31.5.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ....


Tην κουμπάρα μας τη Λένη ,
τη θυμάμαι από..παιδί
μέρα νύχτα να..υφαίνει ,
στου σπιτιού της την αυλή .
Κι' ήταν τόσο ευτυχισμένη ,
η κουμπάρα μας η...Λένη...


ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΙΟΥ
· Μνήμη μαρτύρων Ερμείου, Ευσεβιου και Χριστίνης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
334 π.Χ. : Μάχη Γρανικού. Ο Μέγας Αλέξανδρος, επικεφαλής πανελλήνιας εκστρατείας κατά της Περσίας, κατανικά στο Γρανικό ποταμό τις υπέρτερες περσικές δυνάμεις υπό τους γενναιότερους στρατηγούς και σατράπες του Δαρείου. Η νίκη αυτή εξύψωσε το γόητρο του Αλεξάνδρου, εξασφάλισε την απελευθέρωση ολόκληρης σχεδόν της Μ. Ασίας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την πλήρη επιτυχία της εκστρατείας του.
1806 : Κορυφώνεται ο διωγμός των κλεφτών από τους Τούρκους στην Πελοπόννησο.
1825 : Ο Στόλος μας, υπό τους Μιαούλη, Γ. Ανδρούτσο και Αποστόλη νικά σε ναυμαχία έξω από τον κόλπο της Σούδας, τα πλοία κάλυψης του Τουρκικού στόλου.

Καλημέρα αδέρφια Λιδορικιώτες , καλημέρα Έλληνες , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια .
Σάββατο σήμερα , παλιά θυμάμαι οι εργαζόμενοι έλεγαν το περιβόητο " Σαββάτο να 'ναι μάστορα κι' ας είναι χίλιες ώρες ", αυτό τώρα βέβαια το λέμε μάλλον γιά την ..Παρασκευή , αλλάξαν βλέπεις οι καιροί , προς το..χειρότερο φυσικά , ζεστούλα και σήμερα , το πιστό μας ( τα τελευταία ...50 χρόνια ) θερμόμετρο της...BAUER , στου..Νάκου δείχνει 26 βαθμούς και η ώρα είναι μόλις 8,30' , γιά να δούμε που θα φτάσει σήμερα .
Να στείλουμε και την αγάπη μας μετά της..καλημέραw μας , παρακαλώ , και σε : Η.Π.Α , Κύπρο , Γαλλία , Γερμανία , Αγγλία , και ειδικότερα σε : Αθήνα , Καρδίτσα , Πάτρα , Λιδορίκι , Άμφισσα , Ναύπακτο , Θεσσαλονίκη , Λευκωσία , Λαμία , Norman Oklahoma , Leopoldshohe , Paris , Touloyse , Madrid , να ευχηθούμε επίσης σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα η έχουν γενέθλια , και τελειώνουμε το ..ευχολόγιό μας , το από...καρδιάς κατά ..Μικρούτσικον , ..ευχόμενοι να περάσετε όοοοολοι σας ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο .

Χθες η Βαθειά ..ζωντάνεψε λίγο , αλλά μακράν της..μεγάλης δόξας της , πολύ..μακράν , δεν έχει όμως σημασία , ουκ εν τω πολλώ το..ευ , π' λέγαν κι' οι παλιοί...πάντως παρείτσα με τον παλιό καλό κι' αγαπημένο φίλο , τον Τάσο τον Τσιώνο και τη σύζυγό του τη Νίτσα , περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ , κάνοντας μιά όμορφη..αναδρομή , μετα..απολογισμού , στα περασμένα , και ήταν τόσο όμορφα...μεταξύ μας στον Τάσο ..οφείλεται και η όμορφη ιστοριούλα μι του..πλαράκι τ'ς Τριώτινας , που αναφέραμε , τον ευχαριστούμε θερμά .

Κατά τα λοιπά..όλα..καλά , τα σκουπιδάκια είναι μιά ..χαρά , στη θέση τους , και ζούμε εμείς..καλά , αλλά αυτοί..πολύ καλύτερα , αυτό είναι σίγουρονννννν....

Πολλές και ..ενδιαφέρουσες αντιδράσεις γιά το σχόλιο πιρί..τ' αρχουνταρίκ' , κι τουν..άρχουντά τ' , βέβαια έχει και τα θετικά της αυτή η..περίεργη περίπτωση , ποιά ; μα.να..ανεβαίνουν οι μετοχές του χωριού μας όταν φιλοξενούνται και..παραθερίζουν σ΄αυτό..γνωστά..πρόσωπα , δεν είναι και λίγο , μην είμαστε και..αχάριστοι , διαφήμιση είναι αυτή και μάλιστα..σοβαρή .

Όπως καταλάβατε κόσμος δεν έχει έρθει ακόμα στο χωριό μας , είναι βέβαια και εποχή εξετάσεν ακόμα , είναι και..φτηνούλα η βενζίνη , και το σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε , βέβαια όλα είναι θέμα..φιλοσοφίας , θυμάμαι όταν κάποτε ο Ανδριανόπουλος είχε υπερδιπλασιάσει την τιμή των καυσίμων , γινόταν στου Νάκου ..τζερτζελες , γιά την αύξηση της τιμής της βενζίνης , οπότε ένας νεαρός, τότε , Λιδορικιώτης μαπαίνοντας να ψωνίσει άκουσε τα όσα λέγονταν αδιάφορα , οπότε τον ρωτήσαμε : καλά εσένα δεν σε ..νοιάζει ; αφού έχεις αυτοκίνητο , και η ..απάντηση , α...εμεένα δε μ' κακοφαίνεται , πιντουχίλιαρου έβαζα , πιντουχίλιαρου βάζου κι..τώρα , είπατι..τίπουτις ;

Αδέρφια θα κάνουμε τώρα μιά μικρή..πολύωρη διακοπή , γιά να παραστούμε στην πρωινή..συνεδρίαση της ..Βαθειάς και τα,,ματαξαναλέμε...

Ως τότε να περνάτε καλά....


Απ' το χωριό μας με αγάπη......Κ.-

No comments: