Στο πιάτο σου...
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μανιτάρια λευκά
- 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 30γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ φλιτζ. κόκκινο γλυκό κρασί
- 1 λεμόνι ( ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό να μαλακώσουν για 20 λεπτά περίπου.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τότε τα πορτσίνι μαζί με το νερό τους.
- Μόλις σωθεί το νερό και πάρουν λίγο χρώμα τα μανιτάρια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το λεμόνι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για λιγότερο από 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Αυτό το ήξερες;
-
Οι ευεργετικές ιδιότητες των μανιταριών
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη....
- See more at: http://www.cooklos.gr/syntages/tigania-manitarion-glyko-krasi#sthash.dvluFk6B.dpuf
No comments:
Post a Comment