25.1.17

ΠΡΟΣTΙΜΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΒΟΣΚΗΣΗ ΣΗ ΔΩΡΙΔΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Γεώργιος Δ. Καλαντζής , Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φιλοθέης και μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δωρίδας:

Ημερομηνία δημοσίευσης:24/01/2017



Για το νέο πρόστιμο 1000 ευρώ με αναστολή που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Δωρίδας ενάντια στον κτηνοτρόφο κ. Β. Θεοδορόπουλο τα ζώα του οποίου φέρονται να εισβάλλουν συνεχώς εντός της Τ.Κ. Φιλοθέης Δωρίδας μας ενημερώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλοθέης και μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Δωρίδας κ. Γ. Καλατζής Αναλυτικά η επιστολή του
ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
στον κτηνοτρόφο για την αυθαίρετη βοσκή στη Δωρίδα
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Δωρίδος, στη συνεδρίαση της 16/01/2017 στο Λιδωρίκι, έδειξε επιείκεια απέναντι στον πασίγνωστο κτηνοτρόφο κ. Βασίλειο Θεοδωρόπουλο (που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο), κατά την συζήτηση του θέματος «περί επιβολής προστίμου αυθαίρετης βοσκής των βοοειδών του στην Τ.Κ. Φιλοθέης». 
Τελικώς το αρχικό προτεινόμενο πρόστιμο των 16.000 € μετατράπηκε σε 1.000 €, ύστερα και από δέσμευση του ίδιου του κτηνοτρόφου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τα βοοειδή του δεν θα ξαναπάνε στην Τ.Κ. Φιλοθέης και ότι δεν θα δημιουργήσει ξανά προβλήματα στη Δωρίδα. Σε περίπτωση που τα ζώα του συλληφθούν ανεπιτήρητα να βόσκουν ή να περιφέρονται στην Τ.Κ. Φιλοθέης, τότε το πρόστιμο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης θα είναι πολλαπλάσιο των 16.000 Ευρώ. Δηλαδή του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο με αναστολή, μήπως και συμμορφωθεί.Ο χρόνος θα δείξει, αλλά όλοι σχεδόν πιστεύουν ότι πάλι τα ζώα του, θα τα αφήσει ελεύθερα και ανεπιτήρητα να βόσκουν και ότι σύντομα μέσα στο 2017 το Δ.Σ. θα ξανασυζητήσει θέμα του για επιβολή προστίμου αυθαίρετης βόσκησης των ζώων του. 
Ας δούμε αναλυτικότερα πως εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Δωρίδος.
1. ΑΝΤ/ΡΧΟΣ Κ. ΦΛΕΤΟΥΡΗΣ. Πρότεινε πρόστιμο 16.000 €
Ο εισηγητής του θέματος της ημερήσιας διάταξης Αντ/ρχος κ. Κων. Φλετούρης, αφού ανέγνωσε την διαπιστωτική πράξη που συνέταξε η Επιτροπή αυθαίρετης βοσκής του Δήμου, για την αυθαίρετη βόσκηση των ανεπιτήρητων βοοειδών του Β. Θεοδωρόπουλου εντός του οικισμού της Τ.Κ. Φιλοθέης (Σαββατόβραδό 10 Σεπτεμβρίου) και το αντίστοιχο έγγραφο του συμβάντος από το Α.Τ. Ευπαλίου (όπου είχε μεταβεί με περιπολικό στον τόπο του συμβάντος) πρότεινε την επιβολή προστίμου των 16.000 €, καθ’ ότι ο συγκεκριμένος κατ’ εξακολούθηση παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας βοσκοτόπων του Δήμου και ότι είναι υπότροπος για όγδοη φορά.
2. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Τόσον ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κουλούλας, όσο και οι υπόλοιποι Δημοτικοί σύμβουλοι υιοθετώντας την πρόταση της πλειοψηφίας ζήτησαν να πληροφορηθούν, γιατί ο Δήμος, αφ’ ενός μεν δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες για την είσπραξη, έστω και μέρους των 92.000 € (πρόστιμα που έχει επιβάλλει με παλαιότερες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο) και αφ’ ετέρου δεν έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του κτηνοτρόφου. «Αργήσατε κ. Δήμαρχε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Κουλούλας.
3. ΔΗΜΑΡΧΟΣ. 
“Ξεκίνησε η κατάσχεση τραπεζικών του λογαριασμών”
Ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που έχει δημιουργήσει – ακόμη και από τον πρώην Δήμο Ευπαλίου – ο συγκεκριμένος αυτός κτηνοτρόφος, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και πρόσφατα για πρώτη φορά έγινε κατάσχεση ποσού 6.750 € ύστερα από ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου και ότι έχουν ορισθεί δικηγόροι για την υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου, στις ενστάσεις του κ. Β. Θεοδωρόπουλου στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.
Το γεγονός αυτό,που είναι προς την θετική κατεύθυνση, χαιρετίσθηκε απ’ όλους και ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους της Φιλοθέης που πήραν μέρος στην συζήτηση. 
4. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος της Επιτροπής αυθαίρετης βοσκής.
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλοθέης κ. Ανδρέας Καλαντζής στην τοποθέτησή του, αφ’ ενός μεν κατέθεσε τέσσερις υπεύθυνες δηλώσεις των κατοίκων του χωριού που είδαν τα βοοειδή εντός του οικισμού, αφ’ ετέρου μίλησε για τον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος, καθ’ ότι τακτικά διερχόμενος μέσα από το χωριό με την μοτοσυκλέτα του, φέρει μαζί του και χιαστί στον ώμο του ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα). Στην συνέχεια μιλώντας για την δικαστική διένεξή του με τον Β. Θεοδωρόπουλο (είναι γνωστές οι απειλές της ζωής με μαχαίρι και όπλο) διάβασε επιστολή παραίτησής του, από μέλος της Επιτροπής αυθαίρετης βοσκής του Δήμου για λόγους προστασίας της ζωής του από τον κτηνοτρόφο αυτόν, καθ’ ότι τώρα τελευταία, όπως είπε, προχώρησε σε καταγγελίες σε βάρος των συμφερόντων του χωριού.
5. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλοθέης (πρώην Αντ/ρχος Ευπαλίου) μετέφερε την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων, καθ’ ότι ο κτηνοτρόφος αυτός έχει γίνει καθεστώς ανομίας με την αυθαίρετη βόσκηση των ζώων του και ότι αποτελεί επί χρόνια, μάστιγα και μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα στην Ν.Δ. Δωρίδα.
Ζήτησε, όμως από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει και την ανθρώπινη πλευρά του θέματος, ώστε να μην φαίνεται ότι εκδικείται από τα υψηλά πρόστιμα που του έχει επιβάλλει (συνολικά 130.000 € Δήμος Δωρίδος και πρώην Δήμος Ευπαλίου) να δείξει επιείκεια και να δώσει μια ευκαιρία στον κτηνοτρόφο να συμμορφωθεί, αρκεί τα ζώα του να μην ξαναμπούνε στην Φιλοθέη και να μην ξαναδημιουργήσει προβλήματα. Απευθυνόμενος στον κ. Βασ. Θεοδωρόπουλο του πρότεινε να προσλάβει έναν έμμισθο βοσκό για την φύλαξη των ζώων των, όπως του έχουν πει στο παρελθόν και τόσοι άλλοι, ώστε να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα στον Δήμο και στους δημότες. Η πρόταση αυτή φάνηκε να γίνεται αποδεκτή από το σώμα και έδωσε μια νέα ευκαιρία για συνεννόηση και συμβιβασμό.
6. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Καπεντζώνης αξιοποιώντας το δημιουργηθέν θετικό κλίμα πρότεινε ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ και από 16.000 € να γίνει 1.000 € με την προϋπόθεση να δεσμευτεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα ζώα του δεν θα ξαναπάνε στην Φιλοθέη. Απευθυνόμενος στον κ. Β. Θεοδωρόπουλο του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόσεξε καλά, σου χαριζόμαστε, αλλά εάν ξανασυζητηθεί δικό σου θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυθαίρετη βόσκηση των ζώων σου ή άλλο πρόβλημα, τότε το πρόστιμο θα είναι πολλαπλάσιο των 16.000 €. Σου δίνετε μια τελευταία ευκαιρία».
7. ΒΑΣ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχικά ο κτηνοτρόφος κ. Β. Θεοδωρόπουλος δέχθηκε ότι τα βοοειδή που είδε η Επιτροπή Ελέγχου του Δήμου και η Αστυνομία ότι είναι δικά του, αλλά ότι ήταν μακριά από το χωριό 500 μέτρα περίπου και όχι εντός του οικισμού. Είπε, ότι όλα αυτά γίνονται επειδή ο Πρόεδρος της Φιλοθέης έχει προσωπικά μαζί του. Στην συνέχεια και υπό την πίεση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε και δεσμεύθηκε ότι «τα βοοειδή του δεν πρόκειται να ξαναμπούνε στην περιφέρεια της Τ.Κ. Φιλοθέης και πουθενά αλλού».
8. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα «Εγκρίνει την επιβολή προστίμου ύψους 1.000 € στον Β. Θεοδωρόπουλο για την αυθαίρετη βόσκηση των ζώων του στην Τ.Κ. Φιλοθέης, μετά την δέσμευσή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα ζώα του δεν θα ξαναμπούνε στην Φιλοθέη και ότι δεν θα ενοχλήσει ή δημιουργήσει προβλήματα ξανά στο Δήμο Δωρίδος».
Ελπίζουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα!!!
Γεώργιος Δ. Καλαντζής
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φιλοθέης 
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δ. Δωρίδος
 ΟΡΑΦΟΚ

No comments: