1.7.09

ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο..ΔΙΑΚΟΣ ;

 

image

 

   Πριν από κάμποσες μέρες , ξεκινήσαμε αυτό το…ταξείδι , μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη , σχετικά με το χωριό που γεννήθηκε ο μεγάλος ήρωάς μας , γνωρίζοντας φυσικά τη..αιωνόβια ..διένεξη , μεταξύ Μουσουνίτσας και Αρτοτίνας .

   Είχαμε μάλιστα , τότε , δημοσιεύσει και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών που κατέλιπε  ο πατέρας του Διάκου , ντοκουμέντο που ευγενικά μας έστειλε ένας ερευνητής του θέματος , Αρτοτινός , ο αγαπητός μας κύριος Αθαν.Γεωργ.Βήλος , Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος , απ’ την Αθήνα , συγκεκριμένα απ’ το Χαλάνδρι .

  Ο κύριος Βήλος όμως προχώρησε την ..ευγενική του χειρονομία και..παραπέρα , είχε την καλοσύνη να μας στείλει ολόκληρη..μελέτη , απολύτως τεκμηριωμένη , πάνω στο θέμα , την οποία θα δημοσιεύσουμε ασχολίαστη , και σεις θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας …κι’ αρχίζουμε από απόψε , αφού όμως ευχαριστήσουμε θερμά , και πάλι , το καλό μας πατριώτη και φίλο , τώρα πιά , κ. Βήλο .

Πατρίδα  Διάκου

IMG

IMG_0001

IMG_0002

IMG_0004

 

   Μελετήστε , αγαπημένοι μας φίλοι , την παραπάνω έρευνα , και θα συνεχίσουμε , με σχολιασμό και παράλληλα , άλλα ντοκουμέντα , πάνω , πάντα , στο θέμα μας : Που γεννήθηκε ο Αθαν . Διάκος .

image

      Αρτοτίνα Δωρίδος…

image

    Αθ. Διάκος ( Άνω Μουσουνίτσα )..Παρνασσίδος..

  Τηρώντας ίσες..αποστάσεις , δημοσιεύουμε και τις φωτογραφίες των ..πατρίδων του Διάκου…

 

                      Καλό  σας  βράδυ……..Κ.-

No comments: