22.10.10

ΤΟ .. ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΩΝ.." ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ "...

Δημοτικές εκλογές 2010

Διαβάσαμε με με μεγάλη προσοχή , αγαπημενοι μας φίλοι , τα ονόματα των υποψηφίων που έδωσαν οι ..συνδυασμάρχες στη δημοσιότητα , και φυσικά και κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο .

Τα συμπεράσματά μας ; Αναφερόμενοι πάντα στα ψηφοδέλτια των χωριών που γνωρίζουμε , και αυτά βέβαια είναι τα πέριξ του Λιδορικίου χωριά , και του Λιδορικίου συμπεριλαμβανομένου .

Ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων , κατοικο..εδρεύει μακράν των χωριών , στα οποία είναι υποψήφιοι , και κυρίως στην Αθήνα , τώρα το πως θα μπορέσουν να .." υπηρετήσουν " το..λειτούργημα , όπως λένε την ανάμειξη στα Δημοτικά , αυτό είναι μιά άλλη πολύ...πονεμένη ιστορία , που κάποτε , κάποιοι , θα πρέπει να μας εξηγήσουν..

Ένας ικανός , θα λέγαμε , επίσης αριθμός από αυτούς , μπορεί να κατάγονται απ΄τα χωριά μας , αλλά η όλη τους επαφή με αυτά , είναι η..πανηγυρική τους λιγόωρη εμφάνιση στα περίφημα " πολιτιστικά " τριημεροπανήγυρα , τώρα αν αυτό είναι αρκετό , τότε ..με γειά τους και..χαρά τους ..

Υπάρχει και κάποιο άλλο θεματάκι , που ίσως περνάει..απαρατήρητο , κάποιοι ή κάποιες υποψήφιοι , δεν γνωρίζουν καν πως έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια , προσωπικά , επικοινωνήσαμε με 2-3 πρόσωπα , που δήλωσαν ..." άγνοια " , στην αρχή , αλλά μετά , αφού κατάλαβαν τη γκάφα τους , όταν τους ρωτήσαμε αν είναι πράγματι υποψήφιοι μας είπαν επί λέξει : " Δεν...ξέρω , αλλά..μπορεί ...ίσως ", καταλαβαίνετε καλά λοιπόν πως λειτουργεί το σύστημα...

Βέβαια , αυτό διαπιστώνεται και με μια...ματιά , στους συνδυασμούς , στους οποίους όμως δεν τηρείται ο περιορισμός της ποσόστωσης ΄όσον αφορά στις γυναίκες , σε κανένα συνδυασμό , δεν πιστεύουμε πως υπάρχουν γυναικείες συμμετοχές σε ποσοστό 30 %,και όπου υπάρχουν είναι πολύ λίγες ..

Για τα κάτω χωριά , της παραλιακής Δωρίδας , δεν μπορούμε να έχουμε άποψη , αλλά απ' όσα μας λένε γνωρίζοντες...παραλιακοί , και εκεί τα ίδια πράγματα συμβαίνουν , μάλιστα μας είπαν , και οι..κάτω Δωριείς , αλλά και οι απάνω , και τα ονόματα των..." στρατολόγων " , τα οποία και δεν θα αναφέρουμε φυσικά , γιατί...αλλά ας αλλάξουμε καλύτερα ..ομιλία ..

Έτσι λοιπόν θα προχωρήσουμε στις εκλογές , που ενώ θα 'πρεπε να είναι ένα γεγονός πολύ-πολύ σοβαρό , και μάλιστα κάτω απ' τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην έρμη η Πατρίδα μας , εν τούτοις , εξακολουθούν να είναι ένα..παζάρι , όπως τον παλιό καλό καιρό..τίποτα δεν έχει αλλάξει , όλα είναι όπως...παλιά...

Με την ευκαιρία , θυμήθηκα ένα σχετικό περιστατικό απ' τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές , που αξίζει να σας το αφηγηθώ .

Καθόμαστε με το Δημητράκη το Νάκο , στο μαγαζί του και χαζολογάγαμε , σε προεκλογική περίοδο , και μάλιστα προς το τέλος της , πλησιάζοντας δηλαδή η μέρα των εκλογών , οπότε μπαίνει στο μαγαζί , ένας Λιδορικιώτης , από κοντινό χωριό , που έμενε στο χωριό μας παλιότερα , αλλά εδώ και πολλά χρόνια , έχει φύγει και μένει κάπου αλλού ..

Μας χαιρέτισε , γνωριζόμαστε βέβαια καλά..καλά , και χωρίς περιστροφές μας ζήτησε να ψηφίσουμε το γιό του που κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές , τον γιό του όμως δεν τον γνώριζε κανένας , αφου ήταν αμφίβολο αν είχε έρθει ποτέ στο χωριό μας , τότε τον ρώτησα , γιατί ήρθε αυτός στο χωριό για να..μαζέψει ΄ψήφους και΄όχι ο γιός του , και επίσης αν ο γιός του το ξέρει το Λιδορίκι , και αν έχει έρθει ποτέ ..του ξυνοφάνηκε , και σιγοψιθυρίζοντας κάτι..'εφυγε .

Έτσι λοιπόν , ή κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα , και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τίποτα δεν προχωράει , τίποτα δεν πάει καλά , και πως να πάει φίλοι μου , πως ;...

Καλό σας βράδυ , να περνάτε καλά ....Κ.-

No comments: