Μια πεντανόστιμη συνταγή
Παρ 19 Σεπτεμβρίου 2014 10:00
ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες πράσινες άγουρες ντομάτες
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. γάλα
2 αυγά ελαφριά χτυπημένα
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες 6-7 χιλιοστών. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω
σε μία σχάρα για 15'.
2) Βάζουμε το υπόλοιπα υλικά σε διαφορετικά μπολάκια.
3) Σε ένα ζεστό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλυφθεί η βάση του.
4) Παίρνουμε μια φέτα ντομάτας και την περνάμε από τα υλικά μας με την ακόλουθη σειρά: Πρώτα από το γάλα, μετά από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
5) Tηγανίζουμε τις φέτες ντομάτας σε μέτρια φωτιά από 4' την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να τραγανίσουν.
6) Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι όταν χρειάζεται και τηγανίζουμε όλες τις ντομάτες.
http://www.fthis.gr/ “"
“ ΛΙΔΩΡΙΚΙ “
Αγαπημένοι μου φίλοι , σχετικά με τη σημερινή μας συνταγή “ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ “ και στα πλαίσια του προγράμματος μείωσης του Εθνικού μας χρέους , “ ΤΡΩΤΕ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ “ , που διαχειρίζεται η κ. Θεανώ , επικοινωνήσαμε μαζί της , και την ρωτήσαμε αν οι τηγανητές πράσινες ντομάτες , ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και μας απάντησε πως “ ΝΑΙ , ΕΦΟΣΟΝ ΑΠ’ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΜ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ..ΠΟΛΥΤΕΛΕΊΑΣ “
1 . ΓΑΛΑ
2 . ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 . ΑΥΓΑ
Εσείς τελικά θα αποφασίστετε τι θα κάνετε
Καλό σας ξημέρωμα
www.lidoriki.com
No comments:
Post a Comment