31.10.10

ΜΙΑ ..ΚΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ..." ΑΜΕΡΙΚΑ "..

image

 

  Σκληρό πράμα η ξενητειά , αγαπημένοι μου φίλοι , κι' έχει ποτίσει φαρμάκια και φαρμάκια , γονείς , αδέρφια , στγγενείς , αλλά κυρίως τις έρμες τις μανάδες..

   Στο χωριό μας , ζήσαμε τραγικές σκηνές΄στους αποχωρισμούς των νέων μας , που έφευγαν τελειώνοντας το σχολείο , για μια καλύτερη ζωή στον " Παράδεισο " , στην..Αμέρικα ..

   Αυτά βέβαια τα 'χουμε πει πολλές φορές , απόψε όμως , θα σας αφηγηθούμε ένα περιστατικό που μας το διηγήθηκε μια αγαπημένη χωριανή και φίλη , που ζει κι' αυτή στην.." κακούργα " ξενητειά και το οποίο το έμαθε από..πρώτο χέρι , που λένε , αξίζει να το μάθετε ..

   Πάνε πολλά χρόνια τώρα , που η πρωτοξαδέρφη μου Κατίνα Καψάλη , έφυγε για τον ..Παράδεισο της Αμερικής , και η καημένη η θειά μου η Βιολέτα , η μάνα της , όλο και είχε την έμμοια της , και αν πετύχαινε και νάποιον ή κάποια που ερχόταν απο εκεί , ρωτούσε να μάθει νέα , πιστεύοντας πως στην Αμερική , όλοι θα γνωρίζονται μεταξύ τους , αφού μάλιστα είναι και χωριανοί ή κοντοπατριώτες .

  Κάποτε λοιπόν , η θειά Βιολέτα , αντάμωσε στο Λιδορίκι μία κοπέλα Βελουχοβιώτισσα , γνωστή της , που έμεμε στην Αμερική και είχε έρθει να δει τους δικούς της , καταχάρηκε που την είδε , σαν να έβλεπε την κόρη της , της ζήτησε μια χάρη , της είπε λοιπόν όταν θα φεύγει για να γυρίσει πάλι στην Αμερική , να της δώσει μια κοτούλα ζωντανή , να την πάει στην Κατίνα , για να τρώει κανένα φρέσκο αυγουλάκι...και το πίστευε η καημένη η θειά Βιολέτα , θεός σχωρέστην......Κ.-

No comments: