Υλικά
Για 4-6 άτομα
600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
20 πράσινες ελιές
100 γραμμάρια πικέντικη γραβιέρα τριμμμένη
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
3 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λαδόκολα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου για να σοταριστούν.
Τα γυρίζουμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περιφέρουμε μέσα σε αυτή για να σοταριστούν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις απορροφηθεί το κρασί,ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράζει μέχρι να μείνει μόνο το λάδι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε 2 αυγά.
Ρίχνουμε μέσα στο φαγητό 100 ml κρέμα γάλακτος,τις ελιές,τη γραβιέρα και τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία για να μη φουσκώσουν στη διάρκεια του ψησίματος.
Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση των δύο φύλλων κατά μήκος.
Τυλίγουμε τα φύλλα και δημιουργούμε ένα ρολό,προσέχοντας να κλείσουμε προς τα μέσα τις δύο άκρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε το ρόλο.
Το κλείσιμο πρέπει να είναι προς τα κάτω. Σε ένα πιάτο,χτυπάμε ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό με το αυγό.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr
tsantiri.gr
No comments:
Post a Comment