6.5.08

ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟ ΠΑΛΙΟ...ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Και μιά ναμνηστική φωτογραφία από εκδρομή του Γυμνασίου μας στους Δελφούς , στις 8-6-1931 , στο μέσον της δεύτερης κερκίδας ο Γυμνασιάρχης , πιά , Ευθ. Παπαθανασίου και δεξιά ο φιλόλογος Χαραλαμπόπουλος , μάλλον απ' το Τρίστενο , να σημειωθεί πως τα έξοδα της εκδρομής καλύφτηκαν από τις...εισπράξεις θετρικής παράστασης των μαθητών μας στο Λιδορίκι και την Ερατεινή .


Απ' την ίδια εκδρομή του Γυμνασίου στον Άι Νικόλα , το 1929 , καθηγητές ξεκουράζονται στον ίσκιο του πελώριου δέντρου , από αριστερά ο Δημ . Κάππος , μαθηματικός , μετά καθηγητής στο Πανεπιστήμιο , ...Κιούρμπαλης , Γαλλικών , Δημ. Λουκόπουλος , φιλόλογος και ο Κ. Ταμβάκης , τελευταίος Σχολάρχης στο χωριό μας , και μετά καθηγητής του Γυμνασίου , και κατά τα λεγόμενα μαθητών του , φοβερός γνώστης της ..γραμματικής .


Λιδορίκι 1929 ! Το Γυμνάσιό μας σε μιά εκδρομή στον Άι Νικόλα , με τους καθηγητές Λουκόπουλο και Δημ. Κάππο , ανάμεσα στους μαθητές . Αξιοσημείωτο το γεγονός της καθιέρωσης του περίφημου..σχολικού πηληκίου με την κουκουβάγια...όπως είναι αξιοπερίεργο το ότι δεν υπάρχει στη φωτογραφία καμιά μαθήτρια .


Λιδορίκι 1913 !! Μαθητές και καθηγητές του , τότε , " Ελληνικού Σχολείου ¨, του Σχολαρχείου όπως το λέγανε , και ήταν το πρώτο βήμα απ' το..Δημοτικό στο Γυμνάσιο , οι καθηγητές από αριστερά , ...Ζαχαρίας , απ' την Αγία Ευθυμία , Ευθ. Παπαθανασίου , τότε Δ/ντής του Σχολαρχείου , που μετά , στην δεκαετία του 1930 , υπηρέτησε στο χωριό μας και σαν Γυμνασιάρχης , και όπως είναι γνωστό ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού-τραγωδού Ασπασίας Παπαθανασίου . Από τους μαθητές , που , όπως καθαρά φαίνεται , φορούσαν ..τσαρούχια , αναγνωρίστηκαν ο Γιάννης Μπουλούμπασης ( Καρατσαμπόιαννος ) , Νικ.Κ.Παπαδόπουλος ( Φουσκονίκος ) και η Μαρία Λαλαγιάννη , μετά σύζυγος του γιατρού Αθαν.Ψιμάρα .



No comments: