20.5.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ..ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ....

Το χωριό μας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950 , η φωτογραγφία είναι βγαλμένη απ' το νεκροταφείο μας , σε πρώτο ..πλάνο ο μακαρίτης ο μπάρμπα Μήτσος Δημητρακόπουλος με τα προβατάκια του , τελείως διαφορετικό το χωριό μας...


ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ
· Μνήμη μαρτύρων Αλεξάνδρου και Αστερίου στην Κιλικία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....
325 : Έναρξη των εργασιών της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια, παρουσία του Μεγ. Κωνσταντίνου.
1067 : Πεθαίνει ο Αυτοκράτοράς μας Κωνσταντίνος Ι' Δούκας. Στο θρόνο τον διαδέχθηκε η σύζυγός του Ευδοκία η Μαιρεμβολίτισσα ως επίτροπος του ανήλικου γιου της Μιχαήλ Ζ' Δούκα, Παραπινάκιου.
1821 : Ο πρόκριτος Χρήστος Καψάλης, ο προύχοντας Αθανάσιος Ραζηκότσικας και ο αγωνιστής Αναστάσιος Παπαλουκάς υψώνουν την Ελληνική σημαία στο Τουρκικό Διοικητήριο της πόλης του Μεσολογγίου και κηρύσσουν την Επανάσταση.
1825 : Ο Ιμπραήμ Πασάς, με 3.000 άντρες, επιτίθεται εναντίον του Παπαφλέσσα στο Μανιάκη της Μεσσηνίας. Κατά τη μάχη έπεσε ηρωικά ο Παπαφλέσσας. ΟΙ απώλειες των αντιπάλων ήταν βαρύτατες.
1828 : Πέθανε στο λοιμοκαθαρτήριο της Ζακύνθου σε ηλικία 34 χρόνων ο Άγγλος φιλέλληνας Άμπνεϋ Φραγκίσκος. Η ταφή του έγινε με μεγαλοπρέπεια, παρουσία του Καποδίστρια, στον Πόρο.
1833 : Συνιστάται Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας.
1834 : Σύσταση του «Αριστείου Αγωνιστών», με σκοπό την αναγνώριση και βράβευση των υπηρεσιών όσων αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση.
1920 : Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης από τον στρατό μας.
1941 : Αρχίζει η μάχη της Κρήτης. Η αντίσταση των συμμαχικών στρατευμάτων της Μεγαλονήσου και του αμάχου πληθυσμού της, κατέπληξε τον κόσμο ολόκληρο.


Καλημέρα Λιδορικιώτες , καλημέρα Ελλάδα , Η.Π.Α , Ελβετία , Αγγλία , Γερμανία , Γαλλία , καλημέρα και στους χθεσινούς μας επισκέπτες από : Αθήνα , Καρδίτσα , Λαμία , Ιωάννινα , Θεσσαλονίκη , Καρπενήσι , Λιδορίκι , Πάτρα , Κόρινθο , Zug , Albuguergue , London , Stuttgart , Berlin , Paris , Brooklyn , μιά καλημέρα και σ' όλα τα ξενητεμένα μας αδέρφια , στους Έλληνες που μοχθούν στην ξενητειά , να 'στε όλοι καλά και να περάσετε μιά όμορφη μέρα .
Στέλνουμε ακόμα τις πιό θερμές μας ευχές γιά επιτυχία , σε όλα τα Ελληνόπουλα που από σήμερα μπαίνουν στον..αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων , η αγάπη και η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους , η νίκη είναι..δική τους , τη..δικαιούνται...αυτό το όμορφο τριαντάφυλλο είναι γιά τα παιδιά μας που σήμερα γράφουν έκθεση , να τους φέρει γούρι.....




Άσχημο πράγμα αδέρφια , να φεύγεις απ' τον παράδεισο και να περνάς τις μέρες σου στην Αθήνα , ν' αφήνεις την ομορφιά , την ηρεμία και την ησυχία σου και να ..πνίγεσαι στο καυσαέριο και τη...φασαρία , τι να γίνει όμως , έχουμε και μεις γιό που δίνει εξετάσεις , μακάρι όλα τα παιδιά να πάνε καλά , να πετύχουν τους στόχους τους , να βρουν το δρόμο τους με το καλό και το Λιδορίκι εκεί είναι και θα μας..περιμένει...

Καλημέρα αδέρφια να είστε όλοι καλά , να περνάτε καλά...


Απ' το Λιδορίκι με αγάπη...............Κ.-

No comments: