17.10.10

Η " ΚΟΝΤΡΑ " ΠΕΤΡΟΥ- ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ ΚΑΛΑ...ΚΡΑΤΕΙ ..

 

καλπεσ

 

 

Δήλωση βόμβα από το γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Πέτρου
«Η τακτική Καπετζώνη συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος»

-«Θύμα παραπληροφόρησης ο Καπετζώνης από αυτούς που θέλουν να ασκήσουν παραγοντισμό και εξουσία χωρίς να έχουν προσόντα»
-« Στο «ανεξάρτητο»  ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν χουντικοί και ακροδεξιοί»
«Δεν  χρησιμοποίησα το θεσμικό μου ρόλο για την αλλαγή της έδρας»

Συνεχίζεται η διαμάχη στο Πασοκ στην ορεινή Δωρίδα -και όχι-  μόνο σχετικά με τον αποκλεισμό  του γραμματέα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ κου Νίκου Πέτρου στο δημοτικό ψηφοδέλτιο που καταρτίζει ο κος Καπετζώνης.
Μια κατάσταση που τείνει να πολώσει το κλίμα στο Λιδωρίκι με δηλώσεις εκατέρωθεν , ακόμη και με πολεμική χωρίς να μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει την πραγματική αιτία για όλα αυτά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό αποτελεί νερό στο μύλο των αντιπάλων ψηφοδελτίων τα οποία χαίρονται και τρίβουν τα χέρια τους για την όλη κατάσταση γνωρίζοντας ότι ο κος Καπετζώνης ως υποψήφιος δήμαρχος Τολοφώνας έχασε το θώκο στην κυριολεξία για μια ψήφο από τον νυν δήμαρχο κο Άνθιμο.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κος Πέτρου ανατρέπει πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα.
Πρώτα-πρώτα αποκαλύπτει ότι η τακτική που ακολουθεί ο κος Καπετζώνης έχει συζητηθεί στα όργανα του κινήματος , είναι δηλαδή προαποφασισμένη.
Όσο για το ανεξάρτητο του ψηφοδελτίου ο κος  Πέτρου απαντά διπλωματικά
ισχυριζόμενος ότι στο συνδυασμό του κου Καπετζώνη συμμετέχουν χουντικοί και ακροδεξιοί….. ενώ τονίζει όλα τα πόστα που μέχρι σήμερα υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος δήμαρχος,
Σε ότι τον αφορά αποκλειστικά δηλώνει ότι ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν χρησιμοποίησε τη θεσμική του ιδιότητα για την αλλαγή της έδρας και τονίζει ότι ποτέ δεν υπήρξε έμμισθο στέλεχος

«ΩτΦ»: Πολλά ειπώθηκαν στο παρασκήνιο και από τις δύο πλευρές το τελευταίο διάστημα για τον αποκλεισμό σας από το ψηφοδέλτιο. Τι τελικά συνέβη;

Πέτρου: Ο κος Καπετζώνης έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης από αυτούς που θέλουν να ασκήσουν παραγοντισμό και εξουσία χωρίς να έχουνε ιδιαίτερα προσόντα και με μοναδικό κίνητρο την ιδιοτέλεια , το ψέμα και την υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου,  Με όλα αυτά που συμβαίνουν εγώ θα είμαι απέναντι με οποιοδήποτε κόστος τιμώντας τον εαυτό μου , το κόμμα μου και τους αγώνες μας.

«ΩτΦ»: Πάντως ο κος Καπετζώνης ισχυρίζεται ότι δεν θα είστε υποψήφιος λόγω της θεσμικής σας ιδιότητας

Πέτρου: Ο κος Καπετζώνης με προκαλεί με τις δηλώσεις του. Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να του απαντήσω όπως θα έπρεπε. Θα μιλήσω την κατάλληλη ώρα για όλους και για όλα . Για τώρα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κος Καπετζώνης μπήκε στη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ ως ετεροπρόταση , συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος (Νομαρχιακή Επιτροπή, Περιφερειακή Επιτροπή, Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων) και αποφασίσαμε μια συγκεκριμένη τακτική που εφαρμόζεται.
Ο κος Καπετζώνης έχει μεγαλύτερη πολιτική ταυτότητα από τη δική μου αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει υποψήφιος βουλευτής, νομαρχιακός σύμβουλος,δημοτικός σύμβουλος και όλα αυτά με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής

«ΩτΦ»: Με αυτά που λέτε  αμφισβητείτε το ανεξάρτητο της υποψηφιότητας του και ισχυρίζεστε ότι είναι συγκεκριμένη τακτική

Πέτρου: Ο…. συνδυασμός του μπορεί να χαρακτηριστεί «ανεξάρτητος» αφού σε αυτόν συμμετέχουν χουντικοί-ακροδεξιοί και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι……

«ΩτΦ»: Γνωρίζετε ότι κάποιοι σας καταλογίζουν ιδιοτέλεια σε αυτά που λέτε. Λένε ότι το κάνετε για την καρέκλα….

Πέτρου: Δεν υπήρξα ποτέ ιδιοτελής. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου θέσεις και έμμισθα πόστα σε αντίθεση με πολλούς άλλους. Πλήρωνα και θα πληρώνω προσφέροντας ανιδιοτελώς για αυτά που πιστεύω . Μάλιστα., δηλώνω στον κο Καπετζώνη,  γιατί από το περιβάλλον του προέρχονται όλα αυτά, ότι δεν επιθυμώ να είμαι σε κανένα έμμισθο αξίωμα αλλά θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μου και τον τόπο μου τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα

«ΩτΦ»:Επιπλέον ο κος Καπετζώνης ισχυρίζεται ότι δεν ως γραμματέας όλης της Φωκίδας και όχι του Λιδωρικίου  θα έπρεπε να τηρήσεις πιο ουδέτερη στάση στον ορισμό της έδρας. Τι απαντάς

Πέτρου: Δηλώνω υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι  ότι ο θεσμικός μου ρόλος δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στη διαμάχη της έδρας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι το χωροταξικό , σε όλη την Ελλάδα, το έφτιαξαν οι βουλευτές .
Εάν αυτοί που τα ισχυρίζονται αυτά έχουν κάποια στοιχεία ας τα παρουσιάσουν. Τους προκαλώ να το κάνουν γιατί επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε κάποτε με όλα αυτά. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι τον θεσμικό μου ρόλο τον διαφύλαξα σαν κόρη οφθαλμού και επιτέλους όλοι γνωρίζετε τη δικιά μου πρόταση την οποία στήριξα μέχρι κεραίας…….

Οι υπερ, οι κατά και οι ουδέτεροι

Παναγιώτης Παπαγεωργίου
Είναι θέμα αποκλειστικό του κου Καπετζώνη ποιους θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο  του. Αυτός είναι επικεφαλής και αυτός έχει την ευθύνη.Εμείς δίνουμε τον αγώνα για τη νίκη του συνδυασμού και δεν μας απασχολεί τίποτε άλλο.

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
«Δημιουργήθηκε ένα θέμα  από εκεί που δεν υπήρχε και δεν γνωρίζω γιατί. Το ψηφοδέλτιο του Καπετζώνη είναι ανεξάρτητο κάτι που σημαίνει τη μη συμμετοχή των γραμματέων. Δεν ζητήσαμε ούτε πήρα χρίσμα ή στήριξη από κανένα κόμμα. Το ίδιο θα έλεγα αν ήθελε να μπει ο γραμματέας για πχ της ΝΔ ή άλλου κόμματος.
Πρέπει να σημειώσω ότι κανένας από εμάς στο Λιδωρίκι δεν έβαλε βέτο στο να μην είναι ο Πέτρου στο ψηφοδέλτιο. Αυτός λέει ότι δεν πρέπει να είναι ο άλφα ή ο βήτα …….

Γιώργος Παλαιολόγου
Δεν περισσεύει κανένας . Όλοι έπαιξαν έναν θετικό  ρόλο  στο ζήτημα της έδρας και όλοι πρέπει να επιβραβευτούν

Θεμιστοκλής Παπαθανασίου
Όλοι πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο., Δεν υπάρχει πολυτέλεια για αποκλεισμούς . Όλοι προσέφεραν στο Λιδωρίκι με τον τρόπο τους….

Μιλτιάδης Πανάγος
Πιστεύω ότι ο Πέτρου εκπροσωπεί τα συμφέροντα της περιοχής μας και πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο, αν και τελικά νομίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα είναι εκτός. Δεν είναι δημοκρατικό κάποιοι να θέτουν όρους και προυποθέσεις και με αυτά να αποκλείουν άνθρωπους ικανούς. Το αν θα υποστηρίξω το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο θα το αποφασίσω την τελευταία στιγμή και σε συνάρτηση με το ποιοι θα είναι μέσα

Γιώργος Γεροδήμος
Ο κος Πέτρου πρέπει να είναι υποψήφιος γιατί είναι από τους λίγους που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα του τόπου . Είναι άνθρωπος με ήθος, εντιμότητα και μαχητικότητα

Σοφία Κουτσούμπα
Ο κος Πέτρου έχει ματώσει για το Λιδωρίκι. Έχω σπουδάσει θέατρο και είμαι ανεργη με τέσσερα παιδιά και κάποια κομματόσκυλα θέλουν να μας κάνουν κουμάντο. Εγώ πολιτικά είμαι αντίθετη από τον κο Πέτρου αλλά πρέπει να δηλώσω ότι έχει αποκτήσει το σεβασμό από όλους μας αφού μιλά με ευθύτητα ενώ κάποιοι άλλοι μιλάν με απωθητικά και αποκρουστικά.

Γιώργος Κόκκινος, πρώην πρόεδρος κοινότητας Λιδωρικίου (1982-1990)
Γνωρίζω το Νίκο Πέτρου από μικρό παιδί. Είναι ένας καθαρός και γενναίος αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε περήφανοι για αυτόν. Ντροπή για τον κ. Καπεντζώνη και όσους τον καθοδηγούν, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο που έχει εξοργίσει όσους γνωρίζουν το Νίκο.
Είναι κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Καπεντζώνης. Ο Νίκος πληρώνει την έδρα που ήρθε στο Λιδωρίκι και τον πολεμούν γιατί είναι ένας μάχιμος γραμματέας της ΝΕ.

Πηγή : Ώρα της Φωκίδας

 

    Τα σχόλια αγαπημένοι μας φίλοι  δικά σας .......Κ.-

No comments: