29.10.10

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ " ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ "...

 

  Eπικαιρότατον , το παρακάτω  δημοσίευμα , και φέτος το παζάρι της Ναυπάκτου συνέπεσε με τα " Μεγάλα εκλογικά παζάρια " ..που γίνονται " καθ' άπασαν την χώραν , και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τους..λουκουμάδες , τα ..κιλίμια και το..μαλλί της γριάς , όχι βέβαια , άλλα πράγματα παζαρεύονται και .." ξεπουλιούνται " αυτές τις μέρες , με πρώτο - πρώτο βέβαια , την ανθρώπινη ..νοημοσύνη και αξιοπρέπεια ..

   Που θα πάει όμως ; Θα τελειώσει κι' ο " καιρός των..παζαριών " και τότε...

   ΚΑΘΕ  ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ  ΣΤΟΝ...ΠΑΓΚΟ  ΤΟΥ ...

 

 

Ναύπακτος, Ολοι στα παζάρια

efpalio

Παζάρια από σήμερα στη Ναύπακτο, και όμορφες μνήμες έρχονται στο μυαλό , όσων  έχουν μεγαλώσει στην πόλη. Μικροπωλητές, γυρίζουν όλη την Ελλάδα , και πουλούντην πραμάτεια τους. Έχουν προβλήματα , άλλα δεν αλλάζουν την δουλεία τους με τίποτα….

Έτοιμοι να προσφέρουν στους επισκέπτες , φθηνά και ποιοτικά προϊόντα , καθώς καιόμορφη διασκέδαση , που συνοδεύεται από τον παραδοσιακό χαλβά , είναι οιμικροπωλητές στο παζάρι της Ναυπάκτου , που σήμερα, άνοιξε τις πύλες τουεπίσημα, και θα διαρκέσει μία εβδομάδα ,μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση των εμπόρων και φέτος ιδιαίτερα μεγάλη, με τον κόσμο από όλη την γύρω περιοχή να δίνει το παρών. Στις ταβέρνες του κεντρικού δρόμου , η ψητή  γουρουνοπούλα, προσελκύει τους επισκέπτες και δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα.

Μικροπωλητές ,διαλαλούν την πραμάτεια τους , πολύχρωμοι πάγκοι που γοητεύουν,κόσμος που χαζεύει, και το πνεύμα του παζαριού , αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. Στους πάγκους , πορσελάνες συναντούν υαλοδημιουργίες και μπρούτζινες οικοσκευές , ρούχα, παιχνίδια , παπούτσια, καλλυντικά, κουβέρτες και χαλιά, περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ στην ατμόσφαιρα πλανάται η γνωστήμυρωδιά από τους λουκουμάδες και το μαλλί της γριάς.

Παζάρια , που με λογής λογής πραμάτεια , προσθέτουν ζωντάνια στις πόλεις , διατηρούν ζωντανό το επάγγελμα του μικροπωλητή, και βοηθούν σημαντικές κατηγορίες πολιτών, να προμηθεύονται τα χρειώδη τους , σε τιμές , που ανταποκρίνονται στο βαλάντιό τους .

—-ΠΗΓΗ , Lepantortv

No comments: