6.7.10

Η ΔΩΡΙΔΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΕΝΩΜΕΝΗ !!

 

   Δεν γνωρίζουμε , και κανένας φυσικά δεν γνωρίζει , τι θα μας ..." φέρει " ο Καλλικράτης , και για να λέμε και του στραβού το δίκιο , σαν ιδέα , σαν σχεδιασμός , σαν...όραμα , δεν είναι και...'ασχημη , αλλού βρίσκεται όμως το πρόβλημα , στο ότι ,θα πέσουν , ως συνήθως τα ...κοράκια , και θα το ...βρωμίσουνε κι' αυτό , και φοβάμαι ,πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία , κάτι να κάνουμε για την ανάπτυξη της Επαρχίας μας , γιατί η εικοσαετία που πέρασε , δεν έχει αφήσει έργα πνοής , που θα στηρίξουν τον τόπο μας ..

   Πέρα όμως , απ' το καθαρά .." πρακτικό " μέρος , η επανένωση της Δωρίδας , όπως παλιά , για΄μας τους παλιότερους έχει ..συναισθηματική αξία , και μεγάλη μάλιστα...

   Κάθε πρωί , αγαπημένοι μας φίλοι , ο δρόμος , ο ένας και μοναδικός , δυστυχώς ,στο χωριό μας , ήταν γεμάτος , από κοντοχωριανούς ,που με τα ζωντανά τους , έρχονταν και προμηθεύονταν τα αναγκαία τους είδη . Ξεκινώντας  απ' το Γκομοζαίικο μαγαζί , στις Λάκκες , που ήταν..πνιγμένο στα..παρκαρισμένα ζωντανά , και  προχωρώντας μέχρι μετά τη Βαθειά , στου Σκούτα και του Καντζιού , και παραπέρα του Κρίκου , του Γεωργίου , του Κατσαρέλη , απ' τις Καρούτες , και μετά τα γύφτικα  Υφαντή , Κάρμα και Ντελενίκα στη στροφή ..

   Ακόμα , υπήρχαν , τα φορτηγοεπιβατικά και μη...χειρότερα

img_0023

  Που εκτελούσαν τα δρομολόγια των " άγονων  γραμμών ", Μουσουνίτσες , Κονιάκο , Συκιά , Γρανίτσα , Αρτοτίνα , Πενταγιού κλπ..κλπ..

img_0021 img_0022

    Όπως , κι' απ' την άλλη πλευρά , Σεβεδίκο , Άβορο , Στύλια , Μάκρυση , Μηλιά , Δαφνοχώρι , Βελενίκο , Καλλιθεα ...

Θα ξεκινήσουμε από σήμερα , μιά ..ενημερωτική αναφορά μας , για την προ..λίμνης , κατάσταση του ωριού μας αλλά και της Δωρίδας μας , που σιγά- σιγά , την ε'ιχαν κάνει...κομμάτια .

    Το  οφείλουμε αυτό , στα νέα μας παιδιά , που έστω και τώρα ας μάθουν όσα πράγματα μπορέσουν για τον τόπο μας , δεν σας κρύβω δε , πως συγκινήθηκα , που χθες είχαμε ένα σχόλιο φίλου μας που μας ζητάει αυτό το πράγμα ..

    Σας ευχόμαστε καλό  μεσημέρι ......κ.-

No comments: