18.10.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ...

 

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 

Η καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης στο δημόσιο, η αναβολή για 6 μήνες στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και η ένταξη 6.000 οικισμών σε αυτές, η αύξηση του ελλείμματος λόγω αναθεώρησης, η λήψη μέτρων-αναχώματος στην ανεργία, οι περιοδείες του πρωθυπουργού, η αδυναμία αποπληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ από 1 στους 3 καταναλωτές και οι καταγγελίες για προεκλογικά ρουσφέτια στη νομαρχία Πειραιά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενας στους 11 πάει και σε συσσίτιο! Απίστευτες αλλαγές έφερε στην Αττική το Μνημόνιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Μνημόνιο-μνημόσυνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου φέρνουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης. Η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου στους κατοίκους του Νομού Αττικής, που έγινε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ηχεί ως κραυγή αγωνίας των πολιτών".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Πόιντ σύστεμ» στο Δημόσιο! θα κλείνουν όσες Υπηρεσίες δεν αποδίδουν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πόιντ σύστεμ θα εφαρμοστεί για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών. Η βαθμολόγησή τους θα γίνεται σε ετήσια βάση και οι "ποινές" που θα επιβάλλονται σε όσες κριθούν ως αντιπαραγωγικές θα φτάνουν μέχρι το κλείσιμο και τη συγχώνευσή τους".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Μας πολεμούν με ψέματα του πολεμούμε με αλήθειες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την Εξεταστική για την οικονομία και τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί διεφθαρμένης χώρας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το Σαββατοκύριακο, κατά την περιοδεία του στο Αιγάλεω και την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας, παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζει νέα, επώδυνα μέτρα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα ληστεία σε μισθούς και συντάξεις αμέσως μετά τις εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σηκώνουν τσεκούρι μετά τις εκλογές οι δήμιοι της τρόικας, κατ΄εντολή των λήσταρχων της χώρας που ήδη έχουν στήσει το νέο Μνημόνιο, με πρώτο στόχο την άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γιώργος Παπανδρέου: Ασπίδα το Μνημόνιο. Αντώνης Σαμαράς: Οχι ψήφο στο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«Ασπίδα» χαρακτήρισε, χθες, το μηχανισμό στήριξης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ την αντίθεσή του στο Μνημόνιο και τα νέα σκληρά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.".

ΕΘΝΟΣ: "Δεν πληρώνει τη ΔΕΗ 1 στους 3 καταναλωτές!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό των συνεπειών της κρίσης είναι ότι μόνο τον περασμένο Ιούνιο 1.094.585 καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ρεύμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε αποτυχημένη τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας της η Ελλάδα παράδεισος των λαθρομεταναστών". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Γερμανία θέλει μεν μετανάστες, αλλά εξειδικευμένους.

Η Ελλάδα κατακλύζεται κάθε μήνα, μόνο από τον Εβρο, από 8.000 λαθρομετανάστες αγνώστων στοιχείων, φυλής και κράτους. Η Γερμανία ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της κουλτούρας της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εχασαν τον ύπνο τους στο Μαξίμου από τη νέα παρέμβαση Σημίτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακυρώνει το κυβερνητικό οπλοστάσιο για την αναγκαιότητα του Μνημονίου - προκαλεί νέες ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τάσσεται εναντίον της αναδιάταξης του χρέους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι ξένοι σοφοί που μας συνιστούν την «αναδιάταξη» είναι κατά κανόνα οι ίδιοι που υποστήριζαν την αποχώρησή μας από τη ζώνη του ευρώ, την πτώχευση, κλπ. Είναι συνταγές αυτοκαταστροφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρουσφέτια πρόκληση από τον Μίχα στη Νομαρχία Πειραιά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προσλήψεις από το παράθυρο γίνονται στη Νομαρχία Πειραιά, αν και τόσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τις 67 αυτές προσλήψεις υπάρχουν καταγγελίες μάλιστα ότι έγιναν με φωτογραφικές προκηρύξεις".

ΕΣΤΙΑ: "Ριζοσπαστική πρότασις για τους βουλευτές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ίσως ακούγεται ακραίο το να πρέπει οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται και να αποκλείονται από κάθε δημόσια θέση ύστερα από θητεία δώδεκα ετών. Είναι κάτι στο οποίο θα αντιδρούσαν πρώτοι οι ίδιοι οι βουλευτές, οπότε είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνη. Ομως εκεί που φθάσαμε σήμερα, ίσως αυτό θα ήταν μία λύσις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μέτρα-ανάχωμα για την ανεργία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ύψος 2,3 δισ. ευρώ θα είναι τα 17 προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τεθεί ένα ανάχωμα στην έκρηξη της ανεργίας η οποία προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις".

City Press: "Εκτός ελέγχου η αντιπαράθεση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το δίλημμα αν η χώρα θα συνεχίσει μπροστά ή θα πάει πίσω έθεσε ως μείζον διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τη Λάρισα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Εκμηδένισαν και την ανακύκλωση!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " «Κόκκινη γραμμή» σε προεκλογικές παροχές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονες πιέσεις ασκήθηκαν από κυβερνητικά στελέχη για παροχές ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο πρωθυπουργός, όμως, ύστερα από εισήγηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε ότι προέχει η χωρίς παρεκκλίσεις συνέχιση της πολιτικής για δημοσιονομική εξυγίανση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει για δανεισμό στις αγορές το ταχύτερο δυνατό. Ερχονται αλλαγές στις ΔΕΚΟ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ξεφεύγει» το έλλειμμα λόγω των αναθεωρήσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πάνω από το 15% του ΑΕΠ τείνει να διαμορφωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009, με την αναθεώρηση που επιχειρεί η Eurostat. Τα στοιχεία ανακοινώνονται την προσεχή Πέμπτη, με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να προσδοκούν ότι δεν θα δεχτούν πιέσεις και συστάσεις για τη λήψη νέων μέτρων".

enet Ελευθεροτυπία

No comments: