24.12.13

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

keik

 

Πως φτιάχνουμε αυτό το αριστούργημα

Χτυπάμε αλύπητα το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν

Προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά το αυγό και τον κρόκο και μετά το κρασί.

Περνάμε από σίτα το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και την κανέλα.

Στο μίξερ προσθέτουμε το μισό μείγμα των στερεών και με μια σπάτουλα προσθέτουμε και ανακατεύουμε το υπόλοιπο. Βάζουμε σε μια μικρή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Τα υπόλοιπα 3 υλικά τα χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψουν και τα χρησιμοποιούμε αν θέλουμε σαν επικάλυψη για το κέικ… Μια κουταλιά δίπλα σε κάθε φέτα κέικ το κάνει ακόμα πιο υπέροχο.

Αυτά είναι τα απαραίτητα υλικά, όπως τα αναφέρει oisyntagesmou.gr και ο Άκης Πετρετζίκης

  • 90 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
  • 180 ml κρασί κόκκινο
  • 2 βανίλιες
  • 140 γραμμάρια αλεύρι
  • 40 γραμμάρια κακάο
  • 3/4 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 http://www.tsantiri.gr/

No comments: