28.7.11

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΙΚΚΙΝΙΣΤΟ

.....Τα πάντα για το χωριό μας....

Απ’ την αγαπητή Γιωτα  Γεροδήμου και φυσικά απ’ την Ελαία Φωκίδας , πήραμεκαι δημοσιεύουμε  για  σας ,  ΔΥΟ..”  πεντανόστιμες “ συνταγές που είναι και για ..παράλιους αλλά και  για ..ορεινούς .

Ευχαριστούμε θερμά  τη Γιώτα , και  ευχόμαστε καλή  επιτυχία  και …καλοφάγωτα …Κ.Κ.-

 

 

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 Giota Gerodimou

1 χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
3-4 φρέσκιες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.
Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι και να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , την δάφνηκαι το κρασί. Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 50’.
Τα μακαρόνια μπορούμε να τα βράσουμε ξεχωριστά ή να τα βράσουμε μέσα στο χταπόδι.
Εναλλακτικά μέσα στην σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε χοντροκομμένες πατάτες.
Tip για εργαζόμενες νοικοκυρές:
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω όταν μαγειρεύω από το προηγούμενο βράδυ ή από το πρωί της ίδιας μέρας είναι ότι τα μακαρόνια όταν μαγειρεύονται μέσα σε κοκκινιστό κρέας μετά από λίγη ώρα λασπώνουν και «ρουφάνε» όλο το ζουμί. Οπότε το μεσημέρι δεν είναι πολύ ζουμερό το φαγητό και δεν ζεσταίνεται εύκολα.
Ένα τρυκ που μου είπαν σε ένα εστιατόριο είναι να μαγειρεύω ξεχωριστά το κοκκινιστό και ξεχωριστά τα μακαρόνια. Όταν κρυώσουν και τα δύο τα ενοποιώ και τα ζυμαρικά δεν λασπώνουν όταν τα ζεσταθούν το μεσημέρι.


Εικόνα

Giota Gerodimou
 

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Δημιουργία απάντησης

1 δημοσίευση • Σελίδα 1 από 1

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ-ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Δημοσίευσηαπό Giota Gerodimou » 19 Ιούλ 2011 22:54

Ένα δύσκολο κρέας ,επειδή είναι σκληρό, είναι το πρόβατο.
Το βράζουμε 15' και κατόπιν το πλένουμε με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρέας και έπειτα 4-5 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλάτι, πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλα και νερό.
Βράζουμε για 1 ώρα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ρίχνουμε το κρέας με τα υγρά του και ένα 1/2 πακέτο κριθαράκι ψιλό. Ψήνουμε για 45'-50'
Κατά την διάρκεια , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί το κρέας.
Το λίπος προσθέρει απίστευτη νοστιμιά.
Σερβίρουμε με μιζύθρα.
Εικόνα

No comments: