Φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και ψάρια, μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής μπορεί να λειτουργήσουν σαν “ασπίδα”, για πολλές ασθένειες.
Τώρα, νέα έρευνα που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Νευρολογίας σημειώνει ότι το είδος αυτό της διατροφής μπορεί προλάβει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του πάρκινσον, από την οποία πάσχουν τουλάχιστον τέσσερις στους εκατό ανθρώπους, άνω των 80 ετών.
Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να εξαφανίσει το λεγόμενο “οξειδωτικό στρες”, το οποίο ευθύνεται για το πάρκινσον.
tsantiri.gr
No comments:
Post a Comment