11.5.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ..ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...


Όπως γράψαμε και χθες αδέρφια , έφυγε πριν λίγες μέρες ο καλός φίλος και χωριανός Αλέκος Ντζούρας , και είχε έρθει , μετά από πολλά-πολλά χρόνια στο χωριό γιά τον ύστατο χαιρετισμό ο αδερφός του ο Γιώργος , που προσωπικά έχω να τον δω απ' τότε πούφυγε γιά την Αμερική , κάπου 50 χρόνια , και δυστυχώς δεν τον πρόλαβα , και ήθελα τόσο να τον δω το φίλο το Γιώργο , δεν πειράζει όμως , κάποτε θα τύχει . Στη φωτογραφία εδώ με τον αξέχαστο αδερφό μου το Γιώργο , προς το τέλος της δεκαετίας του 1950 ...

KYΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΙΟΥ - 132η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .

ΚΥΡΙΛΛΟΥ , ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ .

· Μνήμη Μωκίου, υιού Ευστρατίου και Ευσταθίας από την Αμφίπολης, Θράκης στο Βυζάντιο (Α' αι.), Διοσκόρου (η΄Διοσκορίδου) από τη Σμύρνη, Αρμοδίου και νεομάρτυρος Αργυρού από την Επανωμή Θεσσαλονίκης που απαγχονίστηκε από τους Τούρκους το 1806.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ......

334 π.Χ. : Ο Μέγας Αλέξανδρος πετυχαίνει περιφανή νίκη , στο Γρανικό ποταμό εναντίον των Περσών.

330 : Ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει τη «Βασιλίδα των Πόλεων», την Κωνσταντινούπολη. Η Επτάλοφος Πόλη επί 1100 χρόνια παρέμεινε ο προμαχώνας του Ελληνικού πνεύματος.

912 : Τον Λέοντα τον Σοφό διαδέχεται στο θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως ο Κωνσταντίνος Ζ' Πορφυρογέννητος.

1854 : Ο Αχμέτ Πασάς καταλαμβάνει τη Σκουληκαρία Άρτας, τελευταίο προπύργιο των επαναστατών της Ηπείρου.

1886 : Αιχμαλωτίζονται από τους Τούρκους 280 στρατιώτες του 5ου Τάγματος Ευζώνων στην Κούτρα της Θεσσαλίας.

1919 : Ο Ελληνικός Στρατός (ΙΙ Τάγμα 5ου ΣΠ) καταλαμβάνει το Νυμφαίο κοντά στη Σμύρνη.

1941 : Αεροπορικές επιθέσεις των Γερμανών στην Κρήτη.

1956 : Απεργία στην Κύπρο σ ένδειξη διαμαρτυρίας για εγκλήματα των Άγγλων εναντίον ελληνοκυπρίων .



Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα αδέρφια μας της ξενητειάς , καλημέρα και στους φίλους μας , από : Ελλάδα , Γερμανία , Κύπρο , Η.Π.Α , Αγγλία , Γερμανία , Γαλλία και ειδικότερα σε : Αθήνα , Καρδίτσα , Θεσσαλονίκη , Λιδορίκι , Άμφισσα , Ιωάννινα , Καρπενήσι , Δράμα , Νίκαια , Λάρισα , Λουτράκι , Κομοτηνή , Λεμεσσό , Λευκωσία , Paris , Wurzburg , Norman Oklahoma , Portsmouth , Berlin , Stuttgart , να είστε όλοι καλά και να περάσετε μιά όμορφη Κυριακή .

Η σελίδα μας στέλνει τις πιό ζεστές και ειλικρινείς ευχές της σε όλες τις μανούλες του κόσμου , που γιορτάζουν σήμερα , η μάνα αδέρφια είναι αυτή η ίδια η..ζωή , τίποτα λιγότερο , μπορείς να μην την αγαπάς ; ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΑΔΕΣ....να είστε πάντα καλά...

Ο καιρός μας σήμερα είναι..βαρύς , ο Λιδορικιώτικος ουρανός ..συννεφιασμένος , λίγη ψυχρούλα και υγρασία , αλλά τι μας νοιάζει , η ομορφιά και χωρίς λιακάδα , ομορφιά είναι..


Όπως βλέπετε αδέρφια ο καιρός μας είναι μουντός και με ..κρυαδούλα ...

Από σήμερα αδέρφια , μπαίνουμε στον κανονικό μας ρυθμό , θα σας έχουμε καθημερινά νέα απ' τη Λιδορικιώτικη ζωή , παρουσιάζοντας τις καλές αλλά και τις..άσχημες..πλευρές της και φυσικά μετά των σχετικών..φωτογραφιών , γιά του λόγου μας το..αληθές..

Καλό σας μεσημέρι νάστε όλοι καλά ..

Απ' το Λιδορίκι με αγάπη......................Κ.-

No comments: