26.11.10

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

 

Δημοσιογράφοι: Η αποθέωση της αργομισθίας!..


ΕΥΘΑΡΣΩΣ και χωρίς να μασάω τα λόγια μου, κατ’ επανάληψη έχω παραδεχθεί ότι μαζί με την υποβάθμιση και διαφθορά στο πολιτικό κατεστημένο έχει υποβαθμιστεί και έχει διαφθαρεί και το δημοσιογραφικό κατεστημένο...
ΕΜΕΙΣ, οι παλαιότεροι στον χώρο, αναπολούμε με νοσταλγία τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφική λειτουργία της εποχής μας...
***
ΣΗΜΕΡΑ ελάχιστοι είναι οι ελεύθεροι και αυτοδύναμοι δημοσιογράφοι...
Μόνο στην Αθήνα, πάνω από 2.000 απολαμβάνουν 3 και 4 και 5 αργομισθίες ο καθένας!..
Είναι απίστευτο, αλλά ο ίδιος εισπράττει μισθό από την ΕΡΤ, μισθό από τη Γενική Γραμματεία Τύπου, μισθό από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μισθό από κάποιο Γραφείο Τύπου Υπουργείου κτλ. κτλ.
Και όλα τα παραπάνω χωρίς να εργάζεται!..
...Η αποθέωση της αργομισθίας!!!
***
Κατ’ επανάληψη έχει ζητηθεί και από την ίδια την Ενωση Συντακτών και από άλλους φορείς να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών των κρατικοδίαιτων αργόμισθων δημοσιογράφων...
... Αλλά το απαγορεύει, λένε, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων!!!
Και η αθλιότητα συνεχίζεται, χωρίς να συγκινεί κανέναν...
***
ΕΥΤΥΧΩΣ που προσεγγίζει τώρα το πρόβλημα ο Τηλ. Χυτήρης, ο υφυπουργός στον οποίο υπάγεται η αρμοδιότητα των ΜΜΕ, που δήλωσε:
«Ενας δημοσιογράφος δεν μπορεί να έχει τρεις, τέσσερις και πέντε εργασίες»...
Και σχολιάζει η «Ελευθεροτυπία»:
«...Σωστά. Διότι πολλές από τις επιπλέον “δουλειές” είναι καλοπληρωμένες αργομισθίες σε δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ και γραφεία Τύπου για τους αρεστούς στις εκάστοτε εξουσίες...».
***
ΑΥΤΟΙ οι «αρεστοί στις εκάστοτε εξουσίες» είναι τα γνωστά «παπαγαλάκια»... Τα οποία βλέπουμε και ακούμε συνέχεια να παραληρούν από τα Κανάλια υπέρ των πατρώνων τους!..
Αλλά μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ντροπή;
Υ.Γ.: Η πιο προκλητική πλευρά του παραλογισμού είναι ότι ενώ κάποιοι εισπράττουν 3 και 4 και 5 μισθούς χωρίς να εργάζονται, υπάρχουν άνεργοι οικογενειάρχες με παιδιά δημοσιογράφοι, που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν μια εργασία για 1.000 ευρώ τον μήνα...

Αδέσμευτος τύπος

 

«Κόκκινη γραμμή» στους βουλευτές της ΝΔ θέτει ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα

Όποιος θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, να φύγει από τη ΝΔ αλλά να παραδώσει την έδρα του. Αυτό να αναμένεται να είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου εκτός από τον ίδιο, θα λάβουν το λόγο -για πρώτη φορά και εδώ και πολύ καιρό- και τα στελέχη.
Η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι και αναμένεται να είναι εκρηκτική. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει μιλήσει για σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος, θα επιχειρήσει να ανακόψει το «μαρτύριο της σταγόνας», με τις σταδιακές αποχωρήσεις, και να σταματήσει το κλίμα εσωστρέφειας.
Ο κ. Σαμαράς θα αφήσει να εννοηθεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με την πολιτική του κόμματος, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει την στάση του τώρα και να επιλέξει την πορεία του. Για όσους αποχωρήσουν, όπως και για όσους το έχουν κάνει ήδη, θα πει ότι είναι θέμα πολιτικής ηθικής να αφήσουν τις βουλευτικές έδρες στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.
Έριδα για τις έδρες
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την Πέμπτη το πρωί επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, σήκωσε το γάντι και απάντησε στη Ρηγίλλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες. «Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια και δεν λογοδοτούν παρά μόνον σε αυτούς που τους έφεραν στη Βουλή. Άρα, είναι υπόλογοι στον κόσμο που τους ψήφισε» σημείωσε.
«Εμείς εκλεχτήκαμε με σταυρό προτίμησης» και σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι βουλευτές εκπροσωπούν τον κόσμο τους, επανήλθε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε τηλεοπτική της συνέντευξη το βράδυ στον Alter. Χαρακτήρισε δε έντιμη και αντρίκεια στάση των βουλευτών να εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για τους ψηφοφόρους τους στη Βουλή.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι δεν έχει καλέσει κανένα και πως δεν έχει στόχο των αριθμό των δέκα βουλευτών με τον οποίο μπορεί να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Ποια θα ήταν η διαφορά;» αναρωτήθηκε.
Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ηλείας Γ.Κοντογιάννη, ο ίδιος ήταν σαφής, ξεκαθαρίζει στο Βήμα: «Γιατί να παραδώσω την έδρα μου; Μήπως ανήκει στον κ. Σαμαρά; Ανήκει στον κ. Κ.Καραμανλή που με συμπεριέλαβε στον συνδυασμό και στον λαό της Ηλείας που με εξέλεξε».
Εκρηκτικό δυναμικό
Το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται να πάρουν βουλευτές που θα εκφράσουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Δεν αποκλείεται όμως το κλίμα να πυροδοτηθεί εάν μετά το «τελεσίγραφο» Σαμαρά, κάποιος βουλευτής διαχωρίσει τη θέση του από την επίσημη κατεύθυνση του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, η Ρηγίλλης εκτιμά ότι είναι ελάχιστοι οι «πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ή να ακολουθήσουν την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Στα κομματικά γραφεία πάντως κυκλοφορούσαν μέχρι την Πέμπτη δύο ονόματα βουλευτών που έχουν πολιτικές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη και χαρακτηρίζονταν ως «επίφοβα προς αποχώρηση».
Στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν αναμένεται να λάβει το λόγο. Την Πέμπτη, όμως, παρενέβη όμως με σαφή τρόπο μέσω συνεργατών στις διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς.
Ο κ. Καραμανλής στήριξε σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά και έλαβε σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Η ΝΔ είναι το σπίτι μας. Στηρίζουμε το κόμμα μας» έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα αν ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει «συγκολλητικό ρόλο» στην Κεντροδεξιά, απάντησε ότι δεν βλέπει τίποτα από όλα αυτά, τα οποία, όπως είπε, ανάγονται στην κατηγορία των σεναρίων των δημοσιογράφων.

Newsroom ΔΟΛ

 

 

   ΑΠΟΨΗ

Κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι όταν το ελληνικό έθνος φθάνει στο χείλος της αβύσσου, μια μαγική δύναμη, ως από μηχανής θεός, κάνει την εμφάνισή της και το καθοδηγεί ξανά προς τη δόξα... Αλήθεια, γιατί όμως θα πρέπει να αγγίζουμε πάτο για να αποδεχθούμε ότι μπορούμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες και να συμφωνήσουμε σε πέντε βασικά πράγματα; Χρόνια τώρα, όλοι συζητούν για τη διαφθορά στο Δημόσιο και όχι μόνον. Για την αδιαφάνεια από την οποία καλύπτονται πολλά από τα πεπραγμένα του δημόσιου τομέα.
Θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος. Σε κανέναν δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός «ψωροκώσταινα». Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα βήματα για να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Χθες με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών φάνηκε αχτίδα φωτός. Παπανδρέου και Σαμαράς βγήκαν και είπαν ότι συμφώνησαν. Οπου συμφώνησαν.
Ηταν θετικό το γεγονός ότι υπήρξε συναίνεση. Και μακάρι σε μεγάλα θέματα να υπάρχουν κοινές αποφάσεις. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός πολιτικές συμφωνίες σε μεγάλα ζητήματα όπου κρίνεται το μέλλον του.
Οξύμωρο σχήμα στη χθεσινή ατμόσφαιρα ο «αδιάφθορος» Ν. Ρόβλιας, ο οποίος επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ο «εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ» για τα σκάνδαλα. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ο υφυπουργός Εσωτερικών βρέθηκε μπλεγμένος σε ρουσφέτια.
Λίγες μόνον ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα του με σημαία τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την καταπολέμηση της διαφθοράς, απεδείχθη ανακόλουθος. Η αναγκαστική «παραίτησή» του ήταν αναγκαία για μια κυβέρνηση που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τις εκατό μέρες της.

e-typos

 

 


Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης

Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Θεέ μου, που με αξίωσες να ζήσω και τη σημερινή ημέρα και να δω τη Θεοδώρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου να ανακοινώνει την ίδρυση του δικού της κόμματος!
Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου, που με αξίωσες να ζήσω, να ακούσω για ένα ακόμη κόμμα, το οποίο (είμαι βέβαιος) ιδρύεται για το καλό της πατρίδας! Και μόλις μάθω και τις λεπτομέρειες θα αναφωνήσω το «νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα», έτοιμος να φύγω από τον μάταιο κόσμο, ήσυχος πως η πατρίδα είναι σε καλά χέρια!
Θεοδώρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου! Μ’αρέσει αυτό το πολύπτυχο του επωνύμου! Με γοητεύει! Μου θυμίζει τα νιάτα μου. Τότε που με τρία και τέσσερα ονόματα κυκλοφορούσαν οι καταζητούμενοι και οι συλλαμβανόμενοι της εποχής. Κάποιοι κλεφτοκοτάδες, κάποιοι μπουγαδοκλέφτες ή κάποιοι πορτοφολάδες (γνωστοί και ως «λαχανάδες»). Ανακοίνωναν, τότε, Αστυνομία και Χωροφυλακή: «Συνελήφθη ο καταζητούμενος μπουγαδοκλέφτης Μήτσος Μπάλαρος ή Μούτρο ή Αρπάχτρας ή Ντουντούς ή Μακρυχέρης ή… ή… ή…».
Και ηρεμούσαμε κι εμείς οι πολίτες και ξέραμε πως θα μπορούσαμε πλέον να απλώνουμε τα πλυμένα σώβρακά μας στην αυλή, ήσυχοι και ασφαλείς. Κι έτσι θα νιώθω και τώρα, ήσυχος και ασφαλής, γνωρίζοντας πως η τύχη και το μέλλον της χώρας μου βρίσκονται σε ένα ακόμη ζευγάρι άξια χέρια, μετά από εκείνα του Παπανδρέου, του Σαμαρά, της Παπαρήγα, του Καρατζαφέρη, του Τσίπρα, του Κουβέλη, του Αλαβάνου, ίσως και του Δημαρά, άντε και του Ποδηλάτη και όποιων άλλων «ανεξάρτητων».
Έχει ανάγκη να κυβερνηθεί σωστά η χώρα και άρα ορθώς απήντησε η Θεοδώρα στο «όσοι πιστοί, προσέλθετε»! Για τη συγκυβέρνηση, ρε γαμώτο! Βεβαίως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα «συγκυβερνήσει»! Το ’χει ξανακάνει! Αυτή τη φορά, όμως, πλήρως ανεξάρτητη! Απελευθερωμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος! Άλλο να υπηρετείς την πατρίδα σου κάτω από την μπότα των ανίκανων αρχηγών του κόμματος στο οποίο ανήκες… των Καραμανλήδων, των Μητσοτάκηδων και των Σαμαράδων, κι άλλο να ’σαι «ελεύθερη και ωραία»!.. Ελεύθερη να ψηφίζεις ό,τι νομίζεις εσύ σωστό και ωραία να τις υπογράφεις τις αποφάσεις που ξέρεις πως πρέπει να ληφθούν.
Αναφωνώ για άλλη μία φορά: Σ’ευχαριστώ, Θεέ μου, που με αξίωσες να ζήσω, να ακούσω για ένα ακόμη κόμμα το οποίο (είμαι βέβαιος) ιδρύεται για το καλό της πατρίδας. Το φωνάζω δυνατά, βέβαιος πως Αμερικανοί, Τούρκοι και Σκοπιανοί αναφωνούν το ίδιο!

Real.gr

No comments: