2.11.09

ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΣΤΟ..ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..

 

          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΔΙΑΚΟΣ ..

   Κάθε καλοκαίρι , πάνω στις ..λάκκες , της Β.Δ Δωρίδας , οι συμπατριώτες μας , της απέναντι ..πλευράς , κάνουν το καθιερωμένο τους Συνέδριο , κάτι σαν το ..παλιό..Πανδωρικό Συνέδριο , που από χρόνια έχει…σβύσει..

   Προσωπική , ..ρομαντική ίσως , άποψη , είναι πως το Πανδωρικό Συνέδριο , ΠΡΕΠΕΙ να..αναβιώσει , γιά πολλούς και διαφόρους , ουσιαστικούς , λόγους , που..οσημέραι γίνονται και πιό..ορατοί , βέβαια , τότε , παλιά δηλαδή , ήταν..ζωντανή και η..Δωρική Αδελφότητα , που όλο και κάτι..πρόσφερε , τώρα…αγνοείται η…τύχη της , δυστυχώς , και δεν είναι προσωπική  μας , μόνο , άποψη , όοοχι , αλλα΄μιά ..πεποίθηση ..σχεδόν ..καθολική ανάμεσα στους Δωριείς , το..γιατί ;…Ας μη το συζητήσουμε απόψε …

   Στο φετινό , λοιπόν συνέδριο , που δυστυχώς δεν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε , ειπώθηκαν πολλά και γιά θέματα διάφορα , εμείς απόψε θα σταθούμε , σε ένα..ταξείδι στην Δωρική ιστορία , με την παρουσίαση και ..σκιαγράφηση , του μεγάλου μας ήρωα του 1821 , του Αθανάσιου  Διάκου .

   Ο αγαπητός μας φίλος , κ. Αθαν . Βήλος , παθιασμένος..Αρτοτινός αλλά και..Δωριέας , είχε την καλοσύνη να μας στείλει , το φυλλάδιο του Συνεδρίου , αλλά και της πολύ..εμπεριστατωμένης εργασίας του , σχετικά με τον ήρωά μας , τον ευχαριστούμε θερνά , και σας την παρουσιάζουμε ….

 Aθ.Διάκος

1

IMG_0001

IMG_0002

IMG_0003

IMG_0004

IMG_0005

IMG_0006

    Πιστεύουμε , πως η εγασία αυτή του αγαπητού μας φίλου , είναι πολύ  χρήσιμη  , και θα βοηθήσει στο να μάθουμε , από..πρώτο χέρι , κάποιες άγνωστες , ίσως , λεπτομέρειες απ’ τη ζωή του ήρωά μας..

   Ευχαριστώντας , και πάλι , τον κ. Βήλο , σας ευχόμαστε  να περάσετε ένα όμορφο   βράδυ ………Κ.-

No comments: