Στο πιάτο σου...
Υλικά συνταγής
- ½ λάχανο μικρό τριμμένο
- 1 καρότο μικρό τριμμένο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φετάκια
- 1 τόνος (κονσέρβα)
- 1 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη τριμμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός τους)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά με άφθονο νερό και τα κόβουμε. Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο με αλάτι. Τα ξεπλένουμε με λίγο νερό κρύο και τα αφήνουμε σε τρυπητό για δέκα λεπτά να στραγγίσει. Βάζουμε σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε με τον τόνο, το ελαιόλαδο, τη μισή λουίζα, το λεμόνι και το πιπέρι.
- Τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη λουίζα και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες;
-
Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό η βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας
Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
-
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό,...
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/tonosalata-loyiza-lahano#sthash.ZsTPO5kT.dpuf
No comments:
Post a Comment