25.5.08

ΕΔΩ...ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ - 146η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.....
1745 : Μνήμη της ηρωίδος Μαρούλας στην Κότσινα Λήμνου που πολέμησε τους Τούρκους με τα όπλα του σκοτωμένου πατέρα της.
1823 : Σφαγές στην Κάρυστο, Θεσσαλία και Φθιώτιδα, από τους Τούρκους.
1941 : Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό Γαλατάς, Χανίων, το οποίο ανακαταλαμβάνεται τις βραδινές ώρες από ελληνικά τμήματα.
1954 : Δήλωση Παρισίων. Υπογράφεται η Δήλωση αυτή μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας με πρωτοβουλία της Σόφιας κατά την οποία :
α. Αποκαθίστανται οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
β. Η Βουλγαρία υπόσχεται να τηρήσει τους όρους της Συνθήκης των Παρισίων (10 Φεβ. 1947).
γ. Οι δύο Κυβερνήσεις συμφωνούν να συνέλθει Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον καθορισμό του τρόπου εφαρμογής του άρθρου 21 της Συνθήκης Ειρήνης και για τα λοιπά θέματα της Συνθήκης συμφωνούν να αφεθούν στους διπλωματικούς αντιπροσώπους.
δ. Η Βουλγαρική Κυβέρνηση υποχρεούται να εκδώσει στην Ελλάδα κατάλογο Ελλήνων υπηκόων που βρίσκονται στη Βουλγαρία μέχρι της υπογραφής της Δηώσεως, για να ρυθμιστούν τα ζητήματα επαναπατρισμού, σε όσους από αυτούς επιθυμούν.


Καλημέρα αδέρφια , Καλημέρα Λιδορίκι , καλημέρα Ελλάδα , Κύπρο , Ισπανία , Η.Π.Α , Γερμανία , Γαλλία , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια κι' αγαπημένοι φίλοι της Λιδορικιώτικης σελίδας , καλημέρα σ' όλο τον κόσμο , να είστε όλοι καλά και να περάσετε μιά υπέροχη Κυριακή..

Να μη το ξεχάσουμε , κουράγιο , δύναμη και επιτυχία ευχόμαστε και στα παιδιά μας που δίνουν εξετάσεις , άντε και τελειώνουν τα βάσανά τους , με τη νίκη παιδιά....
Επειδή αδέρφια έχει αρχίσει , στη Βαθειά , υπό τον...πλάτανον , η Κυριακάτικη κοινωνικοπολιτικοοικονομικοθρησκευτική..ανάλυση - συζήτηση , θα σας αφήσω γιά λίγο , θα πάω γιά..ενημέρωση και τα ματαξαναλέμε..εντός ..μετά ..σε ..λίγο.....

Ο καιρός μας είναι υπέροχος , γλυκός ανοιξιάτικος προς...καλοκαιρινό , το χωριό μας ..κούκλα , τ' αηδονάκια το λένε στο..Σκατόρεμα , τι άλλο θέλουμε ;
Σε λίγο πάλι μαζί , απ' το Λιδορίκι με αγάπη......Κ.-

No comments: