29.11.10

ΜΕΤ..ΕΚΛΟΓΙΚΑ ( ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ )ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ...

 

  Δανειζόμαστε , για άλλη μια φορά , το παρακάτω  δημοσίευμα απ' το Doridanews , ευχαριστώντας τους αγαπητούς φίλους του blog.

   Δαβάστε , αγαπημένοι μου φίλοι , με προσοχή τα όσα το Doridanews , αποκαλύπτει , επιβεβαιώνοντάς την..προεκλογική ..." γκρίνια " μας , για το..ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ των συνδυασμών .

   Δυστυχώς , τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν , και φοβούμαστε , πως είναι μόνο η αρχή , το είχαμε πει πολλές - πολλές φορές , πως μπορεί κάπως εύκολα να..πέρασε προεκλογικά η..." ανεξαρτησία " , έλα μου όμως που θα πρέπει να αποδειχθεί και...μετεκλογικά , και δεν το...βλέπουμε , καθόσον... διότι...δηλαδή , το έργο το 'χουμε...ματαξαναδεί ..

   Βέβαια , οι Δημότες , που δεν έχουν πια ..." εξαρτήσεις " και..κομματικές .." εμμονές " , έχουν το νου τους , και θα ΒΑΛΟΥΝ  ΣΤΗ  ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ , ΌΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ  ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ  ΔΩΡΙΔΑΣ ...

   Όσο για τα..αίτια της ήττας του κ. Παγώνη , αν δεν κατάλαβε γιατί ..έχασε , τότε..δικαιολογημένα ..έχασε...

      Αυτά προς το ..παρόν...

 

 

ΔΕΞΙΟΣ " ΕΜΦΥΛΙΟΣ " ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ ! Πικρίες και στη παράταξη Καπεντζώνη

Του Παύλου Δωριάδη
Κομφούζιο επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Τάσου Παγώνη με τα «συντροφικά μαχαιρώματα», τις ομαδοποιήσεις και τους αποκλεισμούς . Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η «ομάδα Τσακούμη» δραστηριοποιείται και κινείται με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση για να πάρει το πάνω χέρι .
Ο ίδιος ο Παγώνης είναι διπλά στεναχωρημένος ,τόσο για την ήττα στις τελευταίες εκλογές , που τον έβγαλε από το παιχνίδι , όσο και για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην παράταξη του , χωρίς αυτός να παίρνει κάποια θέση ,παρότι φαίνεται χολωμένος απέναντι στο μέντορά του Κώστα Τσακούμη .
Κύκλοι προσκείμενοι στην ομάδα Τσακούμη , δηλώνουν ότι γνώριζαν την επερχόμενη ήττα στις εκλογές και εκείνο που τους ενδιέφερε αφού δεν μπορούσαν να την αποτρέψουν , ήταν η επόμενη ημέρα .
Αυτό σε πρώτη φάση , όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις , το κατάφεραν αφού εξασφάλισαν να εκλεγούν πρώτοι στο Δήμο Ευπαλίου οι Αλέκος Τσακούμης και Αντώνης Γιαννόπουλος που αυτοί στήριξαν .
Είναι χαρακτηριστικό ότι blog που πρόσκειται στην ομάδα Τσακούμη, έχει από καιρό τώρα αναλάβει την αποδόμηση Παγώνη και των συνεργατών του ,ανοίγοντας δρόμο για τον Αλέκο Τσακούμη, κάτι που έχει ενοχλήσει αρκετά τον απερχόμενο Δήμαρχο αλλά και τα στελέχη του.
Ειδικότερα το blog αυτό που χτυπούσε και προεκλογικά με διακριτικότητα τον Παγώνη και να θολώνει τα νερά, ώστε να περάσει στο κόσμο ότι μπορεί να στηρίζει και τον Καπεντζώνη, μετά τις εκλογές ξεσπάθωσε , ρίχνοντας το προσωπείο και αποκαλύπτοντας ευθέως ποιοι είναι πίσω από αυτό , ποιους εξυπηρετεί και που στοχεύει
ΦΙΛΟΤΣΑΚΟΥΜΙΚΟ  BLOG  ENANTION  ΠΑΓΩΝΗ
Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές έγραφε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο blog …
«…Από την περασμένη Κυριακή 7/112010, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο ¨Παγώνη¨ στη Δωρίδα… …Ακούσαμε διάφορα σχόλια από τον ίδιο , για την ήττα του , όπως πχ ότι ,
- του έφταιξε Η ΑΠΟΧΗ ( άραγε δεν συνέβη το ίδιο για τους άλλους υποψηφίους ; )
- φταίγαν ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ ( δεν το ξερε πρώτα ; )
- έφταιξε η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( δεν τόξερε πριν ; Που ζούσε σε γυάλα ; )
- και τέλος για να γελάσουμε είπε , ότι τον ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ( εδώ έπεσε το μεγάλο γέλοιο ! σιγά τις δουλειές που είχε ! )
Και έκλεισε ένα κεφάλαιο !
Υπομονή συμπατριώτες. Τρία χρόνια είναι και θα περάσουν γρήγορα! … Τόχουμε ξαναγράψει, σε 3 χρόνια θα γυρίσει η σελίδα και ο Αλέκος Τσιακούμης θα βγάλει ασπροπρόσωπα τα χωριά μας…»
Σε άλλο σημείο γράφει το συγκεκριμένο blog …
«… ο Παγώνης πλήρωσε την αλαζονεία του και την αδιαφάνεια Απεδείχθη ότι κακώς καλοκαιριάτικα (τον Αύγουστο) έτρεξε να αυτό-προβληθεί , να αυτό-ανακηρυχθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος, τη στιγμή που δεν είχε πάρει την επιβεβαίωση και το χρίσμα από τη βάση του κόμματος (ούτε από το Κ.Τσακούμη)…
…Ο μοναδικός κερδισμένος στη ΝΔ ήταν ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ όπως πρώτος ο ¨ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΗΛΩΣ¨ είχε γράψει από το ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα.
…Το αρχικό σχέδιο του επιτελείου , ήταν να βγει ο Παγώνης Δήμαρχος και ο Αλέκος Τσακούμης Αντιδήμαρχος , ώστε μετά 3 χρόνια να προχωρήσει ως Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδας…
…Η πλεονεξία του Παγώνη ( με 2 βοηθούς , ένα Ευπαλιώτη και ένα Λιδωρικιώτη…) έπνιξε την όλη κίνηση , με αποτέλεσμα ο Κώστας να εγκαταλείψει την προσπάθεια αυτή.»
Να πούμε εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας ,ότι Ευπαλιώτη, εννοεί ανώτατο αξιωματικό ε.ά. που τηλεφώνησε , στον αρμόδιο Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ρηγίλλης Β. Μιχαλολιάκο ,λόγω προσωπικής φιλίας που έχει, να στηρίξει τον Παγώνη και Λιδωρικιώτη υπονοεί στέλεχος από το Δήμο Λιδωρικίου που είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος και τώρα εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον Φουσέκη στην Ιτέα που έχει και αυτός διασυνδέσεις με την Ρηγίλλης.
Τελευταία το συγκεκριμένο blog επανήλθε ακόμα ποιο καυστικό με κομμάτι- ανοιχτή επιστολή προς τον Παγώνη και με τον ειρωνικό τίτλο  Τώρα… κάνε το Παγώνη  του επισημαίνει μεταξύ άλλων…
«…Φίλε και συμπατριώτη Τάσο , δεν θέλησες να ακούσεις τα χωριά σου που σε εμπιστεύθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και προσπάθησες να προχωρήσεις με την «παρέα σου»…
Ο Δήμος Δωρίδας , δεν είναι μόνο μια παρέα! …
…Μια και μιλάμε για ΝΙΚΗ , απλά σου θυμίζω ότι , υπήρξε καθαρή και ξάστερη πρόταση να κατέβει ο ΚΟΝΙΣΤΗΣ και να παρθεί ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ άνετα , αλλά …δεν θέλησες να βοηθήσεις .
…Ο Κονιστής νάσαι σίγουρος ότι θα κέρδιζε πανηγυρικά και ιστορικά , όπως έγινε άλλωστε με τον Δήμο Δελφών .Όμως σας ζήτησε να βοηθήσετε ΟΛΟΙ, αλλά ΕΣΥ και κάποιοι άλλοι δεν δεχτήκατε…»
ΠΟΙΟΙ  ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ  ΤΗ  ΣΤΑΣΗ  ΤΣΑΚΟΥΜΗ
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην «αντιτσακουμική πλευρά» βρίσκονται σ΄αυτή τη φάση μια σειρά τοπικών στελεχών της ΝΔ όπως οι Καραϊνδρος Βαγγέλης , Παλασκώνης Κώστας , Κατσαρός Χαράλαμπος , Τάγκαλος Γιάννης , Τσαφαλόπουλος Αλέξης κ.ά που περιμένουν να κάτσει ο … «κουρνιαχτός» και μετά αναλάβουν κάποια δράση και να αποφασίσουν τι θέση θα κρατήσουν.
Δείγμα των κινήσεων που γίνονται και των «συντροφικών χτυπημάτων» είναι και η αρχική πρόθεση της Μαρίας Πλούμη , να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος , αφού δεν είχε καμιά διάθεση όπως έλεγε σε διάφορους φίλους της , να τρέχει στα Λιδωρίκια και τα βουνά σ΄αυτή την ηλικία , και την θέση της να πάρει ο πρώτος επιλαχών Βαγγέλης Καραϊνδρος .Ύστερα όμως από πιέσεις που δέχτηκε από την ομάδα Τσακούμη, και για να μην υπονομεύσει  την …μελλοντική αυτοδιοικητική πορεία της κόρης της , υπαναχώρησε !
ΜΙΚΡΟΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μικροκρούσματα αλαζονείας , απειθαρχίας αλλά καιμ πικρίας παρατηρήθηκαν και στην παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου Καπεντζώνη , που φαίνεται όμως ότι η νίκη τα απονευρώνει και τα ξεπερνά.
Ειδικότερα έντονη πικρία και δυσφορία υπάρχει από σειρά στελεχών για την μη εκλογή του Ηλία Κορομπίλη , έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους και από τους στενούς παλιούς συνεργάτες του Καπεντζώνη στο Δήμο Τολοφώνας , που όπως συζητείται θα είναι απώλεια η μη παρουσία του στα δρώμενα του Δήμου.
Η ίδια γκρίνια συναντάται και στο Δήμο Λιδωρικίου με τα πασοκικά «συντροφικά μαχαιρώματα» να αφήνουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τον επικεφαλής σήμερα της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δημήτρη Παπακωνσταντίνου .Τα βέλη εδώ κατευθύνονται προς τον Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Νίκο Πέτρου , που ως γνωστόν είχε δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στον Καπεντζώνη προεκλογικά με δηλώσεις του και συνεντεύξεις.
Επίσης στο Ευπάλιο η ενδοπασοκική γκρίνια έφερε πάλι πρώτο στο Τοπικό Συμβούλιο τον Δημήτρη Λακουμέντα , παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευπαλιωτών έλεγε ότι και στις 2 προηγούμενες θητείες του δεν προσέφερε τίποτα . Έτσι οι πιέσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν 35 ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό στο Τοπικό Συμβούλιο.
Ακόμα εντύπωση και δυσφορία έχει προκαλέσει και η στάση της εκλεγμένης δημοτικού συμβούλου Πέννυς Σπυροπούλου, με τις διαμαρτυρίες της σε πολίτες και σε συνυποψήφιους της ότι έπεσε θύμα παρασκηνιακών συμφωνιών και «δίδυμων συμμαχιών» που της στέρησαν ακόμα πιο πολλούς σταυρούς , παρότι ήρθε πρώτη στο Δήμο Ευπαλίου.
Τέλος στη πλευρά Τριανταφύλλου τα πράγματα φαίνεται όπως αναμένετο να είναι ήρεμα εκτιμώντας ότι το ποσοστό τους θα μπορούσε λόγω αντιμνημονιακής γραμμής να είναι λίγο αυξημένο ιδιαίτερα στους Δήμους Λιδωρικίου και Τολοφώνας . Το σίγουρο είναι ότι στο Ευπάλιο και στη Μανάγουλη λόγω ειδικών σχέσεων, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διπλασίασε τη δύναμή της από αυτή που παραδοσιακά έχει το ΚΚΕ στα διαμερίσματα αυτά.

Dorida.blogspot.com

No comments: