Πώς θα καταλάβεις αν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο;
Πείτε μου αν δεν σας έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό η σκέψη «και τώρα είναι έτοιμο ή μήπως δεν έσφιξε αρκετά»;
Ένα απλό κόπλο για να καταλάβεις αν έχει γίνει σφιχτό ή είναι μελάτο είναι να το… στριφογυρίσεις. Το σφιχτό βραστό αυγό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, όταν το περιστρέφεις με σε μια λεία επιφάνεια. Αντίθετα το μελάτο, δεν κάνει πλήρεις περιστροφές και ταλαντεύεται από τη μύτη του μέχρη το πίσω μέρος.
Βέβαια υπάρχει και το μυστικό του λεπτού. 1 μόλις λεπτό σε νερό που κοχλάζει θα σου δώσει τέλειο ψημμένο ασπράδι και μελάτο κρόκο. Αν θέλεις το αυγό να βράσει τελείως, άφησέ το τουλάχιστον 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει!
No comments:
Post a Comment