10.6.08

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ...ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ....

Το Ρελλαίικο διαστημόπλοιο της εποχής , BEDFORD ..παρακαλώ , δείτε και τον αριθμό κυκλοφορίας , πενταψήφιος .....ο κρατών τα...μπόσικα , μάλλον είναι ο Γιώργος ο Καφρίτσας , βοηθός..κυβερνήτης...

Ο αξέχαστος μπάρμπα Βασίλης ο Ρέλλος , με την αγαπημένη του ωραία...Αμερικάνα , προσέξτε τον αριθμό κυκλοφορίας , τετραψήφιος παρακαλώ.....



ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
· Μνήμη των μαρτύρων Αλέξανδρου και Αντωνίνης (313), Τιμοθέου επισκόπου Προύσης (Δ' αι.).



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.....
1470 : Ανεπιτυχής απόπειρα του Μαχμούτ πασά (έως και την 14 - 6 - 1470), να κυριεύση το φρούριο της παλαιάς πρωτεύουσας της Λήμνου, το Παλαιόκαστρο).
1570 : Ενωμένες Βρετανικές και Ελληνικές δυνάμεις, κυριεύουν το φρούριο του Σοποτού.
1718 : Συνθήκη του Πασάροβιτς μεταξύ Ρωσίας και τουρκίας. ΣΤη δεύτερη παραχωρείται ολόκληρη η Πελοπόννησος.
1821 : Πολιορκία του Βραχωρίου (Αγρίνιο) και παράδοση των Τουρκαλβανών.
1822 : Στις 8 το πρωί παραδίδονται στους Αθηναίους Εφόρους 1.160 Τούρκοι, οι οποίοι αμύνονταν πάνω στην Ακρόπολη. Πολιορκητές και κάτοικοι της Αθήνας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη της πόλης, Διονύσιο, ύψωσαν στην Ακρόπολη την Ελληνική σημαία.
1823 : Δύναμη 10.000 Τούρκων, υπό τον Γιουσούφ Πασάν Περκοφτσαλη, πυρπολεί ολόκληρη την Αράχωβα και το Καστρί Δελφών.
1825 : Οι Αιγύπτιοι , καταλαμβάνουν και καίνε την Τρίπολη. Έπεσαν και οι Ιωάννης Αλεβίζος από τα Καλάβρυτα, ο Ιωάννης Διάκος, Ζακύνθιος, στον Αλφειό, Γρηγόριος ηγούμενος της Τσιπιανίτης στην Κυρουρίαν, και άλλοι.
1829 : Μάχη κατά των Τούρκων στη Θήβα. Νίκη των Ελλήνων.
1877 : Σύσταση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
1920 : Μικτό απόσπασμα υπό τον Άνχη Κωνσταντίνου της ΧΙΙΙ ΜΠ, αφού εξουδετέρωσε τις Τουρκικές αντιστάσεις που βρίσκονταν Δυτικά του Σαλιχλή (περιοχή Φιλαδέλφεια) και με τη βοήθεια του 1ου Συντάγματος Ιππικού, απελευθερώνει την πόλη Σαλιχλή.
1943 : Το αντιτορπιλικό μας "Βασίλισσα Όλγα" συμμετέχει στην κατάληψη των νησιών Παντελωρίας και Λαμπιδούσης.
1944 : Εκτέλεση 218 ατόμων στο Δίστομο, από τους Γερμανούς.
1958 : Λεηλασίες ελληνικών καταστημάτων , στη Λευκωσία, από Τούρκους.

Καλημέρα Λιδορικιώτες ..
Καλημέρα στην Ελλάδα , Η.Π.Α , Τουρκία , Αυστρία , Σιγκαπούρη , Αγκόλα , Κύπρο , Γερμανία , Γαλλία , καλημέρα στα ξενητεμένα αδέρφια μας και στους αγαπημένους μασ φίλους από : Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Καρδίτσα , Άμφισσα , Καβάλα , Καλαμάτα , Πάτρα , Κόρινθο , Κέρκυρα , Χανιά , Ν.Σμύρνη , Κωνσταντινούπολη , Norman , Luanda , Stuttgart , Bon , Paris , Toulouse , London , καλημερίζουμε ακόμα και τους άνευ...στίγματος φίλους μας που είναι και..αρκετοί , να περάσετε όλοι μιά όμορφη μέρα .

Σήμερα το βράδυ , αδέρφια η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου , παίζει το πρώτο της παιχνίδι με τη Σουηδία , γιά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα , να ευχηθούμε όλοι να μπούμε με το...δεξί , ΝΙΚΗ λοιπόν απόψε , και μεις όλοι φυσικά ..καρφωμένοι στην τηλεόραση , μετά...πίτσας ..σουβλακίου κλπ...άντε να πάνε όλα καλά...

Μη το ξεχάσουμε , δεν αγοράζουμε γάλα που πουλιέται πάνω από ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΟ ...να το σκέφτεστε και να το λέτε συνέχεια , να το..εμπεδώσετε , αν και με τις οδηγίες που σας δώσαμε χθες , πιστεύω πως θα λυθεί το πρόβλημά σας , του...γαλάτου , που λέμε..

Πουρνό-πουρνό αδέρφια , αρχίσανε τα τηλεφωνήματα παραπονο..διαμαρτυρίας , ένεκα..επειδή ..παραλείψαμε χθες να δώσουμε οδηγίες και..κατευθύνσεις γιά τις..προβατίνες , σιγά βρε φίλοι , μην ανησυχείτε θα σας ..καλυψουμε σήμερα , με όλα τα προβατο...μοντέλα....
ολίγη ..υπομονή ..


Μέχρι..νεωτέρας να πενάτε καλά όλοι σας .........Κ.-

No comments: