Νέες ισχυρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό έχει ήδη προκαλέσει η απόφαση του ΣτΕ με το Μαξίμου να ανασυντάσσεται προκειμένου να μην χάσει έδαφος σε σχέση με τη Ν.Δ.
Αντώνης Αντζολέτος
Οκτώβριος 28 2016 11:35
Πιθανότατα την Τρίτη να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στο κόκκινο και το Μαξίμου να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια στη χθεσινοβραδινή δεύτερη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμα και σε επικοινωνιακό επίπεδο στην Ηρώδου Αττικού επιθυμούν να δείξουν πως εξακολουθούν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρωταρχικός στόχος είναι η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Επιχειρώντας μια αλλαγή στρατηγικής από την κυβέρνηση επέλεξαν να «ρίξουν το μπαλάκι» για άλλη μια φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την συγκρότηση του ΕΣΡ. Η διάσκεψη των Προέδρων θα προηγηθεί της κατάθεσης του νομοσχεδίου με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να καταδείξει δυο πράγματα:
1. Η κυβέρνηση σέβεται και δεσμεύεται από την απόφαση της δικαιοσύνης για συγκρότηση του ΕΣΡ, αν και δεν συμφωνεί με τη κρίση της.
2. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα η Ν.Δ είναι αυτά που «τορπιλίζουν» για άλλη μια φορά την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί, εκτός απροόπτου με την μορφή του κατεπείγοντος, με την σύγκρουση στην Βουλή να αναμένεται να είναι σφοδρή στο ανώτατο επίπεδο. Προσωπικό στοίχημα αποτελεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τον Νίκο Παππά ο οποίος θα επιμείνει στην ανάγκη διαμόρφωσης του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη έστω και με τους νέους όρους που έχουν τεθεί. «Χάσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο», δήλωναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο NEWS 247 με την κοινοβουλευτική ομάδα να εμφανίζεται αρραγής και στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.
Μπορεί ο ανασχηματισμός να φαίνεται να πηγαίνει πιο πίσω, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάντα στα χέρια του το «χαρτί» του αιφνιδιασμού, όμως η ατζέντα της κυβέρνησης για τον Νοέμβριο είναι βαριά.
Το μπρα ντε φερ του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι σκληρό, ενώ τα δημοσιονομικά, η χρηματοδότηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης και τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθια» των συζητήσεων με τους δανειστές.
Παράλληλα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον για την άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου μια ημέρα μετά την επάνοδο των δανειστών για τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.
news247.gr
No comments:
Post a Comment