27.10.15

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

 


2
Από το 1982, που το Μέγαρο Μαξίμου έγινε η πρωθυπουργική έδρα, τα στελέχη που απέκτησαν γραφείο στην Ηρώδου Αττικού ή μπαινοέβγαιναν καθημερινά από την πλαϊνή πόρτα της Βασιλέως Γεωργίου Β΄ είχαν πολλές ιστορίες να πουν. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιοι είναι οι «συγκάτοικοι», τα κρυφά πρόσωπα και τα alter ego του Αλέξη Τσίπρα στο νεοκλασικό με τον αριθμό 19
Αντώνης Αντζολέτος
Οκτώβριος 27 2015 07:56
Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Πέρα από τη νέα χωροταξία που διαμόρφωσε στο γραφείο του ο  πρωθυπουργός, όσον αφορά τα πρόσωπα, ο ανασχηματισμός του Ιουλίου και οι τελευταίες εκλογές διαφοροποίησαν μόνο ως ένα βαθμό τους συσχετισμούς του «πρωινού καφέ».
Ο Νίκος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Άγγελος Τσέκερης, βρίσκονται κάθε πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού, οργανώνοντας την ημέρα,  κάνοντας τα πρώτα τηλέφωνα, διαβάζοντας τις εφημερίδες και  βάζοντας τις προτεραιότητες. Κατά περίπτωση πέρα από τον Γιάννη Δραγασάκη πολλοί είναι οι υπουργοί ή οι συνεργάτες που περνούν από το Μαξίμου.
Με τα νέα πρόσωπα «κλειδιά» τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο κόμμα ο «πρωινός καφές» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διαμορφωθεί και ο κύκλος να ανοίξει, καθώς επιθυμία του  πρωθυπουργού είναι τόσο το κόμμα όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα να έχουν λόγο στην ημερήσια διάταξη.

Ο «μεταβατικός» νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας ήταν έτσι και αλλιώς γνώριμος των διαδρόμων του Μαξίμου. Το νέο ισχυρό πρόσωπο της Κουμουνδούρου  ανήκει στην «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010» των Παπαδημούλη, Δούρου, Μπαλάφα και είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώην υπεύθυνος του οργανωτικού, ανέλαβε τα «ηνία» του κόμματος όταν έφυγε ο Τάσος Κορωνάκης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και πλέον αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο.
Από το προεδρείο της ΚΟ σχεδόν καθημερινές αναμένεται να είναι πλέον οι επισκέψεις στο γραφείο του πρωθυπουργού της νέας γραμματέας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Πολλά στελέχη μιλώντας στο NEWS 247 χαρακτήριζαν «ευχάριστη έκπληξη» την τοποθέτησή της από τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτή τη θέση, πιστεύοντας πως το χαμηλό προφίλ που διαθέτει μπορεί να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στις  συγκρούσεις που πιθανόν να υπάρξουν. Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου, ενώ πριν εκλεγεί στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015 ήταν προϊσταμένη της Πολεοδομίας στην Κεφαλλονιά.
Όπως και ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης που επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τόσο τα υπόγεια του Μαξίμου όσο και τον πρωθυπουργό, έτσι αναμένεται να κινηθούν οι διάδοχοί του  Χρήστος Μαντάς και  Σωκράτης Φάμελλος.
Το επιτελείο που έχει δίπλα  του ο πρωθυπουργός αποτελείται από συνεργάτες και φίλους που γνωρίζει πολλά χρόνια, αλλά και νέα πρόσωπα, που από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική  αντιπολίτευση έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους.
Ο πιο έμπιστος του πρωθυπουργού
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, που έχει ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των υπουργείων, αποτελεί τον πολιτικό «πατέρα» του πρωθυπουργού. Ο κύκλος των τηλεφωνημάτων του  προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς, αν χρειαστεί, ξεκινά από το πρωί, ενώ όσοι χρειάζονται καλούνται και περνούν μια βόλτα από την Ηρώδου Αττικού. Η γνωριμία του με τον  πρωθυπουργό γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ‘90, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της νεολαίας και ο υπουργός επικρατείας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει τον  συντονισμό των λειτουργιών της.
Παλιός γνώριμος και συνεργάτης στον κατασκευαστικό τομέα με τον πατέρα του πρωθυπουργού, γνωστός ΑΕΚτζης με συχνή παρουσία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, το σπίτι του στην Αίγινα έχει γίνει  ουκ ολίγες φορές το στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν μια σειρά από κορυφαία ζητήματα.
Η αλλαγή και η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα των συνιστωσών σε ενιαίο με το συνέδριο του 2013 είναι ένα εγχείρημα που χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό ο υπουργός Επικρατείας. Ενδεικτικό της σχέσης που υπάρχει είναι ότι στο νησί πραγματοποιήθηκε και η τελετή ονοματοδοσίας του δεύτερου γιου του πρωθυπουργού, Ορφέα.  Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις σημαντικές συσκέψεις της ημέρας που γίνονται στο γραφείο του.
Ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών
Η στενή φιλία του εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου Νίκου Παππά (@nikospappas16) με τον Αλέξη Τσίπρα άρχισε από τη νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1995 όταν ήταν 19 ετών.
Συγκατοικεί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου με το γραφείο του να βρίσκεται στην κορυφή της σκάλας που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του κτιρίου.  Οικονομολόγος στο επάγγελμα, γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Τον Φεβρουάριο του 2008 μετά την αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου  επέστρεψε από τη Γλασκόβη, όπου εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde, όταν τον κάλεσε κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας. Του πήρε δυο ημέρες για να απαντήσει στον φίλο του από τα παλιά.
Αναλαμβάνει πάντα τις δύσκολες αποστολές, όπως είχε κάνει στη τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, όπου βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στις Βρυξέλλες μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα τεχνικά κλιμάκια. «Αεικίνητος» μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν σταματά να συνομιλά τόσο με το επικοινωνιακό επιτελείο, όσο και με τον πρωθυπουργό όλη την ημέρα. Καλά πληροφορημένες πηγές  ανέφεραν πως το βράδυ της 20ης Αυγούστου ήταν ο άνθρωπος που πρώτος πήγε στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Είναι, πλέον ακόμα πιο ενισχυμένος έχοντας αναλάβει και το κρίσιμο κομμάτι των επενδύσεων.

Η γιατρός του Μαξίμου
Την θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα υπόγεια της Ηρώδου Αττικού πήρε η «γιατρός» του Μεγάρου, βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili).  Εξελέγη πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάη του 2012. Τόσο η θητεία της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος όσο και το γεγονός πως έδωσε την μάχη της περιφέρειας της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 εκτιμήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, αναβαθμίζοντάς την στο «μπλοκ» των κορυφαίων στελεχών και των προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του. Το τηλέφωνό της κυβερνητικής εκπροσώπου χτυπά ασταμάτητα έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, ενώ συχνά μέσα στην ημέρα ανεβαίνει τα σκαλιά του Μεγάρου προκειμένου να ενημερωθεί ή να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Ο άνθρωπος της επικοινωνίας
Στο ακριβώς διπλανό γραφείο από την κυβερνητική εκπρόσωπο βρίσκεται ο Άγγελος Τσέκερης(@AngTsek)  με το παράθυρό του να βλέπει στο κήπο της Ηρώδου Αττικού. Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι από το  αναμμένο φως καταλαβαίνουν αν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού βρίσκεται μέσα, αλλά και αν είναι σε εξέλιξη κάποια σύσκεψη.
Αντικαθιστώντας τον Θεόδωρο Μιχόπουλο έχει  υπό την ευθύνη του την επικοινωνία, την σύνταξη των δελτίων τύπου, την παρακολούθηση της επικαιρότητας αλλά και την αποδελτίωση της ημέρας, την οποία κάνει με την βοήθεια των συνεργατών του.
Ήταν στους λογογράφους του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη όταν ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας. Αρθρογράφος επί χρόνια στην «Αυγή», με  σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού, είχε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» μαζί με τον Γιώργο Κυρίτση.
Ήρθε και έμεινε
Το νέο πρόσωπο στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αν και εδρεύει στην Βουλή, είναι ο Μιχάλης Καλογήρου, που πήρε τη θέση του Σπύρου Σαγιά ως Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Υπήρξε «θαμώνας» του Μεγάρου Μαξίμου και την προηγούμενη περίοδο, καθώς ήταν νομικός σύμβουλος του Νίκου Παππά και είχε την ευθύνη για την σύνταξη του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος, καθώς και για το άνοιγμα της ΕΡΤ.
Ο 40χρόνος δικηγόρος κέρδισε το στοίχημα της θέσης του και από την θητεία που είχε στο ίδιο πόστο δίπλα στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Είναι μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από μαθητής.
Ο νέος που παρέλαβε τα κλειδιά
Ο νεότερος της πρωθυπουργικής «παρέας» είναι ο 34χρονος πρώην νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και νυν διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έγινε  γνωστός από την «μη παράδοση- παραλαβή», τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ομόλογός του Κώστας Μπούρας του παρέδιδε τα κλειδιά του πρωθυπουργικού γραφείου. Διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα από το 2005 έως το 2010. Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής και υποψήφιος διδάκτωρ της Θεωρίας του Δικαίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ήταν ένας εκ των συντακτών της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το γραφείο του είναι στο ισόγειο δίπλα ακριβώς από την γραμματεία του πρωθυπουργού και είναι το ίδιο που χρησιμοποιούσε και ο Κώστας Μπούρας επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Είναι γνωστές οι φιλικές σχέσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου, αλλά και με τον Γενικό γραμματέα κατά της διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη. Δικηγόροι και οι τρεις ήταν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου και η φιλία τους ξεκινά στην Κουμουνδούρου από το 2010. Καλά επιβεβαιωμένες πηγές σημειώνουν, πως ήταν σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσουν μαζί και επαγγελματικά ανοίγοντας δικηγορικό γραφείο.
Ο σύμβουλος που έσπασε τον “κανόνα” με τη γραβάτα
Από τον Ιούλιο του 2014 το ρόλο του διπλωματικού συμβούλου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης. Είναι 37 χρόνων και συνηθίζει να φορά γραβάτα, κάτι που σχολιάσθηκε στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από τον Μάρτιν Σουλτς. Ήρθε στην Αθήνα από την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, όπου υπηρετούσε τα τελευταία τρία χρόνια.
Έχει βρεθεί στη διεύθυνση του ΝΑΤΟ στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΑΣΕ. Μπορεί το γραφείο του να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως όταν είναι εκεί, συνηθίζει να δουλεύει στο ισόγειο δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης από διευθυντής  του γραφείου του Γιάννη Δραγασάκη έχει αναλάβει γενικός γραμματέας του συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Ο Βαγγέλης και Γιώργος Καλπαδάκης είναι ανήψια του προέδρου της Βουλής  Νίκου Βούτση.
Οι “φρουροί” του πρωθυπουργού
Στην ισχυρή ομάδα δίπλα στον πρωθυπουργό πρωτεύοντα ρόλο έχει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςΓιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis). Η έδρα του είναι λίγα μέτρα πιο πέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, στην οδό  Ζαλοκώστα, όμως πολύ συχνά μέσα στην ημέρα το αυτοκίνητό του περνά την πύλη της Ηρώδου Αττικού.
Είναι απολύτως σαφές πως στους «φρουρούς» και συχνούς επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου, που για πολλούς λόγους μέσα στην εβδομάδα μπορεί να βρεθούν εκεί συγκαταλέγονται οι επί χρόνια στενοί  συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, (@tsakalotos) Πάνος Σκουρλέτης(@pskourl), Γιώργος Σταθάκης (@g_stathakis),  Δημήτρης Βίτσας (@dimitrisvitsas).
Στους διαδρόμους του Μαξίμου όλο το προηγούμενο διάστημα συναντούσε συχνά κανείς τον νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, που παραμένει ακόμα επικεφαλής του  Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Οι "αφανείς" ήρωες του Μαξίμου
Ο Δημήτρης Λιάκος είναι το νέο πρόσωπο, που ¨συχνάζει¨, πλέον  στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. Ο 43χρονος οικονομολόγος, πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ήταν στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και συμμετείχε στην διαπραγματευτική ομάδα. Δική του ιδέα ήταν η αναπτυξιακή τράπεζα, ενώ θεωρείται ένας από τους ανθρώπους του Μαξίμου που ξέρει πολύ καλά το περιβάλλον των αγορών. Αν και το γραφείο του δεν είναι  στην Ηρώδου Αττικού, ωστόσο η παρουσία του θεωρείται επιβεβλημένη σε μια σειρά από συσκέψεις.
Δίπλα από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στο παλιό σαλόνι υποδοχής, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για τη γραμματειακή υποστήριξη του πρωθυπουργού. Τα τηλεφωνήματα, η εσωτερική  επικοινωνία, η κατάρτιση του προγράμματος, τα εσωτερικά και εξωτερικά ραντεβού, οι «ανεπίσημοι» επισκέπτες, μέχρι και ο καφές και το πρόχειρο γεύμα του Αλέξη Τσίπρα περνούν από εκεί. Εκτός από την κεντρική σάλα που οδηγεί στο γραφείο του πρωθυπουργού υπάρχει, άλλωστε και εσωτερική πόρτα που συνδέει την γραμματεία με το γραφείο του.
Η Αντιγόνη Χατζηιωάννου, η Ελένη Σταυρακάκη και η Ελένη Σιάννα είναι μεταξύ των προσώπων που αναλαμβάνουν καθημερινά ένα πολυσύνθετο έργο που πολλές φορές κινείται στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή και Κουμουνδούρου.
Για τη σχέση του πρωθυπουργού με τον ξένο τύπο υπεύθυνη είναι η Δανάη Μπαδογιάννη. Απόφοιτος της Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη ήταν μεταξύ των προσώπων που συνόδευσαν  τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη. Κανόνισε τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Wall Street Journal, αλλά και των New York Times. Σκληρή διαπραγματεύτρια, γλωσσομαθής, συνοδεύει τον πρωθυπουργό σχεδόν σε όλα τα ταξίδια και «τσεκάρει» ανελλιπώς την ροή των  πληροφοριών προς το διεθνή τύπο.
Στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου συναντά κανείς και τον Τάκη Παυλόπουλο. Προερχόμενος από το ΚΚΕ Εσωτερικού και έχοντας υπάρξει και συνεργάτης του Νίκου Κωνσταντόπουλου, έχει τον  ρόλο συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα για Ευρωπαϊκά θέματα και είναι στο Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη μέρα. Συμμετείχε και στην τελευταία σύνθεση του ελληνικού τεχνικού κλιμακίου των Brussels  Group, μαζί με τους Φραγκίσκο Κουτεντάκη, Κωνσταντίνα Κιντώνη και Δημήτρη Λιάκο(@LiakosJimmy) ως ένα από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στο «κάτω πάτωμα» του Μεγάρου βρίσκεται ανελλιπώς η Ιωάννα Παπαμιχαήλ, η πιο στενή συνεργάτιδά της. Κανονίζει, μεταξύ άλλων, τα ραντεβού της  κυβερνητικής εκπροσώπου, το πρόγραμμά της, το συντονισμό των πληροφοριών, ενώ αναλαμβάνει και τον «δύσκολο ρόλο» των τηλεφωνημάτων της, όταν η ίδια δεν μπορεί να απαντήσει.
Υπεύθυνος για τη δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού είναι ο σκηνοθέτης Μανώλης Παπανικήτας, που ρυθμίζει τα πάντα σχετικά με το στήσιμο των καμερών μέσα και έξω από το γραφείο του. Στο  υπόγειο του Μεγάρου ή και έξω στο πεζοδρόμιο συναντά κανείς καθημερινά τον Δημήτρη Αναστασόπουλο, που ως υπεύθυνος παραγωγής ελέγχει όλα τα τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν  με μια δημόσια παρέμβαση, δήλωση ή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Μετακομίζει το Μέγαρο Μαξίμου;
Πολλά είναι, πάντως τα στελέχη από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα που χαρακτηρίζουν το κτίριο της Ηρώδου Αττικού ως «μη λειτουργικό» και μικρό για να εξυπηρετεί της ανάγκες του  πρωθυπουργού. Έχει ήδη γίνει γνωστό πως στις προθέσεις ακόμα και του ίδιου του προέδρου της κυβέρνησης είναι η μετακόμιση του συνόλου των υπηρεσιών από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο νέος χώρος, πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει ακόμη αναζητηθεί, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει έδρα και το νεοκλασικό να χρησιμοποιείται μόνο για τις επισκέψεις των  υψηλών προσκεκλημένων.
Η ίδια σκέψη υπήρξε και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς, όμως ποτέ να υλοποιηθεί
http://news247.gr/

No comments: