31.10.10

ΔΩΡΙΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

 

   Σήμερα , αγαπημένοι μας φίλοι , ο το Διπλωμτικό Σώμα , είναι ..ανοιχτό και για τούς .." κοινούς θνητούς " , παλιότερα όμως , ήταν κλειστό κλαμπ , και οι περισσότεροι διπλωματικοί υπάλληλοι ηταν παιδιά ή συγγενείς διπλωματών .

  Παρόλα αυτά όμως στο διπλωματικό κλάδο είχαμε και κάποιους Δωριείς , ίσως βέβαια να υπήρχαν και άλλοι , αλλά αυτούς είχε επισημάνει η έρευνα , σύμφωνα με το δημοσίευμα στο " Λιδωρίκι " , αριθ. φύλλου 18 , Μάϊος  1983 .

       ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α . ΚΑΡΑΝΔΡΕΑΣ .

   Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον . Ο πατέρας του ήταν από το Διακόπι και η μητέρα του απ' το Κροκύλειο .

   Εισήλθε στο Υπουργείο εξωτερικών το 1950 και υπηρέτησε διαδοχικά στο Γενικό Προξενείο Αλεξανδρείας το 1956 . Πρόξενος στο Βερολίνο το 1961 και στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως το 1965 . Ως Πρέσβυς υπηρέτησε αρχικά στο Χαρούμ το 1974 , στο Ελσίνκι και επικεφαλής αντιπροσωπείας ΔΑΣΕ , Ελσίνκι και  Γενεύη .

   Το 1976 επανήλθε στην Κεντρική Υπηρεσία ως Διευθυντής των Δ/νσεων Πολιτικών Υποθέσεων και Εθιμοτυπίας . Το 1977 προβιβάσθηκε εις Πληρεξούσιον Υπουργόν Α' και προτού τοποθετηθεί στην Ουάσινγκτον , υπηρέτησε ως Πρέσβυς στη Βέρνη .

         ΧΡΥΣΟΥΛΑ  Π. ΚΑΡΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Γραμματεύς Πρεσβείας Γ' , γεννήθηκε το 1957 και είναι απ' τις λίγες Ελληνίδες που εισήλθαν στο Διπλωματικό κλάδο . Κόρη του συγγραφέα και δημοσιογράφου Πάνου Γ . Καρυκόπουλου , η γιαγιά της Μαρία , το γένος Καρρά , κατήγετο απ' την Πενταγιού και ο παππούς της Γεώργιος Καρυκόπουλος , αξιωματικός Χωροφυλακής π΄την Γρανίτσα .

   Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και υπήρξε υπότροφος της Διεθνο΄πυς Ακαδημία της Χάγης . Έχει συγγράψει τρεις βιβκιογραφικές εργασίες για το Δίκαιο της θάλασσας και την ΕΟΚ και τις επιστημονικές μελέτες για την Ελληνοτουρκική διαφορά και το διεθνές καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

   Η Χρυσούλα Καρυκοποίλου έχει υπηρετήσει ως ακόλουθος Πρεσβαίας στη Διεύθυνση ΝΑΤΟ και στη Διεύθυνση Διμερών Οικονομικών σχέσεων και στη Δ/νση Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών .

No comments: