29.9.13

ΔΩΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ ΣΤΑ…ΠΕΤΑΧΤΑ

Απ’ την  ‘Ωρα της  Φωκίδας

”®¼¿Â ”ÉÁ¯´±Â_thumb[2]

Το παράπονο του Δημάρχου

3


Το δικό παράπονο εκφράζει ο κ. Βασίλης Νικολέτος, πρώην δήμαρχος Βαρδουσίων, για τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Μιλώντας στην εφημερίδα μας τόνισε ότι άφησε δώδεκα μελέτες και δεν ολοκληρώθηκε καμία. Πάντως, από όσα λέει παρακάτω, περί
στήριξης υποψηφίου, μου φαίνεται ότι «κλείνει το μάτι» σε κάποιον πολύ γνωστό.
Εσείς τι λέτε;

                                  *                *


Δεν του βγαίνει


Μια που μιλάμε για Δωρίδα, δεν το κόβω να γίνεται η πολυσυζητημένη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρά τις φιλότιμες, ομολογουμένως, προσπάθειες του κ. Παπαγεωργίου, δεν φαίνεται να υπάρχει ανταπόκριση. Εκτός και αν αλλάξει ο νόμος και δεν χρειάζονται οπωσδήποτε οι υποψήφιοι τα 170 άτομα για πλήρες ψηφοδέλτιο. Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει ο κ. Παπαγεωργίου, αν δεν γίνει ο πολυαναμενόμενος συνδυασμός; Μήπως έχουν βάση οι φήμες που ισχυρίζονται ότι τελικά θα αναγκαστεί να γυρίσει στη ζεστή πολιτική αγκαλιά του νυν Δημάρχου;

                               *                  *

Δήμος Δωρίδας:


Μόνος του “τρέχει” ο Γ.Καπεντζώνης
-Τα μπερδέματα στη ΝΔ και η δυσκολίες στην συγκρότηση παράταξης ΣΥΡΙΖΑ
-Τι περιμένουν και τι επιδιώκουν οι κ. Μ.Κόκκινος, Τ.Παγώνης και Γ.Κουλούλας.
-Στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου θα αναγκαστεί να συμμετάσχει τελικά ο κ. Π.Παπαγεωργίου;

Το εκλογικό κλίμα έχει ζεσταθεί για τα καλά και στο δήμο Δωρίδας , δεδομένου ότι οι δημοτικές εκλογές τραβούν πάντα τα φώτα
πάνω τους, λόγω του τοπικού τους χαρακτήρα και ενδιαφέροντος.

   Ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είναι προς το παρόν ο μόνος σίγουρος υποψήφιος και με το πλεονέκτημα του εκλεγμένου μπορεί να κάνει ανενόχλητος την προεκλογική του καμπάνια. Το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί παντού, σε όλα τα χωριά και να δει όσους μένουν μόνιμα στην Αθήνα, ενώ έχει καθιερώσει από πέρυσι, ειδικά για αυτόν το σκοπό, μια επίσκεψη το μήνα στην Αθήνα.
   Παράλληλα, μέσα από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο τελεί πρόεδρος, γίνεται ευρύτερα γνωστός σε πολλές περιοχές της χώρας, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους πόντους.
   Η αδυναμία που παρουσίασε ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα των έργων, φαίνεται ότι οδεύει προς επίλυση, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προετοιμάζονται αρκετά για δημοπράτηση. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του, δίχως μεγάλες κόντρες και αντιπάθειες, ενώ πολύ έξυπνα κράτησε αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στην προηγούμενη κάθοδό του, μη διστάζοντας να βάλει απέναντι τον τότε γραμματέα κ. Νίκο Πέτρου, τον οποίο αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Η περίπτωση Καπεντζώνη δυσκολεύει πολύ τα πράγματα για τους αντιπάλους του.
   Το ήδη δύσκολο κλίμα επιτείνουν το τελευταίο διάστημα μάλιστα, τα μπερδέματα κυρίως στο χώρο της ΝΔ, με έναν ενδιαφερόμενο να δηλώνει ανοικτά, αλλά όχι καθαρά, τις προθέσεις του και με άλλον έναν να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει πίσω. Σαφώς, ο λόγος για τους κ. Μπάμπη Κόκκινο και Τάσο Παγώνη, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ο πρώτος δείχνει πρόθυμος να κατεβεί υποψήφιος και ο δεύτερος θέλει οπωσδήποτε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο, θεωρώντας δεδομένο ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία.
   Ο κ. Κόκκινος, δείχνει μεν να ενδιαφέρεται για τη Δωρίδα, αλλά λοξοκοιτώντας την, αφού εξακολουθεί να έχει στραμμένο το βλέμμα στη θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Ο ίδιος, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εκφράσει ανοικτά την υποψηφιότητά του στη Δωρίδα, μέχρι να δει τι θα γίνει με τις περιφέρειες.

    Ομοϊδεάτες του εκτιμούν ότι αναγκάστηκε να στραφεί στη Δωρίδα, υπό το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το μοίρασμα των περιφερειών, που είναι πιθανόν να τον αφήσει εκτός αυτοδιοίκησης. Θεωρούν όμως ότι σε περίπτωση προοπτικής υποψηφιότητάς του στο Νότιο Αιγαίο δεν θα τεθεί θέμα Δωρίδας.
   Το εκλογικό κλίμα έχει ζεσταθεί για τα καλά και στο δήμο Δωρίδα, δεδομένου ότι οι δημοτικές εκλογές τραβούν πάντα τα φώτα πάνω τους, λόγω του τοπικού τους χαρακτήρα και ενδιαφέροντος.

κατάλογος

1

2

 

4

                              *                    *

Βασίλης Νικολέτος: «Παρέδωσα 12 μελέτες
και δεν υλοποιήθηκε ούτε μια»


Την πικρία του για τη πορεία της Δημοτικής Αρχής στη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Νικολέτος σε δήλωσή του, υποστηρίζοντας τα ακόλουθα:
Όπως είχα προβλέψει ο «Καλλικράτης» δεν πέτυχε, ούτε στο Δήμο Δωρίδος. Για το Δήμο μας τουλάχιστον κύρια αιτία είναι οι αποστάσεις και η πολυπλοκότητα του συστήματος διοίκησης. Αυτά, ανεξαρτήτως της εμπειρίας και του ενδιαφέροντος των διοικούντων.
   Για τη δημοτική ενότητα Βαρδουσίων έχω να πω ότι από τις δώδεκα (12) ολοκληρωμένες μελέτες που παρέδωσα στο νέο Δήμαρχο, καμία δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Μόνο δύο έργα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Βαρδουσίων συνεχίστηκαν το 2013. Είναι η ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου Πενταγιών και η συνέχιση ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Διχώρι.
   Όσον αφορά το προτιμώμενο από εμένα πρόσωπο για υποψήφιο Δήμαρχο, δεν θα μπω σε ονοματολογία. Θα υποστηρίξω εκείνον τον υποψήφιο που θα διαθέτει αποδεδειγμένα, ικανότητα διοίκησης, θέληση για εργασία και προσφορά και αφοσίωση στον τόπο μας.

   Στελέχη πάντως της ΝΔ που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του κ. Παγώνη, στο πρόσωπο του κ. Κόκκινου βλέπουν τον πολιτικό μεσσία της περιοχής., καθώς εκτιμούν ότι στηρίζεται από τους κκ Ανδρεουλάκο και Γκελεστάθη που κάποιοι θεωρούν ακόμη ισχυρούς πολιτικούς άνδρες της περιοχής. Το πρόσωπό του φαίνεται να καλλιεργεί ελπίδες και προσδοκίες για καλύτερο αποτέλεσμα στο δήμο, αλλά και που μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ενότητα.
   Τώρα, πόσα κομμάτια μπορεί να ενώσει αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Και αυτό φυσικά έχει να κάνει με τον κ. Τάσο Παγώνη, ο οποίος είναι αποφασισμένος για αυτόνομη κάθοδο και το δηλώνει δημόσια, παρά τους ισχυρισμούς του περιβάλλοντος Κόκκινου περί του αντιθέτου και περί δήθεν πρόθεσης του να μπει δεύτερος. Ο κ. Παγώνης, φέρεται να μην ανακοινώνει ακόμη επίσημα την υποψηφιότητά του, αφενός για την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφετέρου γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον ενδιαφέρει η περίπτωση του πρώην Δημάρχου Γιώργου Κουλούλα. Φέρεται να πιστεύει ότι αν εξασφαλίσει τη συνεργασία του κ. Κουλούλα έχει πετύχει τη μισή νίκη για το δήμο Δωρίδας. Ενδεχομένως και να έχει δίκιο, αφού ο πρώην δήμαρχος Λιδωρικίου εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι το ισχυρότερο πολιτικό πρόσωπο από το χώρο της ΝΔ στην περιοχή. Στο ενεργητικό του έχει μόνο νίκες, ενώ παροπλίστηκε από το ίδιο του το κόμμα, δίχως να καταγράψει ήττα. Ο ίδιος θέλει να είναι υποψήφιος και για όσους τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι του είναι πολύ εύκολο να βρει τους 170 υποψηφίους για να στελεχώσει πλήρη συνδυασμό. Ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένος να αιτηθεί χρίσμα και μάλιστα σε διαδικασίες που θεωρεί στημένες, αφού ξέρει καλά ότι ο υποψήφιος θα επιλεγεί με βάση το πόσο είναι αρεστός σε αυτούς που θα επιλέξουν. Βάσει αυτής της λογικής θεωρείται παντελώς αδύνατη η υποψηφιότητά του, αφού δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να του ζητηθεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου.
   Κάποιοι πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον κ. Παγώνη ή τον κ. Κόκκινο, υποστηρίζοντας την άποψη ότι δεν θέλει να παραμείνει για μια ακόμη πενταετία εκτός αυτοδιοίκησης.
   Στα άλλα στρατόπεδα δεν φαίνεται να έχουμε μεγάλες ανατροπές από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, καθώς το ΚΚΕ θα προχωρήσει με τον κ. Χρήστο Τριανταφύλλου που έχει έτοιμη την παράταξή του, με τις αναγκαίες ανανεώσεις εννοείται.
   Οι όποιες προσπάθειες του κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου να κινηθεί για τη στελέχωση ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι στιγμής φαίνεται να πέφτουν στο κενό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε.
   Κάποιοι μάλιστα από τώρα στοιχηματίζουν ότι δεν θα τα καταφέρει και θα αναγκαστεί να επιστρέψει στη δημοτική παράταξη Καπεντζώνη. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι για το λόγο αυτό δεν έχει ακόμη διαχωρίσει τη θέση του. Οι φιλόδοξες εξαγγελίες πάντως για τη συγκεκριμένη κίνηση, μέχρι τώρα έχουν διαψευστεί.
   Σίγουρα πάντως μέσα στον επόμενο μήνα τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει, αν και ο νυν δήμαρχος έχει κάθε λόγο να κοιμάται ήσυχος .

No comments: