5.7.09

EΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

Το γεφυράκι της Βαθειάς .

  Το παλιό πέτρινο , πανέμορφο , γεφυράκι , της Βαθειάς , που με την …βοήθεια κάποιων , ..θάφτηκε , όραμα που είχαν οι ..άνθρωποι !!! Φαντάζεσθε να υπήρχε το γεφυράκι , τι ομορφιά θα έδινε στο χωριό μας ; Αλλά….

 

   Καλημέρα αδέρφια , Καλημέρα Λιδορίκι..

  Καλημέρα   Greece , United States , Switzerland , Cyprus , Bulgaria , Australia , United Kingdom , καλημέρα ξενητεμένα μας αδέρφια και φίλοι του Λιδορικιού , καλημέρα σε : Athens , Thessaloniki , Norman , Patrai , Chicago Ridge , Emmenbrucke , Nicosia , Zurich , Mokena , Khania , Kavala , Plovdiv , Sofia , Libertyville , Nea Smirni , Sydney , London , Ayia Paraskevi , Yiannitsa , Veroia , Kastoria , Larisa

 

ΚΥΡΙΑΚΗ   5  ΙΟΥΛΙΟΥ  2009  ΣΗΜΕΡΑ

186η  ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  -  27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανατολή ηλίου  6:08’  , δύση  20:50’

Η  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ…

 

21-3-2009 Bαρούσι - Σερεντέλης 013

 

    ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ…

1821 : Ο Οπλαρχηγός Νικόλαος Στουρνάρης και οι Καπεταναίοι Αθανάσιος Μάνταλος, αδελφοί Λιακαδά κ.ά. κηρύσσουν την Επανάσταση στην Επαρχία Ασπροποτάμου, στην περιοχή της Πίνδου, ανάμεσα στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, όπου και οι πηγές του Αχελώου ποταμού. Στο τέλος όμως του ίδιου μήνα δέχονται ισχυρή τουρκική επίθεση και υποχρεώνονται να συνθηκολογήσουν.

Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων, υπό τον Υποναύαρχο Καρά Αλή, κανονιοβολει σφοδρώς τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση, την οποία αποκρούουν οι Έλληνες επαναστάτες.

Επίθεση 300 Κρητών εναντίον 5.000 Τούρκων, κοντά στην θέση «Φαράγγι Καμπιών», οι οποίοι τρέπονται σε φυγή.

1824 : Ελληνικές δυνάμεις από 600 άντρες με επικεφαλής τους Οπλαρχηγούς Γκούρα, Μαμούρη, Ρούκη και Πρεβεζιάνο δέχονται στην περιοχή του Μαραθώνα επίθεση από 2.000 Γενίτσαρους και 1.00 άλλους Τούρκους του Ομέρ Πασά της Καρύστου. Στην κρίσιμη φάση της μάχης, οι Έλληνες έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους, οι οποίοι άφησαν στο πεδίο της μάχης 260 νεκρούς και τον αρχηγό των Γενιτσάρων Ιμπραήμ.

1867 : Οι Πασάδες της Κρήτης Ομέρ Μεχμέτ και Ρεσίτ εισβάλλουν στα Σφακιά και καταλαμβάνουν το ανατολικό τμήμα της περιοχής. Σύντομα όμως που αντιμετώπιζαν από την τοπική αντίσταση και το ορεινό του έδαφος.

1942 : Εκτελείται απ'τους Γερμανούς στο Εθνικό Σκοπευτήριο, ο υποπλοίαρχος Ηλίας Καζάκος, διότι φυγάδευε Έλληνες στην Μέση Ανατολή.

 

image

 

  Δύσκολη η χθεσινή μέρα αδέρφια , Λιδορικιώτες και Μαυριγιαννιώτες αποχαιρετήσαμε την αγαπημένη πρωτοξαδέρφη , τη Βιολέτα Χαρ .Ζέκιου , ας ειναι αναπαυμένη ..και μεις παίρνουμε πάλι το δρόμο γιά ..Αθήνα , απ’ όπου και θα συνεχίσουμε την…εκπομπή μας , αλλά..αργότερα ..

               Να περνάτε  καλά ………Κ.-

No comments: