15.6.08

ΙΓΚΟΡ ΦΙΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ ..ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ..

O...κολλητός φίλος του χωριού μας , διευθύνοντας την ορχήστρα , όχι κάτω απ' τον ..πλάτανο , όοοχι , προφανώς σε κάποια ...συναυλία...


Το ξέρατε αγαπημένοι μου φίλοι , πως ο μεγάλος ( μέγιστος ...) Ρώσος μουσικοσυνθέτης , είχε πιεί το ..καφεδάκι του στη Βαθειά , ναι καλά διαβάσατε στη ..Βαθειά , παρέα με τον αξέχαστο Λιδορικιώτη..οικοδεσπότη της Βαθειάς , τον μπάρμπα Θανάση Ευσταθίου ; δεν το ξέρατε , ομολογήστε το , όπως δεν τόξερα και γω και πολλοί άλλοι Λιδορικιώτες , έλα όμως που είναι..αλήθεια !!

Σήμερα λοιπόν το πρωί , πίνοντας καφεδάκι στο εργαστήρι του φίλου Λιδορικιώτη ζωγράφου , του Στράτου Μιχαηλίδη , το έμαθα κι' εγώ , να πως . Ο φίλος ο Στράτος , αφότου γύρισε απ' την Τσεχία , ερχόταν τακτικά στο χωριό μας , είναι γαμπρός του μακαρίτη Γιάννη Μίχου , και εκεί λοιπόν τα 'λεγε συχνά με τον μπάρμπα Θανάση , που θα πρέπει να είχε και συγγένεια με τον πεθερό του , και σε κάποια απ' τις αφηγήσεις του , είπε στον Στράτο , πως στο καφενείο του έχουν πιέι ..καφέ και μεγάλες προσωπικότητες , αναφέροντάς του με καμάρι και τον μεγάλο μουσουργό .

Βέβαια οι λεπτομέρειες δεν έχουν και ιδιάιτερη σημασία αλλά αυτό καθ'αυτό το γεγονός , δεν θα μπορούσε να περάσει και απαρατήρητο . Σε κάποια λοιπόν επίσκεψη του Στραβίνσκι , στην Ελλάδα , και κατά την επίσκεψή του στους αρχαιολογικούς χώρους , Δελφών και Ολυμπίας , ο μεγάλος μουσουργός πέρασε , αναγκαστικά απ' το Λιδορίκι , γιατί όπως όλοι ξέρουμε , πριν γίνει ο παραλιακός όλα τα λεωφορεία , τουριστικά και μη περνούσαν απ' το χωριό μας .

Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο με τον Στραβίνσκι , σταμάτησε στον πλάτανο , κάθησαν στο καφενείο του μπαρμπα Θανάση , που αμέσως , κατάλαβε πως πρόκειται περί κάποιου ..μεγάλου , και με τον τρόπο του ο δαιμόνιος μπάρμπα Θανάσης , έμαθε τα καθέκαστα , απ' την παρέα του συνθέτη , και φυσικά αντάλλαξε , μέσω..διερμηνέως , και μερικές κουβέντες με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη..

Ο άλλος πλάτανος του χωριού , στον Αντώνη , είχε πάλι φιλοξενήσει , κάποτε , τον αείμνηστο Σπύρο Μελά , και είναι γνωστή η ιστοριούλα με τον μπάρμπα Λούη , αν δεν την γνωρίζετε , κάντε λίγη..υπομονή , θα κάνουμε μιά..επανάληψη , γιά χάρη σας....

No comments: