, ενώ την ίδια στιγμή ομάδες κατοίκων βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την άμεση αποσυμφόρησή του. Οι αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματα ασύλου έχουν οδηγήσει πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες σε απόγνωση, με τις Αρχές να φοβούνται βίαια ξεσπάσματα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός Αφγανού ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, όταν του κοινοποιήθηκε η απόφαση για την αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει!
Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο σε σχετική συνεδρίασή του αποφάσισε το κλείσιμο του καταυλισμού προσφύγων στη Σούδα (στην τάφρο του κάστρου της Χίου), ενώ λουκέτο μπήκε και στον πρόχειρο καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ. Τα περισσότερα από τα περίπου 180 άτομα που διέμεναν σε αυτόν έχουν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες δομές του νησιού, με κάποια από αυτά να μετακινούνται προς την ηπειρωτική Ελλάδα έπειτα από έγκριση του αιτήματός τους.
Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα και με συνθήματα όπως «Να βγάλουμε τη Χίο απ' τα συρματοπλέγματα», «Να μην ανοίξει νέο hot spot», πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.
Ξύλο στο Ρέθυμνο για το hot spot!

Αγριες συμπλοκές με ξύλο, ρίψεις αντικειμένων και δακρυγόνα ξέσπασαν χθες το πρωί στο κέντρο του Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, αλλά και ταυτόχρονης αντισυγκέντρωσης υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών. Οι δύο ομάδες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια και για την εξομάλυνση της κατάστασης χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Από τις συμπλοκές ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η Αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές ή συλλήψεις. Τα επεισόδια, αν και αρχικά έδειχναν να γενικεύονται, περιορίστηκαν με την επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και λίγη ώρα αργότερα και οι δύο ομάδες αποχώρησαν από το σημείο. Να σημειωθεί ότι την ώρα των συμπλοκών βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου με θέμα τη φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών στο νησί. Εν τέλει, αργά το απόγευμα έγινε γνωστό πως το δημοτικό συμβούλιο, με ψήφους 30 υπέρ και δύο «παρών», τάχθηκε υπέρ της πρότασης για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη.
dimokratianews.gr

No comments: