Η κοινοβουλευτική επιτροπή επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς Σταθάκη για συμπληρωματική δήλωση του ποσού το 2012, ζήτησε παρόλα αυτά έρευνα για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Θα διερευνηθούν και οι καταγγελίες Θεοχάρη για τον ισολογισμό της πρώην εταιρείας Φλαμπουράρη
Οκτώβριος 23 2015 15:43
Εντολή κατά προτεραιότητα ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Σταθάκη για παράνομο πλουτισμό αλλά και των ισολογισμών της εταιρείας που είχε στην κατοχή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε η επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία συνεδρίασε για τις προβληματικές δηλώσεις των δύο υπουργών.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή Πόθεν Έσχες έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν αν το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό του κ. Σταθάκη. Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε, πάντως, η αναφορά του κ. Σταθάκη ότι παρέλειψε να δηλώσει το ποσό του 1 εκ. ευρώ στην περιουσιακή δήλωσή του που αφορούσε τη χρήση του 2011 αλλά και ότι το επίμαχο ποσό εμφανίζεται στη δήλωση για τη χρήση του 2012. «Υπάρχει παράλειψη, αυτό είναι γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσωπο που μετείχε στη συνεδρίαση. Οι ορκωτοί λογιστές έλαβαν επίσης εντολή να επεκτείνουν και στα επόμενα έτη τον έλεγχο για τον κ.Σταθάκη που είχε σταματήσει στη χρήση του 2012.
Η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε να ελέγξει και τη βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι ισολογισμοί της πρώην εταιρείας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, παραπέμπουν σε "μαύρα ταμεία". Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να επισυναφθεί ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας προ της κατάθεσης του πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη. Επίσης δόθηκε εντολή να ελεγχθεί και το Πόθεν Έσχες της χρήσης του 2014 του κ. Φλαμπουράρη όπου εμφανίζεται η κατοχή μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του κ. Φλαμπουράρη δεν απαγορευόταν να κατέχει μετοχές εκείνη την περίοδο (δεν ήταν βουλευτής ή υπουργός) αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να είχε καταγράψει το χρονικό σημείο κατά το οποίο μεταβίβασες τις μετοχές του.
Την επιτροπή Πόθεν Έσχες απασχόλησε και η υπόθεση του πρώην υφυπουργού Κοινωνικής Απασχολήσης, Παύλου Χαϊκάλη, όπου ζητήθηκε συνδρομή από την Κύπρο. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει θέμα υπεράκτιας εταιρείας (offshore). Ωστόσο, ο κ. Χαϊκάλης φαίνεται να εισέπραξε ποσό 30.000 ευρώ από νόμιμη εταιρεία με την οποία είχε συμβληθεί και θα διερευνηθεί αν αυτό το ποσό έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του.
Η επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν ασχολήθηκε αντίθετα με την υπόθεση του πρώην βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου αφού αυτή έχει παραπεμφθεί στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.
No comments:
Post a Comment