23.10.10

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ....

 

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

 

H χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε η κυβέρνηση, οι οφειλές του δημόσιου τομέα, όπως τις δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών και η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου για σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κρύβουν προσόντα για να προσληφθούν! Στα αζήτητα τα πτυχία της ελληνικής νεολαίας"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "είναι πτυχιούχοι, με μεταπτυχιακά, γλώσσες, σεμινάρια και πλήθος προσόντων. Στα βιογραφικά, που κατά δεκάδες στέλνουν σε ελληνικές εταιρείες, απάντηση δεν παίρνουν. Οι παλιότεροι "βιογραφικομάχοι"συνιστούν: κρύψε προσόντα για να βρεις δουλειά. Αλλά και όσοι δουλεύουν δεν είναι σε καλύτερη μοίρα".
Η ΑΥΓΗ: "Κλέβουν πάλι τους συνταξιούχους"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση παρακράτησε 500 εκατ. ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης και δίνει 100 εκατ. ευρώ βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ξεπέρασε κάθε όριο η κοροϊδία της κυβέρνησης στους χαμηλοσυνταξιούχους μόλις 15 μέρες πριν από τις εκλογές".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στα 20 δισ. ευρώ φτάνει ο τζίρος από το παρεμπόριο!"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα 20 δισ. ευρώ φτάνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο τζίρος από το παρεμπόριο στη χώρα μας που παρουσιάστηκε σε ημερίδα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της απομίμησης επώνυμων προϊόντων. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητάει να βελτιωθούν περαιτέρω οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ιδίως στα μεγάλα λιμάνια, για να αυξηθεί ο αριθμός των δεσμευόμενων προϊόντων".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: " Φιλοτουρκικά παιχνίδια στη Θράκη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι εκλεγμένοι με το κυβερνών κόμμα Τσετίν και Χατζηοσμάν στηρίζουν επισήμως, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, υποψηφίους της Τουρκικής Ενωσης, η οποία ελέγχεται από το τουρκικό προξενείο! Σπεύδει ο Γ. Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη. Να διαγραφούν τώρα ζητούν τοπικά στελέχη και επιρρίπτουν ευθύνες στον Σ. Ξυνίδη".

Η ΑΥΓΗ: "Κλέβουν πάλι τους συνταξιούχους"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση παρακράτησε 500 εκατ. ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης και δίνει 100 εκατ. ευρώ βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ξεπέρασε κάθε όριο η κοροϊδία της κυβέρνησης στους χαμηλοσυνταξιούχους μόλις 15 μέρες πριν από τις εκλογές".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κόλαφος για τον Γιώργο τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της GPO"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόλαφο για τον Παπανδρέου, που σηματοδοτεί σεισμικές μετεκλογικές εξελίξεις, συνιστά το ποσοστό -σοκ που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με την κρίση του εκλογικού σώματος για την κυβέρνηση".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στέλνουν εξώδικα για απλήρωτους λογαριασμούς! Το 25% δεν πληρώνει το τηλέφωνο, το 12% το ρεύμα!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κρίση χτύπησε για τα καλά τις πόρτες των νοικοκυριών! Ολο και περισσότεροι συνδρομητές της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και της ΔΕΗ καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών ή ζητούν εκπτώσεις και ευκολίες πληρωμής. Ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί κατά 20% και ο ΟΤΕ ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχει αρχίσει να αποστέλλει εξώδικα αναζητώντας τις καθυστερούμενες οφειλές".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Προεκλογικός εμπαιγμός"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη δήλωση "δεν είμαστε επαίτες" απαντούν οι συνταξιούχοι στην προσβλητική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με ένα εφάπαξ φιλοδώρημα επιχειρεί να τους εξαπατήσει, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου".
ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις σε τέλη και τιμές των ΙΧ- Το σχέδιο της κυβέρνησης για "ανάσα" στην αγορά αυτοκινήτου"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το "κραχ" στην αγορά αυτοκινήτων η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω στο οποίο μπαίνει φόρος πολυτελείας. Με τις δύο αυτές κινήσεις θα μειωθούν οι τιμές στα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας κρατάνε σε καταστολή με αεροψεκασμούς"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφώνως με επιστολές - καταγγελίες πολιτών, προερχομένων από διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίπολη, Ηράκλειο κ.α. τονίζεται ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει παρατηρηθεί ότι πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί, από μεγάλο ύψος...".
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τι θα κάνουμε για την παράνομη μετανάστευση και τα γκέτο στην Αθήνα"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα στη συνέντευξή της στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το μεταναστευτικό. Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει παράδεισος του κάθε δουλέμπορου. Πόσοι είναι οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες που ζουν στη χώρα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιχείρηση εξαγοράς ψήφων με "φακελάκι" 100-300 ευρώ"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πρωτοφανή προεκλογικό εμπαιγμό των χαμηλοσυνταξιούχων εξελίσσεται η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης από 100 έως 300 ευρώ σε όσους πολίτες λαμβάνουν συντάξεις που μαζί με τυχόν άλλα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν σε ατομικό επίπεδο τις 10.500 ευρώ ετησίως και σε οικογενειακό τις 16.500 ευρώ ετησίως".
  ΕΣΤΙΑ: "Νησίδα αναπτύξεως η Μακρόνησος"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "η γειτονική μας Βουλγαρία, μετά από δεκαετίες συμμετοχής της στο κομμουνιστικό μπλοκ, ανήκει τώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η δε Μακρόνησος είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα, έχει έκταση 20 τετρ. χιλιομέτρων και είναι ακατοίκητη. Εκ πρώτης όψεως λοιπόν, η Βουλγαρία και η Μακρόνησος δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους".
  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στα 7,5 δισ. οι οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "στα 7,5 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το υπουργείο Οικονομικών. Απο αυτά τα 6,1 δισ. είναι οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους και τα 5,3 δισ. έχουν ρυθμιστεί".
  Ο ΛΟΓΟΣ: "Η "αντιμνημονιακή ψήφος" πλήττει την κυβέρνηση"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εφ' όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μεθαύριο, στις εννέα το βράδυ. Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ερωτήσεις επτά δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας".
  ΤΑ ΝΕΑ: "Συντάξεις - Δάνεια - Εφορία"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοί συνταξιούχοι δικαιούνται πόσα ευρώ σε έκτακτο επίδομα. Πόσο ακριβαίνουν στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες. Πώς και πότε θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δηλώσεις".
  Η ΝΙΚΗ: "Δεν πληρώνει - Το δημόσιο χρωστά 7,162 δισ. ευρώ"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία ιδιαίτερη στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους προς το εσωτερικό, έναντι πολιτών και επιχειρήσεων αποτυπώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το "φέσι" των υπουργείων, των νομικών προσώπων, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ φθάνει στα 7,162 δισ. ευρώ".
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Τι Δημαράς τι Σαμαράς"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι "ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος, από τον οποίο δεν παίρνει.. διαζύγιο το μυαλό και η ψυχή", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Δημαράς. Σαν τον άπιστο που τον πιάνουν στα πράσα να μοιχεύεται, αλλά δικαιολογείται με τη σπαραξικάρδια δήλωση ότι το μυαλό και η ψυχή του δεν έχουν πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με αγωνία και ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" απαντάμε στο χλευασμό της κυβέρνησης"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "με απόλυτο χλευασμό απέναντι στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το επίδομα- κοροϊδία. Μπροστά στις εκλογές επιχειρεί την εξαγορά λαϊκών ψήφων. Εμφανίζουν, τάχα, ως παροχές "κοινωνικής αλληλεγγύης" κάποια απειροελάχιστα, ούτε στο 1% από αυτά που αρπάζουν από το λαό για να τα προσφέρουν πεσκέσι στις μερίδες της πλουτοκρατίας".
PRESS TIME: " "Γαλάζια" και "πράσινα" γουνάκια- Στο σκαμνί πρώην και νυν υπουργοί για τα σκάνδαλα"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "γουνάκια" για "γαλάζιους" πρώην υπουργούς, εμπλεκόμενους και σε άλλα σκάνδαλα πλην αυτού του Βατοπεδίου, ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ μέσω των διαδικασιών της Βουλής, ανεβάζοντας σε πρωτόγνωρα ύψη το θερμόμετρο της πολιτικής πόλωσης. Κορυφαίοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας απειλούνται με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των ομολόγων, που διερευνάται πλέον με... fast truck διαδικασίες, αλλά και της Siemens".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "20 δισ. ευρώ ο τζίρος σε προϊόντα- μαϊμού- Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη"
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τα πίσω μπρος ο Μπουτάρης- Θέλει έξι μικρά δημαρχεία αντί... ένα και καλό!"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: " Σπίτια και τρακτέρ έγιναν οι επιδοτήσεις". Ο Μ. Μπόλαρης μιλά στη "Μ" για τα εγκλήματα στη γεωργία"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,9 δισ. από ΟΤΑ- ΝΠΔΔ"
    Η εφημερίδα γράφει ότι "η δημοσιονομική απειθαρχία στους φορείς της γενικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει από τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που δημοσιοποίησε χθες για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία θα επικαιροποιούνται και θα ανακοινώνονται κάθε μήνα".
    Η ΑΞΙΑ: "Γιατί θα ανέβει η Εθνική... και μαζί της όλο το Χρηματιστήριο"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο τραπεζικός κλάδος θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί των εξελίξεων και στην οικονομία και στην κεφαλαιαγορά το επόμενο διάστημα. Με ορίζοντα επιτάχυνσης των εξελίξεων την περίοδο μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, που ωστόσο έχουν λάβει πλέον έντονο πολιτικό χαρακτήρα".
    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σταδιακή μείωση φόρων- Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου"
    Η εφημερίδα σημειώνει: "σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ανοίγει "παράθυρο" για φοροελαφρύνσεις στην αγορά των ΙΧ και ξεκαθαρίζει ότι το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, σε πρώτη φάση, θα αφορά αποκλειστικά τους νεοπροσλαμβανόμενους. Επίσης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές το 2011 με ομολογιακές εκδόσεις".
    ΚΕΡΔΟΣ: "Καταγράφουν πόρτα- πόρτα όλα τα ακίνητα των offshore"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόρτα- πόρτα θα επισκέπτονται το επόμενο διάστημα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ τους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που ανήκουν σε offshore την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους θα ξεσκονίζουν τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων και των συμβολαιογράφων για να εντοπίσουν μεταβιβάσεις ακινήτων από offshore σε offshore".
    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " "Οχι σε νέους φόρους" λέει η Τράπεζα Ελλάδος"
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φρένο σε νέα αύξηση της φορολογίας εισηγείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, με την ενδιάμεση έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική που θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Τρίτη".
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "No track, no money! Γραφειοκρατία, μίζες, πολυνομία, αβελτηρία διώχνουν από τη χώρα 15 μεγάλες επενδύσεις".
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό...διωγμόν βρίσκονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιστρέψει την κατάσταση και το περιβόητο fast track, το οποίο αποδείχτηκε στην πράξη κενό γράμμα, μετά το ναυάγιο του μεγάλου ενεργειακού project του Κατάρ στον Αστακό".

enet Ελευθεροτυπία

No comments: