7.8.12

TOΡΤΙΓΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Τορτίγιας γεμιστές με κιμά (Δεν είναι καυτερό)

Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» στην κουζίνα μου…

Λόγω επικαιρότητας και επαγγέλματος σήμερα ασχολήθηκα πολύ με τη λαθρομετανάστευση… οπότε οι μεξικάνικες τορτίγιας πήραν θέση για να «εξαφανιστούν».

Σημαντικό: ΔΕΝ είναι καυτερό!!!

Υλικά

1 κουταλιά βιτάμ για το άλειμμα του πυρέξ συν μια κουταλιά έξτρα
4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
6 τορτίγιας μέτριο μέγεθος

- Για τον κιμά

4 κουταλιές ελαιόλαδο
300γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή χοιρινός)
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κούπα μπύρα
1 κουταλάκι αλάτι

- Για τη σάλτσα

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κομματάκια (χωρίς φλούδα και σπόρια)
2 πιπεριές κέρατο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

- Φτιάχνουμε τον κιμά

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Σοτάρουμε τον κιμά

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κιμά

Σβήνουμε με την μπύρα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

- Τυλίγουμε με τορτίγιας

Μόλις ο κιμάς κρυώσει γεμίζουμε τις τορτίγιας σε ρολό και τις βάζουμε στο βουτυρωμένο μας πυρέξ (οβάλ πυρέξ 27 εκατοστά).

Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!

Η πρώτη μεξικάνα μπήκε στο πυρέξ

Έχουν μπει όλες στη σειρά…

- Φτιάχνουμε τη σάλτσα

Αλέθουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.

Κομμένη πιπεριά, ντομάτα, πάπρικα και νερό

Έτσι θα γίνουν τα λαχανικά στο μπλέντερ

Τη βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και την βράζουμε 5 λεπτά.

Η σάλτσα μόλις έχει βράσει

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις τορτίγιας και τις ανασηκώνουμε για να πάει παντού.

Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να βοηθήσουμε τη σάλτσα να περάσει και κάτω από τις τορτίγιας

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί και με μερικά κομμάτια βιτάμ.

Έριξα λίγο παραπάνω βιτάμ γιατί μου αρέσει…

Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ιδανική πρόταση για μπουφέ, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: evicook

tsantiri.gr

No comments: