30.7.09

ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…ΕΔΩ..ΛΙΔΟΡΙΚΙ…

 

   Καλησπέρα  αδέρφια , καλησπέρα  Greece , United States , Switzerland , Cyprus , Canada , United Kingdom , καλησπέρα ξενητεμένοι Ελληνολιδορικιώτες και φίλοι της Λιδορικιώτικης σελίδας σε : Athens , Thessaloniki , Chicago Ridge , Patrai , Iraklion , Nicosia , Ostermundigen , Sparti , Kallithea , Larisa , Ioannina , Atlanta , Kifisia , Nikaia , Kavala , Nea Smirni , Kozani , New Brunswick , Albuquerque , Clarkson , Birmingham , Mokena , Amfissa , Zurich , να είστε όλοι καλά .

    Η  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ…

Λάζαρα - ταμπέλες 008

  Η τύχη σήμερα , μας …έβγαλε μιά όμορφη φωτογραφία από ..ενα..πανέμορφο μπουκέτο ..Λιδορικιωτοπούλες , που λένε τα…Λάζαρα .

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ  -  211η ΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ – 31η ΒΔΟΜΑΔΑ . ΑΝΑΤΟΛΗ  ΗΛΙΟΥ   6:26’  -  ΔΥΑΣΗ  20:36’

· Μνήμη μάρτυρος Ιουλλίτης από την Καππαδοκία , Σίλα , Ανδρονίκου .

     ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ   ΣΗΜΕΡΑ

  Ανδρόνικος , Ανδρονίκη  -  ΧΡΟΝΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΟΛΛΑ ..

   ΣΑΝ    ΣΗΜΕΡΑ…

1824 : Ο Στόλος μας, με αρχηγό το Σαχτούρη καταναυμαχεί τον Τουρκικό Στόλο στα παράλια της Σάμου. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας οι Έλληνες συνέλαβαν 3 τουρκικά πλοία και βύθισαν πολλά άλλα. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 12.000 άντρες. Ο Τουρκικός Στόλος έπαθε πανωλεθρία κατά την καταδίωξη του προς τις μικρασιατικές ακτές.

1906 : Άτακτα τμήματα Βουλγάρων επιτίθενται εναντίον των ελληνικών σχολείων και εκκλησιών της Αγχιάλου και παρά τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της και την παρουσία χωροφυλακής πυρπολούν μεγάλο μέρος της πόλης. Ανάλογες καταστροφές έγιναν σ'όλα τα κέντρα του Ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας.

1907 : Τμήμα του ανταρτικού σώματος του Δουμπιώτη, υπό τους Λοχίες Λούρο και Κορδίστα, διαλύει συμμορία κομιτατζήδων κοντά στη θέση Ξηροβούνι, ανάμεσα στο Ξηρολίβαδο και την Κουμαριά της περιοχής της Βέροιας και κατορθώνει να εξοντώσει τον αρχικομιτατζή Κασάπτσε, που ήταν εμπνευστής της παγίδευσης και του απαγχονισμού του Ανθυπολοχαγού Αγαπηνού (Άγρα)

 

   Επανήλθαμε στην …έδρα μας , στο χωριό μας , μακριά απ’ τη ζέστη και τη …μούχλα της Αθήνας..και το βραδάκι θα ..χορτάσουμε δροσούλα , εδώ όμως μας περίμενε μιά πολύ ευχάριστη…μαχαιριά ..μετά τα χθεσινά ..πολιτιστικά νέα , με τους..κολιέδες και τα ..σχετικά τους , βρήκαμε ένα καλαίσθητο πρόγραμμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ  ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑΣ , που μας ..μετρίασε την αγανάκτηση και την ντροπή απ’ τούς..κολιέδες και τα…βραχιόλια…Δείτε…

Ποτιδάνεια  1

…και νοιώστε περηφάνεια γιά τους αγαπημένους μας κοντοπατριώτες της ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑΣ..το αξίζουνν…

   Τη…λύπη σας , κρατήστε την …θα σας…χρειασθεί..γι΄αργότερα ….

  Σε άλλο σχόλιό μας αδέρφια , θα  έχουμε , γιά ενημρωσή σας , τον πλήρες πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ποτιδάνειας , που και φέτος είναι..εξαιρετικό…παράλληλα θα σας έχουμε και το αντίστοιχο πρόγραμμα , των χωριών του Δήμου μας…

   Κακά τα ψέματα , αδέρφια , ξεχωρίζει το…βελούδο απ’ το…ντρίλι…

                Προς το παρόν να περνάτε καλά…

                  Απ’ το χωριό μας με αγάπη ……Κ.-

No comments: