26.10.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ...


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΗΣΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ * ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ * ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο ή πρόωρες εκλογές

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Την απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών επέσεισε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αν από την εκλογική αναμέτρηση για τις περιφέρειες στις 7 Νοεμβρίου προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα, που, κατά την κρίση του, θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο όσον αφορά την εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου.

Αντίστροφη μέτρηση. 09, 10 ,11. Γεια σας Αντίστροφη μέτρηση. 09, 10 ,11. Γεια σας Επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου:

**Υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, εκτός από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και κάθε αποδυνάμωσή της θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Οπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, στην οικονομία αλλά και τη χώρα θα επικρατήσει αποσταθεροποίηση, που θα οδηγήσει την τρόικα στην ακύρωση του προγράμματος διάσωσης.

**Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει ενός δύσκολου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εφαρμοστεί ένας σκληρός προϋπολογισμός και θα ληφθούν μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο και τα οποία θα προκαλέσουν νέες αντιδράσεις, ανεξαρτήτως αν αυτά αφορούν ή όχι τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

**Επιχείρησε να θέσει τους ψηφοφόρους με σκληρό τρόπο προ των ευθυνών τους, ρίχνοντας επί της ουσίας σε αυτούς το μπαλάκι της ευθύνης για το αν η χώρα θα βγει ή όχι από την κρίση. Υπό αυτή την έννοια επιχείρησε να προκαλέσει ένα σοκ στους ψηφοφόρους, να χειραγωγήσει την ψήφο τους κι από τη άλλη να στείλει μήνυμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι «η διαμαρτυρία κάνει κακό στη χώρα».

**Στην πιο δύσκολη φάση για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση έθεσε επί της ουσίας τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του.

Θέλει προβάδισμα

Ο κ. Παπανδρέου, αφού κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας, ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδυναμώσουν την κυβέρνηση εν όψει του 2011 γιατί, όπως τόνισε δεν θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί μεταξύ άλλων με την τρόικα την αλλαγή των «επαχθών όρων» του Μνημονίου. Προσδιορίζοντας τι ο ίδιος θα θεωρήσει ως θετική ψήφο, είπε οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν μια καθαρή νίκη στον πρώτο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρει πόσες περιφέρειες θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, αλλά αν έχει σταθερό προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. κι αυτό μπορεί να προκύψει μονο από την πρώτη Κυριακή, που η ψήφος είναι πρωτίστως κομματική.

Ο πρωθυπουργός, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του ήταν φλύαρος, χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά στην πρώτη του απάντηση για να προσδιορίσει με σαφήνεια γιατί έδωσε χθες αυτή τη διακαναλική συνέντευξη.

«Ο στόχος μου είναι να πάει ο τόπος μπροστά και όχι οι εκλογές. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να μας δώσει μια νέα δυναμική ή να δυσκολέψει την πορεία των αλλαγών και αν δω ότι υπάρχουν αδιέξοδα στη χώρα, υπάρχει ο κυρίαρχος λαός. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο σημείωσε αμέσως μετά ότι δεν έχει πρόθεση να πάει σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση στη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, τότε θα πρέπει να αποφασίσει ο λαός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα». «Μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη δυσκολία γιατί θα θεωρηθεί ότι διαπραγματεύεται υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, όμως μόνο μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και να κάνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου» είπε.

Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει στις αγορές με αυτή την απειλή των πρόωρων εκλογών, είπε ότι οι αγορές αξιολογούν από μόνες τους την κάθε κίνηση, θα αξιολογήσουν και το εκλογικό αποτέλεσμα και θα το ερμηνεύσουν πολιτικά ως ψήφο διαμαρτυρίας, που θα δυσκολέψει την κυβέρνηση...

Κατηγορώ σε Ν.Δ.

Ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του ακόμα:

**Είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά μόνο να πάει μπροστά ο τόπος, γι' αυτό μίλησε για προκλητήριο ευθύνης. «Απέναντι στην ψήφο διαμαρτυρίας να δώσουμε ψήφο ευθύνης, γιατί η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η προσπάθεια δεν ανακόπτεται» είπε.

**Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση και έκανε λόγο για δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν την πορεία των αλλαγών, οι οποίες θα ανατρέψουν κατεστημένα. «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα ο λαός όμως θα πρέπει να γνωρίζει τα παιχνίδια της αντιπολίτευσης που θέλει να ανακόψει την πορεία» είπε.

**Τόνισε ότι η κυβέρνησή του έκανε και κάνει κάθε τι για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, σε αντίθεση, όπως είπε, με τη Ν.Δ που λιποτάκτησε από τις ευθύνες της για να μην σκάσει η βόμβα της χρεοκοπίας στα χέρια της. Ο κ. Παπανδρέου:

**Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση το 2011 δεν θα πάρει μέτρα κατά των συνταξιούχων και των μισθωτών και αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» της απέναντι σε όσα λέει ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν. Τόνισε ότι το 2011 η προσπάθεια της κυβέρνησης θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.

**Δικαιολόγησε τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του στην κατάσταση που βρήκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και στο γεγονός, όπως είπε, ότι είχε χαθεί η αξιοπιστία της χώρας και οι Ευρωπαίοι δεν πίστευαν την κυβέρνηση. Επίσης είπε ότι «δεν είχαμε χρόνο να ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική και γι' αυτό κόψαμε μισθούς και συντάξεις». «Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα ξεχάσαμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, όταν τον Μάρτιο όλοι άκουγαν το Νομισματοκοπείο να τυπώνει δραχμές και ήθελαν να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό» είπε. Ο κ. Παπανδρέου πάντως επέρριψε ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας ότι άργησε να συγκροτήσει το μηχανισμό στήριξης και αν το έκανε νωρίτερα, η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση. *

Σωστή η πολιτική, λάθος η συνέντευξη λέει ο επίτιμος

Με νέα παρέμβασή του ο Κ. Μητσοτάκης στήριξε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφυγή στην τρόικα, το Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα.

Τον προέτρεψε μάλιστα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα. Σε συνέντευξή του στον «Σκάι» (Αλ. Παπαχελάς) υποστήριξε ότι η πολιτική του πρωθυπουργού είναι η σωστή και του Α. Σαμαρά η λανθασμένη, αφού έχει ταχθεί κατά του Μνημονίου.

Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, είπε ότι έβλαψε και τον εαυτό του και τη χώρα και δεν είχε λόγο να τη δώσει, «εκτός εάν επεδίωκε κάποιο μικροκομματικό όφελος κραδαίνοντας την απειλή των πρόωρων εκλογών». Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, διότι η κοινή γνώμη στηρίζει την κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε ξεπερασμένα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση την Αριστερά που «αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση», γιατί «τόσα χρόνια μιλούν ξύλινη γλώσσα», ανοίγοντας τον δρόμο για το κόμμα της κόρης του, Ντόρας Μπακογιάννη...

Ν.Δ.: Πανικόβλητος

Για «εμπόριο του φόβου», κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τον Γ. Παπανδρέου.

«Ενας πανικόβλητος πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα», δήλωσε. «Η Ν.Δ. τον καλεί να εγκαταλείψει το εμπόριο του φόβου και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε ως χώρα το ναυάγιο. Ο πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί γι' αυτό και να μην εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα».

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, διαφοροποιούμενος από στελέχη που έλεγαν ότι η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη, τόνισε ότι «η Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο. Και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι πολίτες αποφάσισαν οριστικά τι είδους μήνυμα θα στείλουν στις 7 και 14 Νοεμβρίου».

ΣΥΝ: Κενά διλήμματα

«Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου», αναφέρει ο ΣΥΝ στο σχόλιό του για τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου.

Και συνεχίζει: «Τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα γιατί φοβάται την οργή του λαού από την πολιτική του. Τα νέα μέτρα, ωστόσο, θα έρθουν μετά τις 15 Νοέμβρη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το κατάπτυστο Μνημόνιο». Σ' ό,τι αφορά «το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι συμφωνήσει με την τρόικα».

Και καταλήγει: «Ο λαός θα δώσει στην κυβέρνηση το μήνυμα που της αξίζει».

* Το ΚΚΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση, παραπέμποντας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα.

Δ.Α.: Οξεία πόλωση

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν τώρα πια από κοινού να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια ευρεία κομματική δημοσκόπηση» σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Και προσθέτει: «Το πολιτικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, διαμορφώνει για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και διαιωνίζει τα αδιέξοδα. Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ, μετά από τη Ν.Δ., αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος. Επιπλέον, η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, την ώρα που η κοινωνία ζητεί δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο».

Τσίπρας: Ζητά σύγκληση της διακομματικής

Την έκτακτη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που απηύθυνε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και προτείνει τη διεξαγωγή αντίστοιχης συνέντευξης για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μια κοινή τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσά τους.

«Οι συγκεκριμένες μας προτάσεις έρχονται να καλύψουν ένα υπαρκτό έλλειμμα δημοκρατίας και πολυφωνίας που χαρακτηρίζει τα μέσα ενημέρωσης» σημειώνει, τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση στο ενδεχόμενο να γίνει debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

enet  Ελευθεροτυπία

26/10/2010

Οχι στους εκβιασμούς!

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα -για 14 μήνες, δηλαδή- ο ελληνικός λαός ζει συνεχώς υπό την απειλή εκβιαστικών διλημμάτων τα οποία εφευρίσκει και θέτει σχεδόν καθημερινά ο κ. Γ. Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα του.
Και σε ό,τι μεν αφορά τα προεκλογικά (και πρώτα) εκβιαστικά διλήμματα, «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού (όσου προσήλθε στις κάλπες), γύρω στο 44%, έκανε την επιλογή του – χωρίς πολύ τρόμο:
Αλλαξε κυβέρνηση!
Όχι, φυσικά, για να φράξει το δρόμο στη βαρβαρότητα ή για ν’ ανοίξει το δρόμο στο σοσιαλισμό –διότι γνώριζε ποιους ψήφιζε– αλλά για να τιμωρήσει εκείνους που τον είχαν αναίτια διαψεύσει, εξοργίσει και πληγώσει.
Επειδή, όμως, τα πρώτα προεκλογικά εκβιαστικά διλήμματα απέδωσαν καρπούς και το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, ο κ. Γ. Παπανδρέου, τα θεώρησε ως συνταγή επιτυχίας και τα συνέχισε και μετεκλογικά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Ποιος τα ξέχασε;
«΄Η δαμάζουμε το έλλειμμα ή βουλιάζουμε»… «΄Η χαλιναγωγούμε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό ή η χώρα καταστρέφεται»… «΄Η επανακτούμε την αξιοπιστία μας ή παύουν να μας δανείζουν οι Αγορές»… «΄Η κάνουμε εδώ και τώρα θυσίες ή πάμε για πτώχευση»… «΄Η επιτυγχάνουμε ένα Σχέδιο Στήριξης ή πάμε για χρεοκοπία»…
Μέσα από παρόμοια εκβιαστικά διλήμματα προχώρησε και προχωρεί η αντεπανάσταση στη χώρα μας. Με παρόμοια εκβιαστικά διλήμματα έφεραν το Μνημόνιο και την ιδιότυπη κατοχή της χώρας και με παρόμοια διλήμματα καταδέχθηκαν ν’ αρπάξουν του φτωχού τ’ αρνί και τον οβολό της χήρας.
Και το χειρότερο: Με λάβαρα (και φόβητρα) αυτά τα διλήμματα κατεδάφισαν τα πάντα –εγγυήσεις, δικαιώματα, κατακτήσεις– αποκαλώντας τις κατεδαφίσεις τους και την αντεπανάστασή τους… «σωτήριες μεταρρυθμίσεις».
Το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα και χθες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ότι, δηλαδή, η ψήφος του Νοεμβρίου επιλέγει ή το δρόμο της σωτηρίας ή το δρόμο της χρεοκοπίας…
Φυσικά, τον Νοέμβριο ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει περιφερειάρχες και δημάρχους και όχι κυβέρνηση. Συγχρόνως, όμως, ο λαός δικαιούται και υποχρεούται να στείλει, μαζί με την ψήφο του, και σαφή μηνύματα προς την κυβέρνηση των εκβιαστικών διλημμάτων:
* Ότι διαφωνεί με την πολιτική της.
* Ότι το Μνημόνιο δεν αποτελεί μονόδρομο.
* Ότι η απειλή της χρεοκοπίας της χώρας είναι πρόσχημα - αφού ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει στη συντριπτική πλειοψηφία του.
* Ότι τα εκβιαστικά διλήμματα δεν περνάνε. Και,
* Ότι, αν ο κ. Παπανδρέου στη χρεοκοπία αντιδιαστέλλει τον εαυτό του (ως σωτήρα), δεν έχει πρόβλημα να επιλέξει ο λαός… χρεοκοπία…
Κοντολογίς: Ακόμη κι αν υπήρχαν ακόμη αρκετοί πολίτες που διέθεταν αποθέματα ανοχής απέναντι στην πολιτική του κ. Γ. Παπανδρέου (η οποία είναι χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού άλλη πολιτική παρουσίασε στο λαό), η στάση του των τελευταίων ημερών τούς ενόχλησε βάναυσα.
Και θα του στείλουν, σίγουρα, πικρό μήνυμα!

adesmeytos typos

 

Στην επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Δίνουμε μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε επιτήρηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  ICON )

Θεσσλαονίκη

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της πόλης.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για να βγει η χώρα από την κρίση, καθως και στη μεταρρύθμιση που φέρνει ο «Καλλικράτης».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες της ωραίας αυτής πόλης. Σήμερα που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης, βρισκόμαστε σε μία ιστορική καμπή. Διότι και σήμερα δίνουμε την μάχη, τον αγώνα, για την απελευθέρωση της χώρας μας από κάθε είδους δουλεία, επιτήρηση, να ξεφύγουμε από αντιλήψεις, πρακτικές, νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω και να απελευθερώσουμε τους πολίτες μας για να μπορούν να είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι, με σιγουριά και προοπτική.
» Ένα μεγάλο βήμα που κάνουμε είναι ο 'Καλλικράτης'. Ο νέος αυτός αυτοδιοικητικός θεσμός που σπάει τα δεσμά μιας εξάρτησης πελατειακής και συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην περιφέρεια. Δυνατότητες που τόσες υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια, τεράστιες δυνατότητες που προσφέρονταν πνιγμένες από αυτό το πελατειακό σύστημα.
» Αυτό ακριβώς κάνουμε: απελευθερώνουμε δυνάμεις και μαζί δίνουμε τη μάχη να φτιάξουμε την Ελλάδα που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης διαφάνειας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού, αυτή τη βούληση υπηρετούμε και θα τα καταφέρουμε».
Την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Η..Ομολογία αποτυχίας

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

 Ομολογία αποτυχίας

ΦΑΝΕΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, φάνηκε χθες απολογητικός, φλύαρος κι αμήχανος μπροστά στα γεγονότα, στη λαϊκή κατακραυγή και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πολιτική του μνημονίου θα τιμωρηθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με παραδοξότητες και έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι αποφάσεις του ήταν σωτήριες. Στην προσπάθειά του αυτή έπεσε σε αντιφάσεις. Τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν άφηνε να εννοηθεί ότι αν δεν ψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σγουρό, Καμίνη και Τατούλη, οι αγορές θα μας απειλήσουν με χρεοκοπία; Τους γνωρίζουν τους κυρίους αυτούς οι αγορές; Θα μας κάνουν «ντα» αν τους μαυρίσουμε;

Μας είπε ότι εφόσον «θα είμαστε συνεπείς» εμείς οι πολίτες θα βγούμε από την επιτήρηση το 2013.

ΜΗΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ σε εκβιαστικά διλήμματα χθες ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να λάβει λευκή επιταγή; Αλήθεια, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι κανείς δεν δίνει λευκή επιταγή μετά τα όσα συνέβησαν τον χρόνο αυτόν; Αρέσκονται στη νέα τεχνολογία εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Και στα κοινωνικά δίκτυα. Εμείς απλώς μεταφέρουμε μηνύματα που βρήκαμε στο «Twitter». «Συγγνώμη, μας απειλεί;», ρωτάει κάποιος. «Δηλαδή να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην το ερμηνεύσουν λάθος οι αγορές. Αυτό κι αν είναι επιχείρημα», επισημαίνει άλλος. Και τα μηνύματα έπεφταν βροχή χθες το βράδυ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ξεκάθαρα, ομολογώντας την ήττα του, ότι αν διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς, ακόμη και από τον πρώτο γύρο, αν ο λαός δεν του δώσει τη «λευκή επιταγή», τη νέα ευκαιρία που επιθυμεί για να συνεχίσει το έργο του, τότε θα προσφύγει στις κάλπες. Εμμεσος εκβιασμός που θυμίζει άλλες εποχές καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το θυμήθηκε και ο ίδιος χθες στη συνέντευξή του.

 

 

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης από 1/11

Το άρθρο έχει συνταχθεί την Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2010 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΚΛΙΚ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης από 1/11 ► Retweet

Διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης από την 1η Νοέμβριου αποφάσισε χθες, Κυριακή, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το χρονικό περιθώριο δίνεται ως «δείγμα καλής θέλησης» προς το υπουργείο και κυρίως προς τους καταναλωτές δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε για πολλοστή φορά ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους.

Η ΠΟΠΕΚ, ωστόσο, κάνει λόγο ότι υπάρχει αθέτηση της σχετικής συμφωνίας από την πλευρά του υπουργείου.

Aπογευματινή 

No comments: