Απευθυνόμαστε , αδέρφια , σε..όλους τους..συναδέλφους..παραγωγούς..οπωροκηπευτικών , σήμερα μας έδωσαν μιά συνταγή για λιαστές τομάτες , και θεωρήσαμε σκόπιμο να σας τη δώσουμε , γιατί είναι και πολύ-πολύ εύκολη .
Λ Ι Α Σ Τ Ε Σ.....Τ Ο Μ Α Τ Ε Σ .
Διαλέγουμε ώριμες και γερές τομάτες , τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά . Τις χωρίζουμε στη μέση και με το κομμένο μέρος προς τα πάνω , τις βάζουμε πάνω σε μιά σανίδα , τις πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι , να μοιάζουν με...χιονισμένες , και τις αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να ξεραθούν , να ζαρώσουν και να γίνουν λεπτές .
Τις μαζεύουμε , τις περνάμε σε χοντρό νήμα , τις αρμαθιάζουμε , και τις κρεμάμε , αν δούμε πως έχουν ακόμα λίγη υγρασία , τις βάζουμε γιά 15-20 λεπτά σε σιγανό φούρνο , όταν στεγνώσουν εντελώς , κλείστε τις σε βαμβακερές σακκούλες και κρεμάστε τις σε σκοτεινό και δροσερό μέρος . Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε , βγάλτε μερικές βάλτε τις σε μπόλικο νερό , γιά ναφουσκώσουν και ξαλμυρίσουν , ξεπλύντε τις , στραγγίστε τις καλά και....καλοφάγωτες....
Μπορείτε να τις τηγανίσετε , με αλεύρι η χυλό , σε καυτό λάδι , ακόμα χρησιμοποιήστε τις σε μακαρονάδες , σαλάτες και σε ψωμιά , δίνουν μιά ξεχωριστή νοστιμιά...καλή επιτυχία και...καλη όρεξη , βεβαίως ...βεβαίως............Κ.-
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment