19.7.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ…ΛΙΔΟΡΙΚΙ..

    Η   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ ..ΗΜΕΡΑΣ..

IMG_0007

   Αλώνισμα του παλιού καλού..καιρού στο χωριό μας , 1948 , στις Λάκκες , μικροί καο μεγάλοι εν…δράσει…

 

   Καλησπέρα αδέρφια , καλησπέρα Λιδορίκι , καλησπέρα Greece , United States , Switzerland , Italy , Cyprus , Japan , μιά καλησπέρα και στους χθεσινούς μας επισκέπτες από : Athens , Thessaloniki , Chicago Ridge , Nea Smirni , Norman , Kozani , Patrai , Nea Ionia , Emmenbrucke , Macerata  , Rome , Ichikawa , Kallithea , Libertyville , που παρά την ..τρελή ζέστη , ήταν και πάλι..κοντά μας ..

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

200η  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ -  29η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΜΑΚΡΙΝΗΣ  και  ΔΙΟΥ   ΤΩΝ  ΟΣΙΩΝ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ   ΣΗΜΕΡΑ

Γαρυφαλλιά , Δίος , Δίας , Μακρίνα

ΧΡΟΝΙΑ  ΤΟΥς  ΠΟΛΛΑ..

ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ ..

1780 : Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης (πατέρας του Θεοδώρου) κ.α. αγωνιστές, αφού πολιορκήθηκαν στην Μάνη από τους Τούρκους, βγαίνουν από τα οχυρά τους αλλά κατακρεουργούνται από τους εχθρούς. Στην διαμάχη σκοτώθηκαν και δύο ακόμη Κολοκοτρωναίοι.

1821 : Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον Ομέρ Βρυώνη, φτάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους Έλληνες, υπό το Λιβέρι Λιβερόπουλο, να λύσουν την πολιορκία της Ακρόπολης και να καταφύγουν στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα.

1825 : Νέα επίθεση του Κιουταχή κατά του Μεσολογγίου.

1828 : Πρωτόκολλο του Λονδίνου, μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, όπου εξουσιοδοτείται, η δεύτερη να στείλει δυνάμεις της στην Πελοπόννησο για να διώξει τον Ιμπραήμ.

1913 : Νικηφόρος μάχη στο Κιλκίς κατά των Βουλγάρων.

1920 : Το Σώμα Στρατού Εθνικής Άμυνας, αφού ενισχύθηκε από τη Μεραρχία Σμύρνης, προελαύνει και απελευθερώνει όλη την Ανατολική Θράκη, εκτός από μικρή περιοχή ανατολικά της Τσαταλτζας και τη Χερσόνησο της Καλλίπολης.

  Από σήμερα ..εκπέμπουμε απ’ το πανέμορφο χωριό μας , άρτι..αφιχθέντες , δυστυχώς όμως δεν προλάβαμε το σύνέδριο της Δ.Α , που έγινε χθες , και έτσι δεν έχουμε ..ακόμα νέα να σας δώσουμε , πάντως , είδαμε και ..κάτι , που μας χαροποίησε , ο δρόμος του χωριού μας είναι..μισοκαθαρός , ένεκα το…συνέδριο ; …ίσως , πάντως κάτι είναι κι’ αυτό…αλλά συνέδριο γίνεται κάθε..τόσα χρόνια…

eirhnh

…Χρόνια τώρα , η πρωταθλήτριά μας Ειρήνη Κοκκιναρίου , που προπονείται στο χωριό μας , παρακαλάει να μπούν στις Λάκκες δυό προβολείς , γιά να κάνει νυχτερινή προπόνηση , αλλά..δυστυχώς..τίποτα δεν γίνεται , τόσο δύσκολο είναι ; Αλλού παρακαλάνε να έχουν πρωταθλητές κοντά τους , και εμείς τους..διώχνουμε (;)…στη φωτογραφία μας , η Ειρήνη , πρωταθλήτρια Ελλάδος στο δρόμο  3.000 μ , με φυσικά εμπόδια , ενώ γυμνάζεται με το χωριανό μας προπονητή της , Άκη Αναγνώστου , πρωταθλητής κι’ αυτός , στον υπέροχο Καρουτιανό κάμπο .

   Χρόνια και ..χρόνια , το λέμε και το ξαναλέμε , και το έχουν πει και πολλοί άλλοι πριν , γιά τη δημιουργία ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ , στον κάμπο της Καρούτας , αλλά..τίποτα , μήπως , λέμε ..μήπως , αν γινόταν κάτι τέτοιο θα….αμπόδαγε την ..ελεύθερη..διακίνηση των..αδέσποτων ..γελαδιών ; Μιά..σκέψη..κάναμε , γιατί πολλά και διάφορα ..παιχνιδάκια παίζονται στην περιοχή μας , λέτε όμως να είναι αυτός ο λόγος ; ..μην παίρνετε και ..όρκο ..(..ότι δεν είναι …)..

   Κάθε μέρα αδέρφια , διαβάζουμε , βλέπεουμε και ..ακούμε , πως σε διάφορα χωριά , οι τοπικές..εξουσίες , φροντίζουν να εγκαθιστούν το απαραίτητο ηλεκτρονικό ..σύστημα , διαδικτυακή ..ομπρέλα , μάλλον το λένε , ώστε να μπορούν όλοι ελεύθερα να έχουν  INTERNET  , το έχουμε ματαξαναγράψει , και το επαναλαμβάνουμε γιά πολλοστή φορά , μήπως είναι καιρός να το κάνει αυτό και ο Δήμος μας ;

   Καλές οι..μάντρες και οι..μαντρούλες , αλλά ας κάνουμε και κάνα βήμα..μπροστά , τι στο καλό γράφει ο..Παλμός , “..ενεργός δημότης είναι ο..ενημερωμένος..δημότης “ , εκτός αν απ’ την ενημέρωση εξαιρούνται οι..ιστοσελίδες και τα..μπλογκς…λέτε ;

   Απ’ ότι μάθαμε , έφτασε η πρώτη..στολή της μπάντας μας , το ..δείγμα που λένε , άντε και στις..υπόλοιπες , με το καλό…

       Μην ..απομακρυνθείτε ..έχει και συνέχεια…

    Απ’ το πανέμορφο χωριό μας , καταμεσίς , με..αγάπη……Κ.-

No comments: