28.11.10

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .

         ΕΞ.. " ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ "..ΑΡΞΑΜΕΘΑ ..

   Πλησιάζει η μέρα της .." ενθρόνισης " της νέας Δημοτικής αρχής , αγαπημένοι μου  φίλοι , καλό λοιπόν θα είναι να αρχίζουμε μα.." προγραμματίζουμε " όλα όσα θα πρέπει να γίνουν " ΑΜΕΣΑ " , αφού δεν έχουν οικονομικό  κόστος ..

   Πρώτα - πρώτα , θα πρέπει η Δημοτική αρχή να ξεκινήσει απ' τα .. " εξόφθαλμα " και προκλητικά " αυθαίρετα " Δημοτικά τε και..ιδιωτικά , που δυστυχώς υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό μας , σε .."πείσμα " των εχόντων σοβαρές αντιρρήσεις  Λιδορικιωτών .

.... ΕΞ.. " ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ "..ΑΡΞΑΜΕΘΑ ..

 

%c2%92%c2%b1%c2%b8%c2%b5%c2%b9%c2%ac-%c2%91%c2%b3

   Την πρώτη θέση σ' αυτά έχει το περιβόητο , πια , " έκτρωμα " της .. " μαντρόβρυσης " στον πλάτανο της Βαθειάς , που χωρίς καμιά απόφαση , χωρίς καμιά συναίνεση και κυρίως , χωρίς καμιά χρησιμότητα , στήθηκε εκεί , προσβάλλοντα βάναυσα την Λιδορικιώτικη αισθητική αλλά και αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία του χωριού μας , σε ..δόξα των καλλιτεχνικών ανησυχιών κάποιων..

   Βέβαια , εκτός της ΄" βρύσης " αυτής , υπάρχουν και πολλά άλλα αυθαίρετα στο Λιδορίκι , τα οποία όλοι τα γνωρίζουν και το συζητάνε κατ' ιδίαν και υπό..τον πλάτανον , αλλά για ευνοήτους λόγους , κανένας δεν προχωράει σε καταγγελία , με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση , ενώ η .." ανοχή " δημιουργεί συνεχώς και καινούρια..αυθαίρετα .

   Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις , ο νέος μας Δήμαρχος , είναι πολιτικός μηχανικός , και φυσικά γνωρίζει πολύ-πολύ καλά , αρκεί λοιπόν να κάνει μια απλή βόλτα απ' τον  Αντώνη ως τις Λάκκες , αλλά και στις γειτονιές μας και θα..καταλάβει...

   Περιμένουμε...

  

       ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ..

 

    Βραχνάς , πληγή..αγιάτρευτη , για τους Λιδορικιώτες , αλλά και για τους επισκέπτες του χωριού μας , το κυκλοφοριακό πρόβλημα , καθημερινό έντονο και...διαρκές , είδικά σε περίοδο καλοκαιριού και γιορτών , η κατάσταση γίνεται  αφόρητη .

   Πολλές και διάφορες οι αιτίες του , με κυριότερη την άναρχη στάθμευση κατά μήκος του μοναδικού κεντρικού μας δρόμου , και με δεδομένη την ανυπαρξία αστυνόμευσης και οριοθέτησης περιοχών στάθμευσης , να γίνεται καθημερινά , η διάβαση από ορισμένα σημέια αδύνατη .

   Η λύση βέβαια είναι γνωστή σε όλους  Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ , που εφαρμόσθηκε μόνο για λίγο , με απόλυτη επιτυχία , αλλά δυστυχώς καταργήθηκε χωρίς κανένας μας να μπορεί να καταλάβει το γιατί .  Βέβαια , οι αρμοδιοϋπεύθυνοι , προβάλανε μιά..φτηνή δικαιολογία , που παραπέμπει ευθέως στις παλιές καλές..ρουσφετο..ψηφοθηρικές εποχές , ισχυρίζονται , τάχαμου ..τάχαμου , πως διαματυρήθηκαν κάποιοι καταστηματάρχες , χωρίς βέβαια ΠΟΤΕ  ΝΑ  ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΟΥΣ , όπως βλέπετε λοιπόν το..πρόβλημα , κι' εδώ , είναι τα..." ΜΑΓΑΖΑ " , λες κί' όποιος θέλει να ψωνίσει δεν μπορεί να σταθμεύσει στο Δημοτικό χώρο , που είναι κάτω απ' τη Βαθειά , και να κάνει τη δουλειά του ..

   Ελπίζουμε , να μην έχουμε την ίδια απάντηση κι' απ' τους καινούριους , που μέχρι προ τινος , φώναζαν για τη χαώδη κυκλοφοριακή κατάσταση , βέβαια , εκτός απ' την μονοδρόμηση , που θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ , θα πρέπει να μελετηθεί κάπως το όλο θέμα κυκλοφορία - στάθμευση , να οριοθετηθούν χώνες στάθμευσης , που θα πρέπει να είναι , κατά την ταπεινή μας  γνώμη , πέρα απ' την ΑΤΕ , κα΄κάτω απ' την ΔΟΥ .

   Κι' αν θέλουν να κάνουν και σωστότερη δουλειά , ας χορηγήσουν κάρτες στάθμευσης , εντός των ζωνών αυτών , στου κατοίκους που μένουν μέσα σ' αυτές , κάτι που γίνεται και στις μεγάλες  πόλεις .

   Βασική όμως προϋπόθεση επιτυχίας των οιποιονδήποτε μέτρων είναι φυσικά η τήρησή τους , που σημαίνει πως πρέπει να..υπάρχει αστυνομία , κάτι [ου μέχρι σήμερα δεν το έχουμε δει...με απότέλεσμα , να παραβιάζοντα ..ασύστολα και..κατ' εξακολούθησιν απογορευτικά σήματα , και δια τί να το κρύψωμεν..άλλωστε , να κυκλοφορούν οδηγώντας πολλοί και διάφοροι , μικροί και..μεγάλοι , άνευ αδείας οδηγήσεως..όπως ακριβώς το διαβάζετε ...και μην ...απορείτε ..

    Δείτε ..."ομορφα " στιγμιότυπα , καθημερινής κυκλοφοριακής ...τρέλας , για των ΄γραφομένων μας το...αληθές ...

 

Αντώνης 18-8-2010 005

Αντώνης 18-8-2010 003

Αντώνης 18-8-2010 008

Κυκλοφοριακό 18-8-09 001

 

     ΤΑ  ΙΕΡΑ  ΚΑΙ ΤΑ  ΟΣΙΑ  ΜΑΣ...

 

Π.Σταθ.Πεντάπολης 18-9 001

280 

  Πάνε κοντά τέσσερα  χρόνια , που φωνάζουμε και ...ματαξαναφωνάζουμε , ..μάλλιασε η γώσσα μας , για τα πάθια του Ηρώου μας , που είναι στο Αλωνάκι . Εκεί στις αρχές του 2007 , αν δεν κάνουμε λάθος , έγινε  " αντικατάσταση " , άγνωστο για ποιό λόγο , των μαρμαροπλακών του ηρώου , μόνο που οι .." καινούριες " είχαν πολλά ορθογραφικά , αλλά και ιστορικά λάθη .

   Είχαν , τότε μάλιστα , ξεσηκωθεί πολλοί χωριανοί μας , που έτυχε να περάσουν και να διαβάσουν . Μετά λοιπόν από διαμαρτυρίες αποκατέστησαν , υποτίθεται , τις.." βλάβες " και τις πλάκες φυσικά , με μαινούριο..κόστος βέβαια , αλλά δεν τις..πέτυχαν όλες τις διορθώσεις και , αν δεν κάνουμε λάθος , ματαξαναεπισκευάστηκε το..ηρώον μας , αλά και πάλι ξέμειναν λάθη , ιστορικά πλέον , που θα 'πρεπε να αποκατσαταθούμ ΑΜΕΣΑ , δε..βαριέσαι , χίλιες φορές το είπαμε και το ματαξαναείπαμε , και όχι μόνο εμείς , αλλά πολλοί χωριανοί μας , τίποτα , η...αλαζονεία στο....μεγαλείο της ...

   Τέλος πάντων ελπίζουμε , να μη έχουμε πάλι  ίδιες Δημοτικές συμπεριφορές , πάντως ματαξανα..θυμίζουμε , πως στην πρόσθια πλάκα , στους " Πεσόντες εν Πολέμοις " , όπως είναι γραμμένο , και στην περίοδο 1941-1944 , αναφέρονται τελείως ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ , και τα ονόματα χωριανών μας , που έχσαν τη ζωή τους πολύ αργότερα , προς το τέλος της δεκαετίας τουβ 50 , και φυσικά όχι.." εν..πολέμοις " , αφού ευτυχώς , οι πόλεμοι είχαν τελειώσει προ πολλού ..

  Ένα άλλο επίσης πρόβλημα του ηρώου μας , είναι η έλλειψη προστατευτικών σιγκλιδωμάτων , με αποτέλεσμα να γίνεται..ξέφραγο αμπέλι , με όλα όσα μπορούν να συμβούν καθημερινά , και είναι πολλά...

   Για το σκοπό αυτό βάλαμε και μιά φωτογραφία παλιότερη , πριν ..παρέμβουν οι.." ..καλλιτέχνες " , που το ηρώο μας ήταν ευπρεπισμένο , μέ κάγκελα αλλά και λουλούδια ..δείτε το...

   

  Πολλά , πάρα πολλά , είναι τα προβλήματα για ...λύσιμο και απ' τα σοβαρότερα το πρόβλημα της  " ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ " , των πλατειών κλπ...αλλά δεν τελειώνουν όλα σε μια μέρα , και αύριο μέρα του Θεού είναι...

                         Να περνάτε καλά .....Κ.-

No comments: