11.7.10

ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ...

   

   Καλοκαίριασε , όπου να 'ναι θ' αρχίσουν και τα ..." Πολιτιστικά ..τριήμερα " , και θα έχουμε πάλι ..μία απ' τα ίδια , κοροϊδεύοντας και τον κόσμο και τον πολιτισμό , και το κυριώτερο ; ξοδεύοντας ..'ετσι στο βρόντο τα πολύτιμα και ...λιγοστά ευρουδάκια μας .

                                          *

    Ένα μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας είναι το κυκλοφοριακό , και απόρούμε πως οι αρμοδιουπεύθυνοι του Δήμου μας , δεν το έχουν λύσει , με την απλούστατη λύση της μονοδρόμησης , η .." κυκλοφορούσα " βέβαια δικαιολογία , δεν αντέχει σε ..κριτική , και ελπίζουμε να καταλάβουν πως τέτοια...τερτίπια , στην καινούρια..κατάσταση δεν θα ωφελήσουν...γιατί ο κόσνος έχει.." αγριέψει "...

                                        *

   Μια , επί χρόνια , συνεχιζόμενη " αθλιότητα " νομίζουμε αδέρφια πως πρέπει να σταματήσει . Δεν ξέρουμε πως ,ποιοί και γιατί , καθιέρωσαν μαζί με το..τζερτζελο..πολιστικο..πανήγυρο , που γίνεται συνήθως 16-18 Αυγούστου , και τον " εορτασμό " μάλιστα ΤΟΝ  ΕΟΡΤΑΣΜΟ του καψίματος του χωριού μας , με τα γνωστά αποτελέσματα , της τελείας αδιαφορίας του κόσμου , με αποτέλεσμα τον ευτελισμό της ιστορικότερης και θλιβερότερης στιγμής της Λιδορικιώτικης ζωής .

   Βέβαια , για την κατάντια αυτή , μεγάλη ευθύνη έχει ο Δήμος , που επιτρέπει να " γιορτάζεται " αυτό το ιστορικό γεγονός , που ΣΥΝΕΒΗ  ΣΤΙΣ   29  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ , στις ..16 , 17 , Αυγούστου και ξέρετε για ποιοό λόγο  ; Γιατί στις 29 δεν θα υπάρχει πολύς κόσμος , με τις..γνωστές  εισπρακτικές συνέπειες , λες και οι μέρες αυτές  είναι...συνεπακόλουθα των καλοκαιρινών δικοπών .

   Η  μέρα μνήμης και θλίψης , θα πρέπει να καθιερωθεί ΤΟΠΙΚΗ  ΑΡΓΙΑ , η  29η  Αυγούστου δηλαδή , και να γίνει κάπου ένα σεμνό μνημείο , να μπορεί κάποιος ν' ανάψει ένα κερί , για τους αδικοχαμένους χωριανούς αλλά και το ..σβήσιμο ιστορίας αιώνων του χωριού μας ...Για το εν λόγω θέμα  "του  εορτασμού του καψίματος του χωριού μας σε άλλη ημερομηνία απ΄την θλιβερή 29η Αυγούστου , θέτουμε έναντι των ευθυνών της την Δημοτική Αρχή , που άσχετα αν δεν είναι Λιδορικιώτες , πρέπει κάποια πράγματα να τα σεβαστούν ...

No comments: